RSS Feed

Jumaat Penghulu Hari - Edisi 1

19

July 15, 2011 by


Kisah Jurucakap Ummah

Sering di katakan, terdapat 3 golongan penceramah yang pantang berjumpa dengan mikrofon. Ketiga-tiga orang ini ialah seorang ahli politik, seorang pensyarah dan seorang ustaz. Wallahu a'lam..

Nilai Murni: Kalau ya pun suka bercakap, usahlah syok sendiri ok! Latihlah diri tu untuk tidak bercakap hingga melebihi masa yang ditetapkan. Perkara yang lebih penting untuk diberi perhatian oleh penceramah ialah beramal terhadap apa yang telah disampaikan.



19 comments »

syaz@rozelt said...

hehehe..mmg selalu happen..lepas tu yang jadi pngacara majlis kasi2 hint mase dah tamat..hehe

eikieyn said...

mmg standard la kes camni. :P kene ade sorang reminder dok kt dpn so bleh alertkan org yg dok pok pek pok pek lame sgt tu. :P

rara pinkmafia said...

bile dh syok sendiri tu mmg masalah lah kan.

kerisperak said...

diam itu lebih baik dari bercakap hal yang sia-sia.. kurangkan dosa dgn kurang bercakap ataupun diam lebih baik, jika sesuatu hal itu kita tidak arif dan tak tahu kesahihannya..

harrazdani said...

kebanyakan orang yang suka bercakap ni syok sendiri......;)

Rafidah Farhana said...

Kerana bercakap syok sendiri lah terjadi cakap tak serupa bikinn....

sobri yaacob said...

he..he..
pastikan apa yg kita nak ckap..2
prepare awal.. nanti dah dpn org ramai... melalut ke laut plah ;DD

Bro ahmad said...

lagi banyak cakap lagi banyak dosa..betul kan lana..lana nak jadi bloglist bro..tutup 11 pm malam ni..cepat..D

delarocha said...

cakap byk..isi kurang.. huhu

Fathiah Hamim said...

haha betul2. memang selalu pun

Nasriq said...

ayat yang mudah difahami... cakap tak serupa bikin...

CikMiMiey said...

ouhhhh ...
moge2 dirikuh tak di cop ss jugak .. hihi ^^
banyak merapu tapi tiada pengisian tiada gunanya .. huhuhu

amir aizat said...

saya suka cakap banyak,haha

~SaL IjOu~ said...

dah excited bercerita mmg x sedar apa~

Khairil said...

hahaha..teringat filem Man Laksa...juruacara majlis tu gila mikrofon...

alif haris said...

hehe biasa la tu .. salu bg hint kt kertas .. haha

CNK said...

exactly! somehow rather point yang depa selalu nak sampai cuma lah pendek, tp elaboration sikit punya panjang samapi audience pon nak tido ;p this stetmen belong to those yang suka pegang mic tp suke merapu. letih ;(

xsempat nak BW on friday lepas ;'(

iPai said...

yup .. marilah beramal bersama2 kan ..

iPai said...

sori tak dapat datang jumaat lepas

Powered by Blogger.