RSS Feed

Teh VS Kopi

29

April 15, 2012 by


Ibunda dirumah bising-bising.

Dengan saya: "Ko ni kak long..hari2 minum kopi..jangan minum lebih2, cukup sepeket sehari!"

Dengan ayahanda: "Hari2 minum teh, teh, teh, teh. pagi petang, siang malam, heiiii.."

Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..eh, ada kaitan ke? hak3. Nak buat macamana ibunda, favourite orang lain2 kan? hehehe.

Minuman kegemaran anda?



29 comments »

Sis AI said...

Wakakaka! Ptutlah kuat minum teh. Dh ayah pun mcm tu. Tp bhaya la, kna jaga2, teh tu kan mnis.. Nnti sakit buah pinggang..

Munirah Shamsudin said...

Ribena.. tapi kan, bila time saya nak buat ribena semua "nak lain! nak lain" cis, ini semua lah ni.

Muttallif said...

Lana, taliff telan teh dan kopi. Tapi, terkadang taliff minum milo sebab tidak mahukan rasa kelat dan pahit. :)

Betul, selera masing-masing memang berbeza.

~ Cik Azz ~ said...

Semua boleh.. kopi, teh, horlicks dan neskepi..

Kat rumah ni mak akak minum neskepi.. Akak bedal je.. Kalau buat kopi, akak bedal jugak.. Kalau buat milo, akak pandang je.. Kurang suka minum milo sbb mual.. Kalau ratah tu takpe la pulak.. hehe..

Horlicks pun okay.. Bagus minum horlicks ni.. Tapi lagi bagus kalau amalkan minum air kosong.. Jimatpun jimat... kehh3..

Kalau nak buat kerja terus-menerus tanpa rasa letih, cuba la minum cappuchino Avail.. :D

Karukord Jagau's said...

kihkihkih....sama la kita...
jom pekena kopi cap kapal api...ngeh3

! Shealai ! said...

HAHAHHAHA....bestnya...family bahagia...

sis92 said...

soya n milo :D

caliph shuriken said...

sy milo suam jaa ^^

shameel Iskandar said...

Teh atau kopi kedua2nya ada baik dan buruk. Baik jika berpada-pada dan buruk jika berlebihan.

Saya suka soya.

gnesop poseng said...

nescafe :)
http://www.gnesop.com/2012/04/nescafe-minuman-menyegarkan.html

insan biasa said...

hahaha..
kopi ngn tea..
mmg sodap.. :)

P#eoniX said...

dulu suke sangat coffe...tapi orang kata kalau amalkan selalu bahaya...skunk ske nescafe x sah kalau x pekene satu ari....erk!!!bukan tuh pon ade cefein gak ker??hehehh....dah selera nak wat camner....;p

etuza said...

kalau ada teh minum, selalu white copi..

Cik Kay Jue said...

kegemaran saya.. kopiko 3 in 1 dan oligo.. haha..

Jahidih Saili said...

Wah..saya sgt suka minum kopi..sedap sgt2..kopi pahit dan manis..haha

faridah nazurah said...

TEH! fuhh kalau sehari tak minum teh rasa tak lengkap hidup ni

-SUPERGIRL- said...

teh panas cicah biskut kering . haha . sedap !

kaishin said...

kat luar minum teh o kat umah minum milo :D

Encik Atan said...

kalo aku,semua air aku bedal....nampak tak terer?

M@W@R Q@SeH said...

kt umah mak abah akak kopi mmg payah sgt le nk ada...hehee sbbnya sumer xbape nk minumm...klu ada pn utk hidangkn kt tetamu je :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

mak dara hari hari kena minum milo.. kalau tak minum sehari rasa tak lengkap hehe

Ahmad Saufe said...

horlick please!

Ezad Skytech said...

hee..milo mmg jadi favourite la...air lain kureng sikit..hee :D

ary_lee said...

NESCAFE~~ Huhuhuhu~~
Tapi lately ni ske minum air barli biji,,.

APAN said...

kalau kat opis, milo...

kalau kat kedai, nescape o beng :)

kerisperak said...

Adik nak Ho..ho..ho.. satuu..! hehehe. Kopi best cicah dgn biskut mayat..hehehe. Neslo pun best jgk ada neskepi dgn milo. Kalau milo saja, xbest jd mual..

Azhafizah[フィザ] said...

Fiza suka kopi..hehehe..teh kurang sikit..

Ini Kisah Tia said...

teh sedap . hehe :)

nasir hamzah said...

kopi dan nescafe... teh lipton pun sedap.. hehe

Powered by Blogger.