RSS Feed

Done follow you! Follow me back ya?

34

July 26, 2011 by

[ Entry ni tidak berniat menyinggung perasaan mana2 pihak, ambillah iktibar]

Sebagai orang yang baru dalam dunia blogger, lana tetap sedar satu perkara. Walau kita cuba buat sebaik mana, pasti ada yang pandang serba tak kena. Perkara biasa, kita tak boleh puaskan hati semua manusia.

Dan, berbalik kepada tajuk entry..frasa itu sering kita temui dalam blogger world ni.. "Done follow you,follow me back!". Dalam soal ni, lana takda masalah..tak peduli pun..follow je lah..lagipun lana akui, awal2 menyusur dunia blogging ni, lana pun berbuat perkara yang sama..dan lana pasti, kebanyakkannya..most of us..melakukannya juga..cuma,ada yang buat2 terlupa. Hehehe. Eh, ya ke?

Lagipun, yang selalu keluarkan frasa tu, sudah pasti, blogger2 yang sangat baru..mereka sudah tentu harapkan perhatian dari anda semua, blogger2 yang lama..dan tua,kih3.

Cuma..few hours ago.. lana jumpa frasa ni...

"Jadi follower saya ya..nnti saya jadi follower awak balik!"

http://www.emocutez.com
aargghhhh, apakah ini semua?? 
Ibarat arahan, lana mesti jadi follower dia, baru dia akan follow balik? 
3,4 kali baca frasa ni. hehehehe.Urm..terpinga sat..dah la mudah blur lana ni, hahahaha



34 comments »

Cik Ezy said...

hehekk...
cik ezy suke follow blog yg cik ezy betol2 suke..

Dzarief Zuhdi said...

haha.. ikut jer la arahan tuh.. puaskn hati dier.. :D
blogger baru ker dia tuh??

Bro ahmad said...

nak follower ikut cakap dia hahaa jadi teknik tu berjaya kan lana hmm

Atiqah Sa'ahiry said...

emm..tqa follow je..klik2..tpi xsemua...lah..memilih..majoriti..klik je..follow..saja nak tahu cite..

Rahmad said...

pepatah baru ker tu lana..haha

NA said...

Lana, frasa terakhir tu Na pernah jumpa dan Na pun pernah pakai. Tapi tulah rasa macam tak bagus pula buat camtu :)

Belajar daripada pengalaman.

iPai said...

hehe .. comel laa plak bila tang Lana kata terpinga tuh .. sangat comel ...


for me, kasi chance je laa .. org baru nak muncul kan .. follow je laa .. setakat ni takde kesan negatif lagi pon .. Saya bukan nak kate semua org mesti ikut macam cara yg saya cakap, tp kita berhak juga buat apa yg kita percaya betul ..

ye dak lana ?


tapi serius comel kat ayat terpinga sat tuh .. heheh

taliff said...

Tak peduli semua tu, apa yang taliff peduli, blogger lama yang tua....ahakzz!!! Rasa macam talif nie blogger baru tapi tua...waahahahaha

Chempaka Sari said...

tulah pasal, tu yang tak tahan tu, kekadang siapa ada simbol "!!!!" lagi... mak oiu garangnya,..

Hidayah Deiya Aledruce said...

selalu je dya jupe psl follow memfollow ni tp dya xkisah sgt..sebabkan pusing2 kot mane pn jupe blogger tu gk..hihi..

Jahidih Saili said...

haha..frasa terakhir tu xboleh tahan..boleh plak mcm tu kan..:)

rara pinkmafia said...

AWAK! saye dh follow awak.cepat follow saye balik.hahahah.

saje gurau2.akk dh lali dh.mls nk pk.

Fathiah Hamim said...

haha fa pun pernah kena, jadi terpinga terus. haha

faridah nazurah said...

sy selalu kena macam ni. kadang2 bukan dorang follow kita pun,stakat cakap camtu dengan harapan kita follow balik. mungkin setakat nak tarik follower.

sy pun dulu2 ada gak g blog2 org then ajak follow, tapi takpenah memaksa. just guna ayat "kalau sudi" je. so tu bukan paksaan kan? heeee :)

faridah nazurah said...

tapi kadang2 sy followkan aje. yelah, kita pun dulu2 penah ada kat bottom. so faham je lah dorang baru nak mula blogging. kita kena sokong dorang gak. takpe takpe lana sabar je dgn kerenah dorang2 nih

Queen F said...

