RSS Feed

Buku apa yang harus dibeli?Cadangan?

29

April 26, 2012 by


Esok, sehingga 6 Mei 2012, Pesta Buku Antarabangsa KL 2012 akan bermula.
Senarai buku yang hendak dibeli sudah ada.
Cuma, macam biasa, bila dah sampai sana, pasti tersasar membeli, lari dari yang sepatutnya.

Banyak buku yang menarik, tapi selalu terlepas pandang. 
Anda ada cadangan, buku apa yang harus saya beli?
Apa saja genre, boleh kongsikan bersama disini.
Cadangan anda sangat membantu saya, yang suka tersasar bila membeli ^^ 



29 comments »

Mohd Billy said...

buku mengenai tips,motivasi n agama lg elok...:)

Cik Kay Jue said...

buku La tahzan kak lana! best buku tu saya sedang membaca nya.. walaupun da habis baca lgi, memang memberikan kesan la pda saya.. :)

Masz Sidek said...

kalau sy mesti byk buku nak di beli... kalau dari kaki novel... sy nak beli novel terbaru Suri Ryana "Isteri Separuh Masa"... Novel Sr "Takdir Itu Milik Aku"...
Byk sebenarnya tp tak ingat... :P

p/s : mesti seronok dpt pergi Pesta buku... enjoy yer...

Nurmujahidah Ismail said...

kalau muja,, muja beli english novels la,, haha,, tapi,, macam buku tu macam buku tak berfaedah je,, kih3

Nyue said...

mayb novel kot...nyue pon xthu ap latest novel skang..huhu..

Ahmad Saufe said...

lorr..xbrape nk rekemen kt ko..hehe..diff ppl diff taste..but xpe la..bg je la..haha (mn tau ko nk bg kt den buek adiah..haha)

nobel2 wa xminat..hoho

What the living do - marie howe

uncle said...

apa kata buku lima? hahaha gurau jer...beli je apa yg minat di hati..jangan borong lepas tu simpan dalam almari buat perhiasan udah ler...kalau kaum hawa semestinya pilihan adalah novel cinta ..betul ker?

PariPariPutih said...

Salam lana, kalau macam lana ni kan akak rasa ada baiknya ko beli novel cinta remaja ha ha ha... (akak pasal buku2 ni akak tak berapa hebat sangat, sebab akak suka baca buku yang ada kaler, jerk dan yg ada gossip hu hu hu)... perhaps you can buy some books that is meant how to b a good employee ke, buku utk tips for interviews and so on...

Sis AI said...

Sy syorkan REMBULAN TENGGELAM DI WAJAHMU, karya Tere Liye. Serius sis, novel yg.. Pergh. Sy bkn kaki novel, tp novel ni btul2 kasi sy nngis.

~ Cik Azz ~ said...

Beli la novel Awak Suka Saya Tak karya Melur Jelita.. Kalau bernasib baik, penulis akan berada di booth Karya Seni pada 27, 28 dan 28 hb..

Dan kalau bernasib baik, boleh dapatkan tandatangan penulis tersebut.. :)

Akak tak dapat nak pergi pesta buku tu.. Sedihnya.. huhuhu...

p/s: Novel ni lain dari novel biasa.. Mudah-mudahan ianya bersesuaian dengan jiwa Lana.. :D

ary_lee said...

Buku apa??
ERrrrrrr... Ary tak ske baca= ="
Ske baca tapi baca komik^^
So, tatau nak suggest apa..
Penah gak baca 2-3 novel..
p.s i love you...
n then novel SISTERS by danielle steel..
Tapi novel tuh dah lama dah.. 3-4 tahun lepas kot..
buku lain? taktau nak suggest apa^^

nasir hamzah said...

kalau tanya nasir, mestilah buku kisah2 seram yg jadi pilihan.. hehe.. apapun lana pilihlah buku yg boleh memberi manfaat pada diri kita..

jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.. terlebih sudahh.. hehe

Sharina Abdullah said...

Beli novel ke, buku tips2, motivasi or ilmu agama. Cari buku yang berfaedah tau kak lana :)

Sis AI said...

Sis! Sy bca penerbit dia Republika.. Tp serius la sis, wlaupun novel ni mcm berat, tp crite dia mnyentuh hati. Lgi2 sis boleh nmpk ksih sayang seorg suami utk isteri dia. Pergh, bca sndiri la. Sadis gila!

Eza Boom Boom said...

buku resipi pon boleh.. hahahaha! ~

Ini Kisah Tia said...

best! boleh jalan cuci mata tengok buku :)

Muttallif said...

Buku ini ada tak

"Get Notice in The Noisy world" Build A Platform by Micheal Hyatt

Best :)

Masz Sidek said...

lana dptkan berita harian dan metro esok.. ada rebat 25% utk novel siti rosmizah...

ni link yg sy baca kat fb....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=373647216011104&set=a.186317134744114.36805.163658027010025&type=1&theater

Solehah Shamsuddin said...

solehah pn sll mcmtu jgk.smpai sane mesti tersasar pembelian,konon dh da list tp still bli buku yg xgne.mcmnila klu liana msih bljar,cbe fikir dlu buku pe yg liana penting sgt2 nk beli utk belajar.kedua cbe tnye famili liana nk beli buku pe.and then,ble liana teringin sgt nk bli buku lain,cbe tgk buku yg menarik dan harga yg berpatutan.inilah tips solehah sll wt jika nk bli buku di mana-mana sje.

caliph shuriken said...

majalah solusi menarik jgak..
buku indahnya hidup bersyariat & indahnya amalan doa *dato' ismail kamus..
klau novel ni, try view novel2 liyana zahim *kwn blog sy ^^

Lily said...

Kalau saya, tentu novel bahasa inggeris yg bergenre mystery/thriller/classic ^_^

etuza said...

buku tentang hal2 agama, mesti beli ya...dapat juga ilmu dunia aklhirat.Bagusnya ada pameran buku..apapun di KL memang lah hebat ya..

atie tyra said...

buku motivasi best jugakk . nak adventure beli novel . mesti best :)

Karukord Jagau's said...

saya selalu cari buku motivasi je...

tp sok tgk2 duluuu >_<

Jahidih Saili said...

Salam lana..lana dah beli buku fiqh wanita? klu belum, buku tu sgt penting utk perempuan :)

buku "menjadi wanita paling bahagia" pun ok gak:)

Haruno Hana 하나 said...

kak lana suka genre apa? :) kalo tau genre yg jd fav, boleh gak hana cadangkan :)

sis92 said...

alo sis nak pergi tp tak da sape nak bawak huhu

'Atiqah Mahmud said...

Cuba VT atau sinergi dr hilal ashraf atau buku kak fatimah syarha.. Buku novel. Kalau bacaan agama boleh try cari salim a fillah penulis indonesia terbaik!! >.<

Boleh cari buku di sini chapter96 bookstore https://www.facebook.com/chp96bookstore

Tinta Lana said...

@'Atiqah Mahmud

Mungkin sya boleh cuba Salim A Fillah. Tak pernah lagi cuba baca karyanya.

Hilal Asyraf? Memg best, VT saya belum baca, tpi novel Takdir nya tu, memg berbaloi untuk dibaca.

Powered by Blogger.