RSS Feed

Hargai follower,pengkomen anda, bagaimana anda melakukannya??

45

July 30, 2011 by

Dah lama berniat nak tanya, tapi tersimpan lama. Just want to know, macamana korang hargai follower dan tukang komen korang ya? 

Buat GA? 
Adakan Segmen or Bloglist? 
ke pasang widget Top Commentator?
atau setiap minggu buat review pasal blogger2 terpilih?

Or..maybe korang hantar hadiah kat blogger kesayangan korang?
Ke buat entry khusus untuknya, then lekat selama sebulan?
mungkin ada yang rajin membalas kunjungan dengan mengkomen semula di entry mereka? 
Menjerit kat shoutbox? 

Ce citer, mai kongsi sikit boleh?? ^__^



45 comments »

hira said...

GA? tak mampu lagi. duit tarak. hoho. saya terjah blog dorang dan komen entry yang latest-latest. huhu. tinggalkan jejak sekali kalau rajin ;)

Ezy Chiaki said...

GA dh prnh buat sekali..
tp rase nye stakat ni kalo nk hrgai follower or pengomen singgah je blog dorg,..,
heheee

Freaky said...

buat segmen dan jalan2 :D

kotak bulat said...

wat segmen and jenajaln...heheh :)

zieyzain said...

bw selalu kot,..ehe=)

Fathiah Hamim said...

singgah semula, komen.

Eza Boom Boom :) said...

lawat la blog followers selalu..heee :)

beLLa said...

tak penah buat GA bagai. sy suka lepak balik blog orang n soksek2. ;p

cucu umie said...

ayie jalan2 shje blog yg mane sempat..hehe

baby said...

em..nona cuma mampu mndoaakan merekaa..dn ucpkn tq ~...

ade mse i jaln2 dn follow mekerr...heeeee3

iPai said...

yang mana biasa komen memang akan selalu singgah ..

pernah buat entri, top commentator juga, tp cam rasa tak cukup sebab tiap2 minggu org sama ..

so komen2 balik ..

terbaru, yg mana rasa cam ramah tamah tuh, nak wat satu blog list khas .. so boleh jenguk selalu ..

asing daripada list yg org komen2 post

iPai said...

lana try je buat yg mana lana mampu, sebab yg dicadangkan kat atas ni pon dah cukup ok .. tukar2 pon bagus juga ..

iPai said...

follower nak sampai seribu dah .. gilaa ah ..

Yutaka Mushimura said...

emm...sy follow awk sebb sy suker baca blog awk..tuh jer..

selamat berpose lana...jgn ponteng2 ek..:)

SoLy SoLicious said...

sy suka balas kunjungan commentators sy ^_________^...
terjah belog depa n komen balik.....

hira said...

hehehe. goodluck tau! cepat-cepatlah dapat 1000 followers. then, buat segmen ke GA ke apa ke kan? haaaa.. tiba-tiba je rajin pula. haha :D

My Name is Mar said...

Cane nak hargai bloggers?..
Tatau lah...

Cara nak hargai tukang komen??
saya terjah diorang balik:)
Itu yang terbaik:)

Untung ke jadi SILENT READER?

Liyana Aziz said...

setuju dengan MAR...
cara terbaik kan, singgah then tinggalkan komen atau shout je...

Cik Azizah said...

jijah akan masukkan dlm bloglist,komen,shout!!! setiap entry dorang jijah komen. kalau ade ms free...wee~~

Siti Arfah said...

Ziarah selalu dan komen2. hehe

penaberkala said...

1)klu dia lawat chatbox, balas kunjungan
2)klu dia komen, balas komen
3)klu dia follow, komen dan selalu bertegur-sapa, letak kat bloglist

lepas sampai no 3, lama-lama jadi kawan
hargai mereka yang menghargai anda
tu je kot so far, but the most important thing, i'm really appreciate them as a friend

Khairol Ikhwan said...

saya membalas kunjungan dan membalas setiap entri yang ada (dan yang sy minat) ...

dan setiap blogwalking tu, kalau terjumpa entri2 yg menarik, saya akan singgah komen di entri, dan jarang sekali di cbox/shoutmix ..

Nurasyiqin said...

buat masa sekarang cikin akan balas komen depa dgn kunjung blog depa dan komen seikhlas hati..=D..

wan_cikgumuzik said...

nak hargai rakan2 blogger kena reply semua komen.. kah kah kah.. ada kaa patut??

Wanie said...

bagi hadiah? jenuh la lana..hehe

terjah blog mereka selalu & drop komen :)

Elih Japahar said...

saya setuju dgn cik SoLy SoLicious dan Wanie..tetapi jika ada masa nak buat GA jugak lah nanti..:)

taliff said...

HAhhaahha.....Betul tu lana, kadang2 talif tertanya jugak, camner nak buat...tapi rasanya asalkan dierang suka nak datang blog kiter oklah kot.

Kita update bender yang best sudah menjadi hadiah buat dierang. Bukan senang nak tengok seseorang datang setiap kali kita updatekan.

Lana : Blog lana makin hari makin cantik..hehehehe..nak mintak ajarlah mcm nie :)

Bro ahmad said...

nak buat ga belum mampu la lana hmmm
segmen pun belum pernah buat..bloglist done top coment vidget tu bagus juga nak pasang,review ni lemah ni..rasanya nak buat la..belajar dulu cara2 review blog orang lain..hantar hadiah pun ok juga,dah pernah buat dan yang penting kalau masa mengizinkan balas kunjungan kawan2 yea lana,

syaz@rozelt said...

klu masuk kan dalam bloglist yg wajeb bace n komen2 setiap mse~hehe

syaz@rozelt said...

*klu syaz, syaz akan masokkan dalam bloglist yg wajeb bce n komen2 setiap mse~hehe

hazwan said...

selalunya balas komen balik..
walaupun kadang-kadang lambat hehe

-shin said...

yah.. kayaknya udah dijawab mua nih apa yg mo ku ucapin, haha..

Yumida said...

huhuhu..betul 2 sis... tp kene bt sbb ikhlas la..bkn psl gila glamour.. nk shout...arghhhh...

slmt berpuase esok...

t a u f i k said...

hehehe.. sy outdated giler.. GA tu ape lana?

zulhilmi.tempoyak said...

blog kite ni mn cantik...
nk crite ape nya..haha

SoutulMujahid said...

insya Allah akan buat kuiz dan dapat hadiah.. huhu

tp buat masa ni, selalu baca entry dan komen.... huhu.. tu je la yg mampu

alif haris said...

yg penting alif balas kunjunagn dorag tu ,
then kkdg buat blog review,
buat backlink tuk dorag ..:)

caliph shuriken said...

singgah blog diorg balik & drop comment ^^

delarocha said...

ziarah menziarahi amalan mulia

Mohd Izzar said...

tak tau la.biasa balas kunjungan jew..huhuh

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

doakan mrk trs sukses :)


excellence!

NA said...

Rajin datang melawat untuk membaca tulisan dan kalau ada komen, komen. Kalau tak tinggal jejak di kotak jerit. Itu cara Wina.
Kadang-kadang baca jer tak tinggal jejak (jadi pembaca senyap :) )

-wina1979-

Khairil said...

ziarah dan komen....

izzati jerr said...

teringin nak wat segmen..tp folower bru cput jer.. so xnak lah mhampakan org..:)

Elih Japahar said...

Awak mesra, sy pun mesra...awak tegur sy pun tegur..awak tak komen pun sy komen :P awak tinggal jejak, sy dtg terjah n komen..makasih diatas kunjungan :)

Powered by Blogger.