RSS Feed

BOLEH PANDANG2, LEH PEGANG2, LEH SENTUH2..TAPI..

7

April 19, 2011 by

Ari ni..lana dah wat seorg tua majok...mngkin bliau trase dgn ketegasn lana dlm bekate2..tpi pe ley wat..bnda da nk jdi *_*

Apapn..lana TAKKAN minta maaf!

~~Msti kengkwn romantik pk lana cmni kan~~
# kuang ajar tol la lana ni kan # xtau hormat owg tue # mak ayh dei xngajo kot # ego lebeyh je lana ni #

Alkishnya...

Di suatu pg yg pns (pg tdi pns cm gurun,chaiitt!).. lana dan abh mmbwa diri ke sebuah tmpt yg kurg diknjungi..kat situ..smpai2 je, lana pasan org tua tu pndg2, jeling2..tpi xpegang2, xsenth2 gi.

Abh lana pom gi la dekt si owg tua tu.. abh tnya 1 soaln je.. tpi pastu owg tua tu mandai2 lak.. bukn takat pndg2, pegang2, sentoh pom ade, haisshhh, bengang lana!! Abh lana pom cam da xmmpu nk tekate, n wat pe2.

Pe lgi, lana dgn nada GARANG, TEGAS, lana kasi sound sme org tua tu! da geram sgt ni! da la panas mentari, peloh meleleh cam pe tah!! Lalu..lana pun ckp:

:::
:::

" allo! lu, lu jgn buat cmni.."
" sya bukn mau apa2, sy mau tnya sja"

huh..cam suspen..hurmhh
demi menyelamatkn situasi yg smkn tegng, dgn kudrt yg ada, lana pon..

:::
:::

" Sya dtg sini mau tengok, mau tahu itu harga lmpu mentol keleta, sudah tebakar lo"
" bukn sruh toke pegang, sentoh2 itu keta la! tarak paham ka? sya mau survey itu harga, bukn mahu tukr ekzos, hntr bengkel toke! sy talak mau itu suma,haiyaa"
" itu mentol tarak sudah la.. jgn paksa2 saya ma!"

Hah! Pas lana ckp cmtu, trus toke org tua tu mbwa hati yg lara ke satu sdt... lana pom pe lgi, blah teros.

:::
:::

Hekhekhek, ngeee, tu la alkisahnya hri ni.. tmpt jrg diknjungi tu sbnrnye bengkel keta.hek3, kat dengkil, pgi2 9.30 mna ade org, suma kt tmpt keja.. betul la tu jrg diknjgi wktu2 time cmtu,hak3

Owg tue a.k.a tokeh bengkel keta tu, pas da kena terjh ngn lana, die trus smbg keja die, trus wat muke mcm kentot xbleh telepas sebulan, xleh blah punye tokeh! sumpah xdtg da bngkel hampeh cmneh!

Abh lana tnya len, si tokeh tu sibok kate ekzos keta lana tu jth la, pastu lau nk baiki kemek2 yg ade kt keta lana, die leh wat dlm 2 hri.. tipooo! nenek mane ajar tokeh kemek2 tu leh siap baiki lam 2 hri? lana da srvy bnyk tmpt, kbnykkan ckp smnggu taww!

Yg lana geram, tokeh tu mcm MENDESAK n TERDESAK.. tu la sikp plg lana xtahan..lana xsuka org len mendesak,paksa lana..xpdulik la sape pom.. sebb tu lana pom xsuka paksa org.

smbil keluar dri tmpt mendesak n tedesak tuh, dlm hti, lana rase mcm nk jek mnari cmni


smbil ckp "wek! wek! pdn muke kena mrh ngn lana!" hahaha,jht tol,isshhh3

xpon, nk jht lagi, mnri cmni (mmg sngaja nk nyakitkn hti toke tu la ni,ahahahaha)


sekian,dari






7 comments »

sayanakhiburan said...

aiyyyaa... wa tokey tu la... waa memang talak puas hati sama lu la... sebab lu buat entli panas dan buat wa terkena looo... Huhuhu... Best2!

mcm ni lah said...

keh keh keh sian tokey tu kene sound mcm tu

TYNTHA LANA said...

hehe, lana xdela menengking ke pa..ckp scra tegas je..geram,toke tu cam pkse abh lana..da la abh ckp len,die dok fokus tang ekzos n bhgn kemek, sabaw je la.. *_*

Mohamadazhan hjDesa said...

haha, garang siot.hehe.nasib tak dak lemah jantung toke tu

kambeng.karbonat said...

lu mau mati ka?HAHA. :D

GeminiGurlz said...

haha... kene da tokey tu.. bgus2! jgn kalah.. =P

beloghakimy said...

haahah.. terpedaya ngan cerita ni... seggama minda gak first2 baca... huahuahua...

Powered by Blogger.