RSS Feed

Bersyukur dengan apa yang ada..

53

July 19, 2011 by

Baik dunia realiti.. mahupun dunia maya tanpa sempadan ni..
aku rasa, sama saja..tiada perbezaan mana..
Kalau dah namanya manusia, manusia lah juga..tak kira dicampak kemana..

Berbuatlah sesuatu secara sederhana..belajarlah untuk menerima seadanya..
Janganlah terlalu angkuh, takut kelak terjelepok terus terjatuh..
Usahlah terlalu mengharapkan balasan, diatas setiap perbuatan mahupun patah perkataan.

Hargailah "follower"..kerana mereka bak "flower"
Bunga bunga penyeri blog kita
Janganlah dicerca apatah lagi dihina
Hanya kerana mereka tak buat sepertimana yang kita pinta

Jangan dilupa asal kita
Ingat kembali awal dulu blog kita macamana
Mereka juga insan biasa
Samalah juga dengan diri kita yang serba hina

Maaf andaikata ada terasa
Maaf juga kerana kadangkala lana lupa
Maaf juga kerna kejap2 lana leka
Sesungguhnya blog ni bersifat sementara
Sementara lana masih lagi bernyawa....

Sekian..

Minta maaf ya pada sesiapa yang pernah lana lukakan perasaannya..
tak bls knjgn, tak follow, tak komen, suka ketawa besar..
Maaf dari lubuk hati.. sungguh tak sangka dah capai tahap ni..




53 comments »

NA said...

Sebab itu kita kena selalu ingat-mengingatkan. Ingatan untuk diri sendiri juga.

ZouL said...

sokong seratus peratus..ZouL pun nak mintak maaf gak ye kalau ada tersalah taip atau tulis. :)

ZouL datang dari: Bloglist Istimewa ZouL II: Jom Komen-Komen

Mohd Izzar said...

yup..
maaf jgk la..klu penulisan izzar ada melukakan hati lana..dan yang lain =)

Mrs.Yie said...

ye..betul..kena sedar diri semuanya..jangan terlalu mengejar follower sangat supaya mencapai ke angka ribu..huhu..tapi kadang2 follower ni x semestinya dia setia dengan blog kita..yg paling setia adalah si tukang komen dan yg selalu tinggalkan jejak..follower tu hanyalah hiasan semata..apa gunanya kalau follower ratus2 atau ribu tapi komen dalam entri tidak memadai..fikirlah..

Katie Jamaludin said...

yep. setuju. sama la kite...

ArulchelseA said...

xde xde.. aku tk maaf kan.. tunggu raya nnt baru mintk mmaf..bg duit raya jugak.. baru leh.. kih kih kih kih.....tk de duit raya boikot blog diraya ke dua..kih kih kih kih...

syaz@rozelt said...

hehe..syaz salah satu kuntuman 'flower' tu..nice to meet u!blogger yang selalu komen, sembang2 dngn syaz dialam maya nie..hihi

Khairil said...

saya sokong dgn entry lana ni dan memang betul tu apa yang Mrs.Yie katakan tu...sememangnya follower itu harus dihargai...tetapi ia bukanlah benchmark utk sesebuah blog...

Cik Azizah said...

sayunya entry ni..jijah sokong kata2 itu..hargai follower yg setia dgn kita. yg sentiasa mengikut perkembangan kita..sesungguhnya itu sgt bermakna...

SoLy SoLicious said...

perghh...ayat bombastik..... sy ni mcm flower lana la ye...eee...suke2...smbil menggedix2..hahaha

Dzarief Zuhdi said...

ala sedeyh nyer.. sayer pun slalu jadi silent reader jer..:|

cik Dil said...

betul tu..follower pnting..^^

SoutulMujahid said...

huhu.. betol2.. follower ibarat flower yg menyerikan blog kita

harrazdani said...

lana selalu ketawa besar pada HD...har har har

Wanie said...

kadang2 kite xleh nak puaskan hati sume org..

sobri yaacob said...

Hargailah "follower"..kerana mereka bak "flower"
Bunga bunga penyeri blog kita

paling suke pkataan ni..like bebanyak :)

Piasara said...

"akak dulu ms mula2 buat blog tak fikir pun pasal folowers,skrg ni dh beratus tu..tp yg jadi pengkomen setia, itu2 juga...yg budak2 remaja dtg folow sbb nk suruh folow diorng balik,tp akk tk kisah akk folow jer..kalau jumpa blog baru pun akk support jer dgn memolow mereka....tp akk jarang tulis folow u folow me back..hehehe..Lana,baru dok sebut tadi lama tak dtg ..tup2 tgk ada jejak kamu...ingat dah lupa kan akk.."

schaze zainn said...

kalau saya lambat membalas jejak lana, minta maaf ye :)

Miss Y and Her World said...

saya suka entry ini. suka sangat !!! saya sentiasa berpegang bahawa saya bermula dengan kosong. itu buat saya bersyukur dan hargai semua yang ada.

Oh, Lelakimu Istimewa !
Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah

APAN said...

sejujurnya...aku memang x puas hati lagi ngan orang yg soh follow balik tu.tpi xde la aku gi maki.aku try berkata2 ngan senyuman...huhu...

