RSS Feed

Fesyen Muslimah

11

March 19, 2012 by


Safiyya TV9, segmen Blog Fesyen Muslimah, "Kak, lawalah model tu. Selendang dia pakai tu, not bad, ramai pakai camtu skrg ni, taknak beli ke?"

Hui,lawa2. Tapi ce ko tgk model yang pakai tu, sian, macam terjerut dengan selendang sendiri. Tak pasai2, mati ditali gantung, eh, bukan, ditali tudung.

........................................................

Sejujurnya, tak suka Fesyen Muslimah sekarang ni. Istilah Fesyen Muslimah tu dah cukup hebat, tapi bila dipapar dan dimodelkan fesyen tu, waduuuuhhh... Kelihatannya buk, dimekap bak Opera China, hijabnya pula ngapain sih dipusing2 dikepala, pelik sungguh, kainnya udah panjang, tapi ngapa dililit2 dibiarin pendek gitu.

Ah, apa2an sih, namanya pun.. FESYEN...



11 comments »

Jasman said...

nama je fesyen muslimah, tp seksi...

Jahidih Saili said...

Salam..hehe..ngapain ngomong indonesia pagi-pagi ni? Bg saya, xsaloh klu berfesyen.Sy suka fesyen. Tp fesyen mcamana? Tu yg kena fikir btl2 tu. Klu dah menyimpang dr kehendak syariat, pastu over pula..aduh..mmg parah..ramai yg sy tengok asyik sgt berfesyen tp fesyen tu xngam dgn diri sendiri.Diri yang diharap cantik, jadi xcantik pula. Mesti pandai memadankan seluar dgn baju pada diri sendiri kan.
Bab lilit tudung tu, ada jg yg cantik. Tp biasanya, bila dah lilit tu, kebanyakan menampakkan sesuatu yg xboleh nampak..kan? btl x?

hehe..selamat pagi lana..

~ Cik Azz ~ said...

Entah apa2 aje pesen sekarang ni.. Yang penting kita pandai mengawal nafsu, jangan sampai terikut-ikut.. Bukannya apa, takut terjerat dan terjerut je nanti..

Biar kolot asalkan tak kalut.. :)

M@W@R Q@SeH said...

pakai ikut ape yg kita suka je...xmo la ikut fesyen2 yg kadang2 melampau sgt...

nurmujahidah said...

rasanya dah muslimah,, tapi masih muslimah di tahap minimum,, hehe,, insya ALLAH will be better after this :D

yana halim said...

itu jugak yg dibangga2kan sgt lately. Fashionista la sangat. Padahal, serious entahapehape.

! Shealai Diaries ! said...

Ada juga fesyen muslimah yg nampak kemas dan menarik...tp ada juga yg nampak pelik.....pandangan saya lah

Sharina Abdullah said...

setuju, baju kena la longgar n kalau nak pakai tudung belit2 pun kena la tutup dada tu :D

cik najihah said...

terjerat dengan fesyen sendiri...lebih baik sederhana kan

ahmad said...

ermm.. kalo pakai tudung kena tutup dada bkn sekadar tutup kepala..

nie ade link ade kaitan dgn topik kali nie.. jom usha... hehe

http://ummiadam.teratakrindu.net/?p=89

nie adalah utk pengajaran dan pembelajaran.. ceh2 wah, mcm dkt sekolah pulak..hehe

jom sama2 kita ambil iktibar dan berubah utk kpd yg lebih baik..

thanks

caliph shuriken said...

hati2 jgn sampai jadi hamba fesyen, huh...

Powered by Blogger.