RSS Feed

Mahu kondom free??

21

June 21, 2011 by

Now, free condoms, contraceptives at your doorstep!
Yeayhhh! Dapat kondom free, free kondom dapat! Kondom dapat free!


Sah! Sewel! T_T
..................


Yes, absolutely, itu yang bakal berlaku kat India, dalam tempoh terdekat ni. Kerajaan diorang nak lancarkan kempen rumah ke rumah, bagi kondom free, alat cegah hamil free. Tujuan utama? Nak kawal populasi penduduk dinegara tersebut.

Perlu ke sampai nak bagi benda2 macam tu? free plak tu? Semata2 nak kawal jumlah penduduk? Hishh..Lana rasa la kan, rasa la..eventhough diorang dah buat kajian tentang kempen ni (dan nampak hasilnya yang baik), tapi lana rasa lagi banyak buruknya kelak..



Biar je la banyak penduduk pun, dah rakyatnya suka "main" biaq pi la. Lagi ramai lagi bagus, lagi ramai Shah Rukh Khan. Dapat 1 SRK pun jadila, mana tahu la kan, esok lusa, dapat gi India, leh candle light dinner dengan dia..weyewwww.. *_*




Fakta!: Menurut aneki.com, sebuah web berkaitan Rankings and Records, India negara kedua selepas China yang direkodkan dalam Top 100 Most Populated Countries in the World.


21 comments »

niena shopping2u said...

hehehe.. kt jepun mcm tu gk kn,,?tpi xde la bgi kondom free, cma prlu wat perancangan je

Amira is mira said...

kawan gua kat uk..mase daftar masuk u,dorg bagi 1 kotak kondom tak kire laki or perempuan..cool ohh..haha

savethisblog said...

peh silap..masuk email awek plak..kantoi seyh.

miss inna said...

nak kurangkan populasi pndduk dgn cra bg kondom free...hmmm! bjaya ker tu?

Noh Kodiang said...

hahaha...kat malaysia pon ada gk rancangan camtu...tp bukan untuk sekat buat anak...tapi untuk cegah buang anak n penyakit aids..

alif haris said...

hahaha .. bese la tu .. nk cegah dari buang ank .. dorang tawu beromen jew

syaz@rozelt said...

x suka ke ade anak rmai2, comey2 plak tu..huhu..ksian dekat siapa yg nak anak rmai2 nak buat team bola tu..hhehe

Terbelog said...

ok latu..kalo dah terlebih anak susah tau

taliff said...

Yap....Memang India adalah Kedua tertinggi populasinya...oleh kerana kekangan kewanganlah mereka buat begitu kot...huhuhu...macam2

fara anak abah said...

haha..lana,kat hosp kat cni,kat lua 2 dy letak kotak pnuh ng kondom..amek je kalau nak..=p
x,sbb dorg ni rmi y de HIV,2 cara dorg nk cntrol HIV..
kerajaan dorg skrg benarkan 2 anak je 1 family,klu lebeyh t kene charge..tp dorg ske buat kan so krjaan bg la supply free kat dorg..=p
ari2 bas rosak tengah hutan tym otw balik postinh hospital,lepak kat tepi jln rmi2 tetibe jmpe kndom y SUDAH digunakan..tengah2 hutan??erk..=p india mmg bnyak kes rogol pon..=)

mcm ni lah said...

alahaiii kat malaysia dah lama dah ada kondom free,. kalo tak caye gi le kat chowkit tu,.. ahakssss

zety madu said...

malaysia pon patot buat..bukan menggalakan org buat maksiat tp nak bendung pembuangan bayi,bunuh bayi tu semua..

Jahidih Saili said...

haha.sy nak satu..hehe..gurau je..kehadiran anak dalam keluarga xboleh dihalang sbnrnya sbb tu rezeki dr Allah..

tapi, yg ni sy boleh terima sbb kondom tu utk suami isteri kan..

klu kondom tu bagi kt psgn yg blm brkahwin, sy xsetuju. Bukan itu cara utk mencegah gejala pembuangan bayi sbnrnya. kaedah itu salah..satu masalah tertutup, tapi masalah yg mendatang lebih banyak.:)

Zul Fattah said...

haha.. memang jahat r bagi kondom free..
jom lana.. main2 dgan fat d bulan
http://zulfattah.blogspot.com/2011/06/jom-kita-main-main-di-bulan.html

'CikMimiEy' said...

fuhhh , seb bek CM dah cukop omo..
so , boley ar bace kan .. hik9

ermm , kalo difikir dri stu sudut agak x bape relevan di situ , tp mgkin ade jugak kebaikan knpe krajaan dorng wat camtuh kan .. hehe
just opinion ^^

Cik Domo said...

saya remaja lagi..xleh baca entry ni tp dah terbaca plak..kah3x...

Latest Entry: Doodle buat mereka part 2

ZouL said...

hahaha..kon2 free ade perissa2 ke?h hahahahahahahahhaha :P

Blog yang Gatal?

Rahmad said...

gua tak taw kondom tu binatang apa lana..
gua masi budak lagi..haha

Raji and Yeen said...

hahahah smpai begitu skali nk kawal populasi aish

COCOmocho :) said...

haha , patut lah kata untuk orang dewasa . tak pa , sara memahami ..
anyways , jepun uat salah satu kaedah pencegahan kehamilan yang baek untuk mengawal masalah populasi penduduk yang bertambah :p

Adzriel @ Liza AB said...

kondom mahal kot kat sana.. ada byk cara.

Powered by Blogger.