Syuxer said...

follower penting jugak nadi dalam blog kita..tapi pengomen lagi penting..itu aje..skadar singgah one night stand..akan hilang keseronokan dalam berblog..:)..kesetiaan pengunjung ajelah nadi terpenting dalam berblog bagi membuatkan blog terus bernyawa..

apapun syuk minta maaf kalau ada entri yang menyakitkan hati lana atau sesiapa saja..syuk x mampu nak puaskan hati semua pihak..

wan_cikgumuzik said...

errrr..... sajak kerr puisi tuhh?? errmmmmm.... follower bagai flower peneri blog eek??? rasanya ramai reader lagi lebih berseri kot?? bukan bermaksud tak menghargai follower.. sangat hargai mereka..

tapi kemana mereka sekarang? hanya yang tinggal beberapa reader jer kan?? so? hope u can be my reader,,, :D

Green Apple said...

tak kira mereka blogger baru atau lama... kalau mereka sudi follow kita apalah salahnya kita mmebalas kembali... orang berbudi kita berbahasa...
Setiap orang tidak sunyi dari melakukan kesilapan... maaf memaafi adalah jalan terbaik...

Ezad Skytech said...

suka baca entri ni...kita tak mampu nak puaskan hati semua orang..kita buat mana yang termampu je...

dan jgn sesekali lupa..kita dulu pernah berada kat bawah...kan..hee~

delarocha said...

jangan pernah lupa diri walaupun manusia tu mudah lupa.

Bro ahmad said...

hahaa lana..follower bertuah lana dah sampai..lambat hari ni..indah bahasa mu...:)

suriani azwan said...

hai lana...dtg utk tinggal entry baru....sedih je baca entry lana nih...

http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/keguguran.html

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

saya hargai anda ...huhu ..mekasih:)

alif haris said...

aicece .. follower itu bak flower ye .. hehehe :D

alaa kdg2 kan lana bz .. kami fhm :)

Jasman said...

tq lana sudi jdkan blog aku ni bloglist ko...maklum la blog aku tu baru lg...1x kali lana sudi
100x aku sudi...baik punya ayat.haha

iPai said...

kena belanja makan kfc lu .. hehehe

gurau je .. trima kasih .. boleh tak rasa dihargai .. ? hehe

ietchan-kun said...

yup..support 100%.. (^_^)V

Freaky said...

yeaa hargai follower.. follower sangat penting tau :D

Mehmed - said...

hargai lebih dari harga. Ahaks!

penaberkala said...

Kagum tengok blog lana
followers ramai, komen pun banyak
teruskan berblogging ye

Tukang Karut said...

aku pun mintak maaf jugak la...

nazirah said...

btul tu bersyukur dgn ape yg ada ;)

Eza Boom Boom :) said...

alhamdulillah lana..kita akan terus berganjak ke arah kebaikan...semoga sentiasa sukseess yaa.. :)

Adzriel @ Liza AB said...

berusaha utk berlapang dada, insyaallah hal kecil2 ni jgn diambil hati.

baby said...

BETUL...LAAAHHH~
heheee..nona pun bru thun niih..haraap2 takde yg kciik haaattiii~

jum lanaa...meh laa bce sini pulaakk okies..komen taw...hehe

http://nonasani.blogspot.com/2011/07/tanya-akutip-kurangkan-stress.html

rara pinkmafia said...

huaaaaa terinsaf sekejap.tp b4 ni pon rara mmg menghargai followers.mereka lah pembakar semangat untuk trus berblog =)

nuyu said...

nurul baru kehilangan seorang follower. dia sakit hati kot sbb nurul x follow dia balik. bukan nurul x appreciate dia, tp dia asek shout2 suh follow dia balik. nurul tgk blog dia, x quality pn. nampak sgt x ikhlas nak follow kan

Radi's Share said...

waw.. keren.., nice post

Farahin Ahmad said...

waaah nice!InshaALLAH akan sentiasa kunjungi blog lana :)

btw mintak tlg yek drop commentS kat sini-->http://farahdiesel.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

Fathiah Hamim said...

siapalah saya tanpa followers. huuh

Nur_Riang said...

Hargailah "follower"..kerana mereka bak "flower"
Bunga bunga penyeri blog kita...

Suka ayat tu..hee_^

mrs.asrafovic said...

setuju sgt...

sometimes stgh org suke follower rmai2 tp nk sggah blog follower dye pon mlas...

sgt suke entry ni..:)
sggah la klau free yea..

http://mrsasrafovics.blogspot.com/

amir aizat said...

saya juga. sentiasa perbaiki diri kita ni, untuk semua org jugak.hehe

iefa ujang said...

waaa....nice!!!ske bca...

~milo~ said...

wahh, bnyk pengajaran :)

Bro ahmad said...

lana,dalam blog ni ramai..dalam2 banyak2 follower yang kita ada..rasanya dah tak mampu kita kejar semua..salah satunya..komitmen jadi penghalang, dah bersyukur apa yang ada T..T

Jahidih Saili said...

btl kata lana tu..sgt suka dgn bait2 kata lana.hehe..

bersyukurlah..teruskan memberi walaupun tidak berbalas..

HAZWAN17 said...

hargai pelawat blog kita..tanpa mereka siapalah blog kita kan

Powered by Blogger.