RSS Feed

Mertuaku Sayang - buku untuk minggu depan

16

August 4, 2011 by

Gara2 puasa..review buku minggu ini: Aspirasi Angkasawan lewat sehari. Sepatutnya hari Selasa, hari Rabu baru dapat post, hehehe. Minggu depan, lana cuba kembali pada hari asalnya, insyaAllah. Alright, untuk minggu depan, lana cuba perkenalkan buku dibawah.


Tajuk:
MERTUAKU SAYANG
Rahsia Menambat Hati Mentua


Yang ni sesuai sangat untuk yang bakal bergelar raja sehari, yang dah jadi raja berhari2, bertahun2 (huk3), menantu, mertua, suami isteri, yang muda mudi single mingle macam lana lagilah sesuai,hakhakhak. 

Ringkasannya, buku ini menyediakan catatan2, rakaman pengalaman, pemerhatian, pengamatan  penulis, Lily Haslina Nasir terhadap kisah2 rumahtangga yang berlaku disekelilingnya. Pesannya; ambillah yang baik sebagai teladan dan yang buruk sebagai sempadan.

Ok, tunggu lah minggu depan kalau sudi ya? Bye! 
Hurmm..dah lama tak nyanyi, nak sambung nyanyi lagi, yewww!
http://www.emocutez.com
"sampai gegar siling aku nyanyi,hahahha"



16 comments »

faridah nazurah said...

hehe boleh bodek2 mak mentua nanti. fuhh mesti jadi menantu kesayangan nih :P

wan_cikgumuzik said...

saya dah kawen.. lalalaa..

huh..!! awk nyanyi sumbang ook...!!

alif haris said...

haha .. lana mesti dah baca kan ..
lana kan dah nk kawin haha :D

NA said...

Suka buku yang dihasilkan Lily Haslina Nasir. Penulisan ada humor.

Lana pernah baca novel 'Menunggu Cinta Tuhan'? Seronok tau

-wina1979-

taliff said...

Fuh, sudah ingin ber mak mertua kew? wahwhwhwahwhwha

delarocha said...

boleh baca buat bekalan kemudian hari

zoe said...

mmg kene beli la nih kan.. hehehe. kene tau mcm mane nak selesaikan masalah / ambil hati keluarga sebelah lelaki.. :)

Bro ahmad said...

tips jadi menantu yang baik..melalak kt bilik air lalala lana....:)

ArulchelseA said...

bleh guna ni...untuk menambat hati mentua..kih kih kih

syaz@rozelt said...

hehe..boleh bce untuk orang yg baru plan nak kawen jugak kan?hehe

ietchan-kun said...

mcm best je..
kalo dpt tambat hati mentua,lg byk la rezeki dtg kn...
best2...

harrazdani said...

mesti bace ni....huhuhuh

NorHalizah said...

hehe..sebelum kahwin kena beli buku ni nmpknya.

Syuxer said...

kena baca neh untuk tingkatkan kasih sayang ngan mertua hehe..mertua pun mak ayah kita gak kan hehehe

iPai said...

cam ne lana leh baca banyak buku ekh .. heran ni .. heran .. hehhe

lana nak kawin dah ek, baca buku2 gini .. hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Kalau rajin masak dan menolong buat kerja rumah, dah tentu mertua sayang.. Itu mcm mak akak laa..

Tak guna gaji besar kalau berat tulang nak membantu mertua.. Pastu bila mertua buat tak kisah, pandai pulak terasa hati.. padahal puncanya dari diri sendiri..

Tp ada jugak mertua sekarang yang memandang harta benda... huhuhu..

Powered by Blogger.