RSS Feed

"SAYA TUKAR DAULAT TUANKU KEPADA ALLAHUAKHBAR SUPAYA PELAFAZNYA DAPAT PAHALA - Sultan Kelantan

5

February 21, 2012 by


Disebabkn cuaca yg agak panas kebelakangan, lana smpai demam2..selsema pun xbaik2 lgi. Ditambah dgn budk2 kecik kt umah yg turut sama demam, maka..sama2 menjangkiti ant satu sama len...

....:::....

Lana percya ramai da bca pun artikel ttg tjuk kt ats. Alhamdulillalh, jarang skali kita jumpa golongan bangsawan/sultan yg snggup gugurkan kata2 'hikmat' Daulat Tuanku.. Pada pndgn lana, usaha dan sifat rendah diri yg ada pada baginda memg harus dipuji dan dicontohi.. bukan saja dikalangan kaum kerabat/golongn bngsawan,diraja ni.. malahan,kita yg biasa2 ni..

Tak susah pun nk ambil iktibar melalui pa yg baginda telah lakukan ni, salah satu teladan yg leh kita contohi ~ TIDAK USAH LAH BERMEGAH DENGAN KEDUDUKAN, PANGKAT, JAWATAN yg kita semua miliki..sebbnya mudah, semua hnya bersifat smntra..xda yg hakiki..

pastu, lana nk tmbh sket, skdr mengingatkan diri lana dan anda semua, sbgaimna org sblm lana lakukan.. usah terlalu mengejar glamor dan populariti dlm berblogging ni.. pecayalah, tinggi hrga yg perlu dibayar pabila anda cuba mengejar kedua2nya.. bukan xboleh, tpi biarlah scra ikhlas, bersederhana.. kalau kalian mlakuknnya tnpa dua sifat ni..nescya, memg korg takkan blehnya bertahan lama spt blogger2 glamor ni.


Glamor dan Populariti yg mereka kecapi,
terpaksa dibayar dgn tugas dan tanggungjawab yg tinggi!

Tanyalah mereka, apa yg perlu mereka hadapi sehari-hari ^_^



5 comments »

BEN ASHAARI said...

terima kasih ..

Hanis MY said...

salam kenal... sgt stuju part yg last tu, nice post!

beloghakimy said...

betul tak perlu bermegah.. tapi yang list kat bawah tu pun macam ada satu dua yang bermegah juga.. hehehehe..

FAZLINA AZIZ said...

atas dunia ni manusia sume same taraf je.
datang sini singgah =))

TAK SALAH KALAU BALAS KUNJUNGAN KAN?

personal blog :
expire-date.blogspot.com

blogshop :
old-stuffresale.blogspot.com

THANK YOU !!!

EJA said...

wah bestla..eja dah follow heheh eja nk mintak pandangan tentang ni boleh http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/06/lelaki-dan-perempuan-kawan-baik-boleh.html

Powered by Blogger.