RSS Feed

Enjoy your life

31

July 28, 2012 by



Robert Brault, seorang penulis bebas yang telah banyak menyumbangkan karyanya
didalam akhbar dan majalah-majalah di Amerika Syarikat. 




31 comments »

Muttallif said...

Kadang-kadang kita akan terlupa bahawa perkara kecil akan menjadi atu yang penting dalam hidup - Suatu hari kelak. Jadi nikmati setiap satu kenangan tersebut.

nurdani said...

banyak kenangan sebelum-sebelum ni. untuk yang tengah berduka, sebenarnya itu bukan pengakhiran. kena bersyukur

Nurmujahidah Ismail said...

kenangan gigit jari doktor gigi pun jadi manis bile dikenang sekarang

paripariputih said...

Mengenepi perkara2 yg kecil adalah satu kesilapan besar bagi sesiapa pun, kerana dari yg kecil2 lah bila dikumpul menjadi sesuatu yg amat luar biasa. Sama lah jugak klw org nak berkawan, asik memilih kawan yg perpangkat tinggi (walaupun x semua) tanpa memikirkan bahawasanya org yg berpangkat kecil itulah sebenarnya yg banyak menyumbang tenaga mrk utk kejayaan sesebuah syarikat. Ya lebih kurang begitu la maksudnya hu hu hu sila carik lam google klw masih x berapa nak faham ;p

ary_lee said...

hurmmmmmmmmmm....
betul tuh..
contohnya..
kita rasa luangkan masa dengan mak pak adalah benda biasa..
Kelak, bila mereka telah tiada,..
terasa ingin kembali bersama mereka..

Chic Na said...

betul tu. benda yg kecil tu la kadang2 akan buat kita rasa menyesal di masa depan. :)

Nong Andy said...

sekarang mungkin saja ia kelihatan benda kecil dan remeh.. tapi bila masa berlalu.. barulah ia kelihatan amat bermakna..

suatu masa tu gaduh2 sayang dan berkumpul ramai2 adik beradik ada little thing pada aku.. tapi kini bila ia tidak akan dapat kembali seperti dulu2 lagi.. kenangan yag sangat little itu begitu besar harganya..

amir aizat said...

setuju dgn lana :)

Sally Yatiey said...

Betul tu. Kita kena bersyukur dan menghargai setiap perkara/benda yang kita alami walaupun ia hanyalah perkara kecil sahaja.

Tukang Karut said...

kadang2 xperasan yang kecik2 ni...

caliph shuriken said...

satu huruf akan lengkapkan satu perkataan, satu perkataan akan lengkapkan satu perenggan, satu perenggan akan lengkapkan satu cerita ^^

aizamia3 said...

yup.. ;)

Zul De Alexis said...

setuju lana..:)

Ety said...

yup. small things make up big things, without we noticing it :)

Boni Kacak said...

lana.. saya setuju

~ Cik Azz ~ said...

Yang kecil tidak semestinya kekal kecil.. Yang besar tidak semestinya kekal besar..

Namun kedua-duanya ada kelebihan tersendiri dan tersembunyi.. Kena rajin dan bijak menggali la.. huhuhu...

taqiy said...

pengalaman mematangkan diri n the most painful memories are the best lesson in our life. hehe

SheCinta said...

ya...verry good! !...love it....kita harus sedar : D

SheCinta said...

Singgah sahur.....adik Lana....mesti ngantukkan....ehehe....selamat bersahur untuk adik ngn family....tak dpt masuk shout box dik,ntah slow line kat sini....ehehe

etuza said...

a big applause to LANA ( TEPUKAN GEMURUH) sebab simple entry but sangat baik..

HanaNabihah said...

Hargailah apa yg ada disekeliling kita sebelum kita kehilangannya =D

abiwan said...

i like this quote =)

ridoma said...

=)

mampu senyum, trgat dlm ati..

said...

truly true. Sekarang memang tak nampak, satu hari nanti kita akan berfikir tentang perkara tu.

Salam Ramadhan ;)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

yer... :-)
enjoylah kehidupan ini ...

the malay male said...

well said

-gedek! said...

less is more

Kamal Lee said...

Aah la. betulla die cakap. sebab aku rase kan perkara yang remeh temeh dulu2 yang aku lalui, sekarang menjadi besar. menjadi sebuah penyesalan kini. kenape ini terjadi? kenape? aku perlukan perubahan. -,-''

|shuhadaothman|TM said...

sangaaat agreed lana ! :)

Cendol said...

nice okay!serious ckp nice!!
ha okay tersedar sikit.bersyukur dgn ape yg ade!!

Ruzzezanie said...

perkenalan kita benda kecil. tapi patut dihargai kan?? centu ea? hekhekhek

Powered by Blogger.