RSS Feed

Play with your brain 1

19

June 25, 2011 by

Tengok - Lihat - Perhati

Then tell me, what have you see, clear? Apa yang korang boleh apply dalam hidup hari2 melalui entry kali ini?

1. Purple-nurple I



2. Invisible
Cuba teka, dalam gambar ni, binatang apa yang korang boleh nampak selain kuda? Tahu? Kalau dah tahu, cuba bagitahu jumlahnya.



3. Clever Installation
Perbezaan sudut pandangan


Mula2.. korang tak pasti apa sebenarnya yang ditunjuk?
Mai pusing sikit sudut tu..tadaaa..


Bila dilihat pada sudut yang betul, nampaklah kita potret movie star - Mae West. Siapa? Korang cari la ya ^_^

4. Mount Rushmore
Kita semua tahu, ada 4 wajah presiden US yang diukir di Rushmore ini. Cuba bagitahu,mana yang ke 5?


Copp!: Later? Play with your brain 2!


19 comments »

taliff said...

Soalan (No. 2)

Beruang 4
Helang 1

Soalan (No. 4)

sebelah Kiri paling bawah, pandangan Sisi

Pelajaran : mata memberi 1pandangan, berbagai maksud, tersembut disetiap sudut...hehehehe

mumui said...

no 3 tu cam gambar muke..

Faten said...

nice entri. sangat mguji kepekaan. :)

Liyana Zahim said...

Wahhh.. Ilusion!

NUR AIN AZMAN said...

yg aen nmpk yg invisible tu, kuda. tp xtaw jumlah nyer, hehe

best entry ni.
keep it up :)

p/s : tlg like gambar aen masuk contest leh? tgk entry aen yaaa THANKS

Azhafizah[フィザ] said...

Juling biji mate..tapi yang first tu..kalau tak pandang tepat..die akan jadi macam gerak2..

cayob said...

mana boleh main psikologi...heheh...ada facebook mu.....hahaha

syaz@rozelt said...

uihh..pening tengok gambar yg 1st n 2nd..hehe

Wanie said...

adoi, susah nak jawab ni..
tunggu jawapan kamu je la eh..hehe

soalan no 2 bkn ke singa, kuda pn x nampak ni..kui3..bilangan tak pasti bape..huhu

Dududu said...

uit pening la lana :P cpt la gtau jwpn nyee :D

Santai Coi said...

Pening la cik lana... :P

misz athiqah said...

alamak...koordinasi mata dan otak xberapa nak ada link r..=p.. xleh nak tafsir byk pic nie..hehe...nice entry..=p... mmeningkan kepala saya..hehe..

salam..jengyk jengah anda di sni..=)

'CikMimiEy' said...

ouchhh .. cik lana udah kasi kepala ku berpusing dgn ligat skali ..

mmg mnguji kepakaran arrr .. huhu
nak jawapan dari pakar lar ? hehe

amirah ahadar said...

kitewwww tak padaii lewww awakk..hahahaakk..soe r,,xtw xtw.. :)

Yunn Sarah said...

pening pale .. gmbar yg first tuh kalau kelip mata , dye gerak2 la ...

~ Mr Ej ~ said...

sofa yang best ....huhuhu

Asyraf said...

ad-ad aj postinganny...
mantapsss

baby comel said...

yg tak paham yg purple kt atas tu. apa maksudnya Lana? =) yg lain memang kena guna otak

boni kacak said...

yang purple tu macam buat kepala pening je..hahaha

yang kedua saya nampak kuda je, yang keempat saya memang nampak bibir, dan yang kelima tak boleh nak buat sebab obama hitam.hehehe :P

Powered by Blogger.