hurm actually kalau tak cakap macam tu pon semua orang yang follow berharap agar mereka akan difollow balek.. bezanya obvious dengan tak obvious je.. :) tak salah nak tambah follower tapi kalau boleh belajar bersabar lah sikit :)

Wanie said...

haha..kala awak tak follow sy, sy tembak awk..

ini lagi kejam dari yg cakap i folo u, u folo me back..

alif haris said...

haha terasa alif .. dulu time follwer 50 orag salu buat cmni .. huhu

Macam_Betul said...

haha, sekali baca frasa tu, dalm hati aku.. eh. apa yg silpanyaa degna ayat tu?.hahaha. laaa rupa2nya cmtu,, aku baca 3,4 kali jga ayat tu baru dpt..hehe

zul permatang badak said...

kadang2 saya tak perasan,ada yg dah follow saya,jadi mereka khabarkan di shoutbox....cara tu memang bagus...dan saya akan cuba follow balik....
bagi blogger baru.....ada kelapangan juga akan follow tanda sokongan.......untuk mereka. Mereka hadir menghiasi dunia blog,mereka saling menyapa.....tanpa mereka sunyilah kita........

APAN said...

aku dah bnyak kali gak jumpa ayat tu.kita kena follow dia dulu baru dia nak follow balik.kira ok gak la ko.ko follow balik follower yg dah follow ko.at least hargai pe yg dorang buat.tpi aku x buat pun gitu.kejam kan.huhu...

aku masih stet kpd pendirian aku sekarang ni... :)

Cik Azizah said...

kalau mcmtu tak payah la follow..tak ikhlas nak baca entry kita pon kan..

✿ cik pieQa ✿ said...

pieQa suka folloe blog2 yang kiut2 comel2 and entry best2. kadang2 tu busy,so maen folloe je dlu. lapang2 baru baca. bila jupa yang terbaik, terus angkot masuk blog list. leh baca selalu :)

tanak paksa2 arah2 orang foloe. da mcm desperate lak kan. ;)

SoLy SoLicious said...

lana nak tahu x, dalam list soly follow, dah 1000++....tp follower baru 700++..huhuhu..

suesue said...

x semestinya follower kita tu reader blog kita kan? so,apa guna ramai followers tp x da org bc blog kita..btw,nice entry..ada jugak yg unfollow bila kita tak follow balik..hahaha,mcm2 la kan..

iPai said...

'3,4 kali baca frasa ni. hehehehe.Urm..terpinga sat..dah la mudah blur lana ni'


sampai 3,4 kali baca ..

terpinga, samapi blur .. tuh yg comel tuh

Khairol Ikhwan said...

tak yah follow lah, hehe ... bukan ape, blogwalking pun, blogwalking jugak, sambil2 blogwalking tu, kalau ternampak artikel yg menarik, boleh la komen kat entry ... rasanya tak perlu kot follower ramai, asalkan cukup dengan trafik yg konsisten setiap hari sudah memadai.

Anyway, lepas ni nak buat entry pasal Trafik vs Pagerank,,, dan pasal Blogwalking nii ... geram dengan blog yg byk widget dan berat .. sampai hang my netbookk tawwww... perghhh, memang dah banned itu blog, melainkan dia bg kad raye nnt .. haha!!

p/s: sy tak langgan entry awk ni, so tak taw la kalau ada reply,, just datang ke CHATbox utk notify... hehe ..

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ..lan pun baru follow lana ..ingat kan dh follow ...maafkan aku makhluk tuhan ..huhu


EXcellence!

Khairol Ikhwan said...

Maaf? Ingat Hari Raya ke nak maaf2?.. hehe, saje bikin panas, mata belum mengantuk lagi...

@Lana huhu, mane lagi best? Komen di entry atau komen di ShoutBox? ...

meh buat entry pasal ni ... hehehehe ...

syaz@rozelt said...

haha..phrase yg terakhir tu mmg x ley blah..penah jumpe..tp layan je la..mungkin die dh terlebih bnyk follow blog org smpai die risau klu follow blog nnie takut tuan blog x follow balek..rugi je..haha

Khairil said...

keputusan di jari anda...hahaha

Khairil said...

keputusan di jari anda...hahaha

abghani said...

maksud saya dulu blajar kt u buat roti ke atau bines minisment

bumbleB said...

haha sy tak kesah pn, follow je blog mane2.. tak rugi papepn, lgpn blog kite pn bkn bagus sgt.. hihih.. klau alasan semak update kt dashboard, letak je fav blog kt bloglist ke pape *peace* ;)

Powered by Blogger.