RSS Feed

Sempena bulan puasa tak lama lagi..

29

July 5, 2011 by

[Rekaan sahaja, ada la sikit terkena, sapa makan cili benggala, maka dia yang terasa pedasnya]

Bersempena dengan bulan puasa yang sebentar je lagi akan tiba.. marilah kita bersama-sama.. Ya! bersama-sama....
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................
....................

1. Membeli- belah di Kot Meamot!! Tak perlu bayar selama 1500 hari, dapat lagi extra hadiah free! Boleh la tukar peti ais, periuk letrik dan TV!

2. Menyerbu kedai kain Jakol yang menawarkan potongan sebanyak 85% untuk kain2 terpilih! Baju kurung-75%, Baju Melayu-65%, Baju dalam- ????

3. Dapatkan RM50 baucar tunai dengan setiap pembelian 100 ribu rupiah di Jaya Koko. Hanya untuk pembelian barang2 yang dipromosi sempena Hari Raya.

4. Membuat tempahan kuih raya! 1o pelanggan pertama bakal mendapat extra sebalang kuih Kompleks madu.

5. Membeli sekurang2nya 50 bungkusan kurma Yusuf Ya'kob bagi melayakkan diri memenangi hamper raya berjumlah 500 pound sterling!

Chop!: Dah budaya sini, nak ubah? Seratus tahun lagi kot baru menjadi,hehe.
Puasa belum tiba, tapi dah sambut raya bagai nak giler, hik3



29 comments »

wan_cikgumuzik said...

cili benggala pedas kerr?? kah kah kah...

Hafizzi Aziz said...

adat..time puasa bukan pk nak amal sangat,tp pk raya..hihi..

sergeant keroro said...

haha, puasa tak hingat, raya no 1 XD

GaRy™ said...

fuih... dahsyat raya ko yer??...

Scya Lollita said...

uish2 .
posa posa ! haha

beLLa said...

haha. selamat tak terasa langsung. ngee~ eh. pose ganti dah cukup blom? ;p

Addin said...

haha raya semua nka baru ;p kan kan .

Freaky said...

ahaha betol ape yang lana tulis ni. puasa pun entah ke mana lagi. dah sibuk jualan raya

delarocha said...

hujung bulan ni dah nak tempah baju raya ... huhuhu

Bro ahmad said...

amal ibadat tinggal la nie...jom serbu cort mamod buat tambah hutang XD

SoLy SoLicious said...

baju raya kena tempah awal2..haa

Nur Sulastri said...

haha, itulah lumrah orang kita. bukan nak menyiapkan diri menempuh Ramadhan al-mubarak, sibuk fikir utk Syawal.

ena meina said...

biaselh 2uh..hehe:)

Nur Nabilah Nordin said...

dan jgn lupa gnti pose duluu ;D

Liyana Aziz said...

baju raya je yang dah tempah, satu je pun... la ni sedang giat mengganti puasa... looking forward to be in bulan mulia....

oh, iklan kurma yusof tu dah ada... hehehehehheheeh

Syazwan said...

mak aihh..
boleh buat manifsto nie.
hehehe..

Siti Arfah said...

Manusia . Mmg begitu

Gelugoq said...

menapak

anakmuda said...

asyik fikir raye je.. sampai lupe plak nak puasa dah..

apik pehe said...

hahaha...banyaknyer borong

iPai said...

untuk yang 1st tuh, bila kita banyak sgt amik n amik interest, lagi mahal kita bayar ..

syaz@rozelt said...

setujuuuu..syaz st mende pon x pk lg..orang laen dh siap bj raye dh kot..hehe

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

mmg da nk puase, wahh.. tak lme dah..
sementare tu,
boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

saya masuk GA CONTEST yg memerlukan your Free Comment :) Thx a lot

TYNTHA LANA said...

@wan_cikgumuzik

cikgu wan saje je kan?nak kena lepuk ni,haahahaha. tu nk bgi sedp ayat je la :p huhhh

TYNTHA LANA said...

Apit, Keroro, Freaky ~ da macam standard kan? asal posa, mesti jadi mcm raya. hahahaah

TYNTHA LANA said...

@Syazwan

manifesto?hehehe. Tak minat kempen2 ni,hahahahha

TYNTHA LANA said...

@SoLy SoLicious

betoi tu soly..baju raya dikecualikan,hahahaah

TYNTHA LANA said...

Abg wan delaroc, Liyana, Syaz ~ amboi, boleh jadi geng ni, memasing pk benda sama - baju raya,hihihih

Haslinda Ariffin said...

hai and salam perkenalan..
i follow ur blog..
thanks follow my blog..

Powered by Blogger.