RSS Feed

Review buku? Jom!

22

July 13, 2011 by

[Entry berbaur penghargaan]

Puas lana fikir macamana nak buat review pasal buku. Buku? yup! Buku.. sebab yang buat review pasal filem, dah terlebih ramai..dan terlebih "bijak",hehehe. Mungkin Dia mendengar keluhan lana..lalu dicampakkannya ilham dan idea melalui seorang blogger yang bernama..


Lana tertarik dengan salah satu columnya - Book That I Read Now.
Inilah column tu..tadaaaaaa

Bezanya, lana buat benda yang sama, dengan column yang diberi nama 1 Book for 1 Week. (tak bermakna lana boleh habiskan 1 buku dalam seminggu ya..hee)
tadaaaaaaa..hehehe (buruk sket,kahkahkahkah)

Kenapa lana pilih buku? tak payahla jawab, rasanya semua tahu apa kehebatannya bukan?

OK, lana rasa buat masa ni itu je yang lana mampu buat pasal Review Buku ni..nak betul2 review, buat entry, lana....enggak tahu nak buat macamana,hahahaha. Any idea?

- Terima kasih Abg Taliff -


22 comments »

Jahidih Saili said...

saya sgt sokong lana buat review pasal buku..barulah bermanfaat kan..

y u y u Z u l a i k h a said...

bagus awak ni..

Syazwan said...

alaaaa..lepas baca..
bagi saya ok?..

CikMiMiey said...

wahhh , si ulat buku ?
bagos2 .. mimie pon sokong !

Bro ahmad said...

boleh la bagi pinjam kt bro kejap..

apik pehe said...

hehehe..apik kalo tengok buku tebal2..memg akan failed terus..

ZWAN SABRI said...

Memang sokonglah Lana bwat review pasai buku.. orang lain asyik bwat review pasai filem jer.. barula nampak kelainan sikit bila bwat review pasai buku.. Then dapat serapkan minat membaca di kalangan warga Malaysia..
Good Job! ;)

MySuaraBlog: Wordless Wednesday #2

mrs.asrafovic said...

bgus2..mmbace mnmbah kn ilmu..

:)

Syazwan said...

alaaaa..kedekut la lana nie..
sayang wan ke sayang buku!!.
:P

harrazdani said...

buku frst saya baca sikit jer..pinjam ngan bos..kih kih..nak pinjam lama2 risau plak.tp best.

buku no 2 paling best...dalam tu ada kisah pasal AD dan AC yang lana kongsi semalamkan...lagi satu buku tu memang terbaik utk kita tahu pasal sejarah bermula keturunan adam lagi kan...

amir aizat said...

great book u have lana!

Syuxer said...

emm syuk jarang baca buku..tapi buku2 cam kat atas memang syuk cadangkan untuk dibaca punye..heheh

Fathiah Hamim said...

best buku tuhhh

hana sudradjat said...

buat je lah macam mana pun.hikhik.okay mula-mula ofcourse kena letak judul,publisher,berapa pages,nama penulis .lepas tu bagi sinopsis.and then ulasan kita.kalau nak contoh,tgklah dekat goodreads ye kawan.atau scandivanianbooks.com :D

taliff said...

Argghhhhh~~~~Terkeluar nama daku lagi....wahahahahahaha....sipu sipu dah nie :P

ahmadi said...

wah...lana pun minat baca buku ek? adi pun sama gak...tapi adi tetap 2 buah buku setiap bulan adi beli n baca. sama gak beli buku agama..

Nasriq said...

hoho.. lepas ni review buku Dr. M pulak ek...

Liyana Aziz said...

lana suka membaca ek? sama la dengan yana... dari hari tu tengok buku alexander ni... sekali dengan buku DR M tu...

caliph shuriken said...

e-store sy ada jual buku alexander tu.. dulu pnah sold out ^^

qamarguyz said...

salam ziarah..
hehe..tiba-tiba teringat kat contest sy dulu..pasal review buku..
apa macam buku ni?
belum pernah baca,,
juz baca 'Benarkah Iskandar Bukan Zulkarnain?'..

syaz@rozelt said...

wah hebat la lana nie..tebal tu buku pesal tun mahathir tu..tengok je bole la..nak bace..maybe takes time nak abes~hihi

p/s: troskan review buku2 best ok..sharing is sexy~

iPai said...

hmm, buat review tu lana .. saya sendiri tak pernah baca buku ni .. kalau lana leh review dalamnya sikit2, mesti menarik orang lain nak try baca ..


just, bgtau apa yang best buku ni, gaya penulisan ke, isi yang lana paling suka .. kalau review best, mesti org nak baca tau ..

Powered by Blogger.