RSS Feed

Bestnya apabila sakit!

16

April 19, 2012 by


Alhamdulillah, dengan izinNYA, lana demam lagi, hahaha. Suka plak, dush!

Seharusnya, begitulah kan? Bersyukur dengan kesakitan, kepayahan dan kesukaran yang dikurniakan.

Waktu begini, waktu paling sesuai untuk menguji diri sendiri.
Sejauh mana akal, jiwa dan jasmani bersatu, bertahan dalam kudrat yang lemah.
Menilai hubungan antara kita, sebagai hamba dengan Pencipta.

# Huhhh..pening kepala otak..err, dah kepala, pastu otak..maaf la pada yang berkunjung, tak ketentuan hala rasanya badan ni..



16 comments »

~ Cik Azz ~ said...

Moga cepat sembuh sepenuhnya ya...

Cik Adieb said...

Sakit itu penghapus dosa :D

Sis AI said...

Yes, btul tu. Lgpun, bila kita sakit ni kita akn lbih ingt kat yg lbih brkuasa.. Brulah sedar btapa lmahnya kita ni..

Karukord Jagau's said...

moga cepat sembuh ye.....amiiiinnn

Lan Bingka said...

bagus tu, be positive.. cepat sembuh ye.. ;)

APAN said...

bukan nak bangga ke ape...mcm aku, pyh gak nak kena demam. boleh kata, setahun sekali je kena. nak buat modal mc pun pyh. haah...

nasir hamzah said...

Bila lana ucap Alhamdulillah sebab kena demam, teringat nas pada sorang pakcik ni, ada sekali tu dia jatuh dan dia terus sebut alhamdulillah.. orang lain yg dengar hairan tengok pakcik tu, ada ke dia bersyukur pulak.. tapi memang betul lah lana, nas pernah gak terhantuk ke, terkena pisau ke atau apa2 jelah, nas terus sebut ALHAMDULILLAH, serta merta sakit tu berkurangan, sungguh besar hikmah bersyukur itu kan lana...

apapun semoga lana cepat sembuh, sory terkomen panjang sangat..

etuza said...

banyak2 sabar,banyakkan minum air

Jasman said...

sian dia...main ujan eh?hehe

BeLLa said...

moga cepat sembuh ye cik lana

CiK FizA said...

sakit penghapus dosa. ^^

Moga lana cepat sembuh ya ! ^^

Muttallif said...

Kesusahan itu ujian. Semoga cepat2 sembuh.

Cik Kay Jue said...

semoga kak lana cepat sembuh... kalau demam2 tak kegebuan itu hilang... huhu

Jahidih Saili said...

syafakillah.moga cepat sembuh lana..:)

ary_lee said...

Entri smlm ni..
Xpasan..
Apa pun, get well soon, lana^^

caliph shuriken said...

Allah sayang kita dgn cara beri sakit utk hapus dosa2.. semoga cepat sembuh yer ^^

Powered by Blogger.