RSS Feed

Dasar Hamba Duitan

31

May 26, 2012 by


Saya lebih rela Fibox saya dipenuhi shout yang berbunyi:

Follow u, follow me back please.

Daripada, shout yang berbunyi:

Blog Awesome! Cool! Meh ke 'page' saye.
Smart giler blog ^^, salam kenal.
Cantik blog! Jemput ke 'blog' saya!

Pujian, memang menyeronokkan, tapi selalunya, penuh penipuan.

Ada udang disebalik nasi lemak, rupa-rupanya link IKLAN.
Dasar Hamba Duitan. Guna pelbagai cara, untuk kaut keuntungan. 

Yang sudah lama berblog, tentu sedikit sebanyak tahu untuk mengenal pasti simata duitan.
Yang baru? Saya cuma nak kongsi, itulah realiti yang selalu berlaku.

Memang, segala2nya perlukan duit. Tapi, duit tidak diperlukan dalam segala perkara.
Renungkan mutiara kata:

"Lakukan kebaikan umpama berjalan diatas pasir, bunyinya tidak kedengaran, tapi bekasnya ada"

Selamat berhujung minggu :)



31 comments »

ciksengeh :D said...

semua bt blo skrg nak duit jek .. bukan nak pke faedah lain ..

[ miSsNanA ] said...

yang ta tahan bila letak kat shoutbox cakap cam nie " click churp2 sy plizz " hehehe :D

Permata © said...

biaselah...mcm2 fe'el skrg ni...fitnah dunia..papepun,jangan marah sangat..hehe..nanti dah lama biasala tu..

sy dulu mcm tu jugak..huhu

♥ Nurfaizah ♥ said...

Ha'ah , betol-3 . kalu pujian ikhlas xper. he3

happy blogging ^^v

Sally Yatiey said...

Perkara biasa ni. Selalu sangat orang tipu2 link dengan letak link iklan mereka. Sebab tu saya sebelum nak tekan link, mesti cek dulu link tersebut ^_^

NeRBidaYu MoNer said...

terkena jugak..:(

Jasman said...

patut la...fibox aku ade org tgalkan jejak...nak folow balik rupanya iklan...aku ingat diorg salah ltak link...

dh kaya kot diorg skrg...Amin..

PariPariPutih said...

Indeed my dear... apapun kita nak buat biar atas dasar keikhlasan ^_^ have a blast weekend Lana thanks for you thoughts ya, i'll always remember that...

emy|farid said...

selalu terkena :(

aizamia3 said...

tak ke mana kalau niat tak ikhlas.. ;)

caliph shuriken said...

yup, ada udang saiz besar di sebalik mee kuah.. dh krap berlaku, so sy layan link tu ibarat letak bayang di atas pasir, hikk...

★ aIsyaH ★ said...

suke ayat y akhir ue..^^

kan..kan..geram je kdg2 spe y isi link2 cmtu..biasenye sye tr0s delete agar 0rg laen xterkena same..:)

Cik Kay Jue said...

ckj pun geram sangat2 kat mereka yang macam ni! huhuhu.. ini halal ke buat duit macam tu! huh! mara ni.. huhu..

tggl tak buat entry je.. huhu.. akak.. huhu.. tak suke la kat mereka2 ni..

nasir hamzah said...

erm, takpelah lana dapat gak kita pahala membantu dia, mungkin dia perlukan duit.. sapa tahukan.. lagipun kita pun bukan kuar duit.. hehe..

tapi kadang2 geram gak.. dah selalu kena dah tak kisah sangat.. bior ler dia..

SYAH'IZZAT said...

sabar Lana sabar :)

Husnalyas said...

sy stuju. ari tu ade skali sy t'kne. igt kn bukak blog dye. skali kne link iklan dye -.-

StuntWomanWho :) said...

Hahah . betul tu :)

Selendang Merah said...

nice kata2 yg sgt bermakna..:) sm dulu memang buat blog ingat nak duit tapi semua tu dh ilang lepas x penah dpt...sekarang sm letak iklan tu pun sekadar letak sebab taw nuf memang kedekut..setahun blogging bawu berapa belas ringit jew dia bg..haha..tapi sekarng sm seronok bila tulis dengan ikhlas..ada kepuasaan disitu,

Kunang-Kunang said...

Betul tu, kadang2 rasa nak buang jer shout box, tapi bila fikirkan balik jangan kerana nyamok, kelambu nak dibakar.

Pedulikanlah...

ℱᗩᖙᖺᓰᒪᗩ ᕼᗩᔕᔕᗩﬡ said...

selalu sangat kena . sakit hati betull dengan iklan cam gitu kat shoutbox kan =,=

..cik hana.. said...

tu la dear...kengkadang sedih jugak kalau dapat kawan2 yang sanggup buat camtu sebab duit...

|shuhadaothman|TM said...

betul3 !! da banyak kali kne. nme kemain sedap lg letak. huhh! sabo jelaa.

Qaseh Qistina said...

betol2..x suke jgk link yg macam tu..selalu jgk kena..hemmm..

CikZaitul said...

oh..camtuh..sy pun pernah kene sekali.. :)

best kannnn....

anaeeim said...

Saya kembali. InsyaAllah :)

aswadz said...

aku pun dah biasa terkena. tp skang ni aku tgk link dlu baru aku klik. takut klik2 link tu ada virus lak kan. kena hati2.

APAN said...

teringat memori masa pasang shoutbox dulu...tpi kini tidak lagi. salah satu sebabnya mende gini la...

dulu masa ada, aku cek dulu link sebelum klik...yg nampak ada unsur mata duitan, aku skip terus. haha...

kesimpulannya, buang shoutbox. hehe...

APAN said...

oh....dlm ni pun da xde shoutbox rupanya... :)

Karukord Jagau's said...

Depa nk kompol duit....nk cepat pegi mekah tu....hehehehe

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

cik eyla salu gak terkena ad0oiii sabor jer la !

Lan Bingka said...

memang saya tak klik kalau link dia pendek2 dan tak nampak gaya macam blogger. terus delete!

Powered by Blogger.