RSS Feed

Makcik-makcik dan kenduri

20

June 23, 2012 by


Perkaitan paling baik antara makcik-makcik dengan kenduri adalah..

Barang kemas.

Setiap kali gi kenduri/ majlis perkahwinan/ majlis kesyukuran,
Aku mmg khusyuk menatap kerongsang, emas, berlian yg dipakai oleh makcik sekalian.

Sudahlah barang kemas dileher bergantungan, tambah lagi, berderet kat lengan.
Sambung pulak kat 10 jari sampai tak boleh makan guna tangan.

Jika berlaku rompakan, dan aku diinterview polis sebagai saksi kejadian,
Mahu aku bagi jawapan camni:

"Pak polisi, emangnya, tante-tante itu yang salah. Ngapain, mahu pergi kenduri saja kok, tapi keliatannya, mahu pergi jadik model barang kemas gitu lorhh."




20 comments »

caliph shuriken said...

iya, ngapain, erkk...

leakedknowledge said...

nak tau jwpan nye kne tgk muvie anak mami atau nana tanjung :)

http://encikcopypaste.blogspot.com/

~ Cik Azz ~ said...

Nampak gayanya akak tak boleh geng la dgn makcik2 tu semua.. Akak ni satu apapun takde.. Pergi kenduri bawak mulut dengan perut je.. Dah kenyang terus balik..

Takde masa nak belek2 orang... Makin dibelek, makin tak kenyang jadinya... :D

Miss Nieyna said...

hahaha . kelakar la entri awak ni lana . . dah memang typical org kita . time kenduri , melaram kalah pengantin . itu blm kes tak boleh nak beza pengantin and makcik2 tu lagi . . hahaha .

kak tini (umialya) said...

sian makcik tu, udah kena kutuk gara2 pakai barang kemas terlebiy2..

Muttallif said...

hahaha...kadang2 sampai penuh gelang2 emas di tangan. Hahaha...tapi entah2 anak2 yang punya....

Tukang Karut said...

eh... macam tu baru la bergaya... hohoho...

aizamia3 said...

ada jenis makcik yang cenggitu.. suka dok tayang dok tunjuk.. nasib baik kat taman akak ni kebanyakkannya masih muda tapi akak lagi muda.. remaja purba.. hahaha..

ciksengeh :D said...

betul-betul .. mengalahkan pengantin ;)

M@W@R Q@SeH said...

hehee tersenyum akak baca entri ni...biasa la lana makcik2 yg mmg suka bergaya sakan ni...

PariPariPutih said...

Erk lana cuba tanya makcik2 tu... Zhulian ke tulen?? he he he aku klw gi org kawen pakai jam dgn gelang sebesar jangut udang jer... (but for sure not Zhulian la.. ha ha ha)...^^ To all makcik2 pls be careful, coz you are attracting the "penyamun" to come closer to you, if you wear that kindda "bling2" in any function, pls be more careful, coz we are living in an insecure world now days :P

~Sweet Honesty~ said...

lucu lorh kamu neng.. emangnya, perampok itu ngak salah..yg salah tante2 itu..hihi

sedutzone said...

hahahha... padam muka sama itu tanterr... ahahahah... ngomong2 mkan bubur lagi enak dari makan ju**r... ahakkz...

~Sweet Honesty~ said...

allure tu cik anon yg buat dajal kt kotak cibox saya.. tu yg pegi trace tu..nk jelaskan mana nk print skrin tu pun susah..sbb org lain yg buatkan tuk saya..nnti saya jelaskan kalo saya dah mahir ye cik lana.. sbb tu org yg pakai cbox ne untung..boleh trace cik anon yg tak tggl link..

CikZaitul said...

tak pakai EMAS..bukan orang MALAYSIA la tuh... :)

nasir hamzah said...

eheheh. sokong Ppp, kot dorang guna zhulian je kot. eheheh..

Ahmad Saufe said...

Tolong jawab bagi pihak tanter2 ngesot : huhu..goblok itu pencopek2..pak polisi , adik ngak becus dgn semua ini, ramai mata mata yg iri sama brg kemas adik yg xseberapa ni


(apa yg cuba dan sedang aku merapu ni hah?)

tirahzairi said...

tue la...normal la tue...but bahaya kan...dah la makcik2 tak larat nak bawak brg kemas bnyk n berat tue...hihi

APAN said...

berpada2 la kalau nak memakai...x pasal2 nanti ada saksi jawab ngan polis mcm ayat ko tu...

Cik Kay Jue said...

hahaha betul juga tu... ckj pun ada perasan benda ni..


kenapa dialog dengan polis tu dalam bahasa indo? hahaha >_<

Powered by Blogger.