RSS Feed

RumahTangga

16

June 16, 2012 by




Pihak X sudah menyatakan persediaan untuk 'berumahtangga'.

Pihak Y 'tangga' pun tak kenal, inikan 'rumah'.

Dollhouse tahulah. 

Tak paham? 

Aku lagi tak paham apa yang aku tulis, hahaha.

Errr..ada tips tak macamana nak beli rumah? 



16 comments »

Cik Kay Jue said...

oic... hehehe.. ada tanda2.. tak lama lagi.. :P

leakedknowledge said...

nnt jgn lupa hntar e-kad kawen ya :p


http://encikcopypaste.blogspot.fr/2012/06/cool-kamera-daripada-kadbod.html

Sally Yatiey said...

Nak kahwin dah ke? hehe :D

ain farahin said...

yeah.harinya bakal tiba!amin

Chic Na said...

emmm ok faham. :)

PariPariPutih said...

Jap jap... akak confuse ni nak mendirikan "rumahtangga" ke... atau nak beli "rumah"?

Tips nak berumah tangga: Kena beredia dari segi fizikal, mental, agama & kewangan.

Tips nak beli rumah: At least kena ada 10% dari harga rumah, boleh keluarkan dari KWSP kalau dah boleh dikeluarkan, and kalau ada KWSP. Tengok loan bank mana yg offer paling bagus, dan interest rate paling rendah... nak beli rumah memang kena ada duit, lawyer fee, maintenance fee bila rumah dah siap... and many more.. klw dah ada sume apa lagi kasi rembat la sebijik dua.. dah siap suk jan lupa ajak akak mai no.. ha ha ha ^^

Ahmad Saufe said...

magnifico lana..jgn lupe walimah tu yer..haha

delarocha said...

beli rumah dengan pemaju yang berwibawa supaya projek tidak terbengkalai.

kawasan rumah yang ingin dibeli adalah kawasan yang ada potensi untuk maju.

gaji kena cukup untuk buat pembiayaan perumahan.

akaun 2 dalam EPF pun kena cukup at least boleh cover 10% harga rumah tu nnt.

:-)

delarocha said...

buat pembiayaan di bank yang comply shariah. jgn terjebak dgn Riba'.

caliph shuriken said...

yup, ikut nasihat kakak pari2 di bawah angin tu, hikk...

APAN said...

semakin bnyk tanda2 dah ko ni. haha...

Adylia Qarissa said...

ehemmm..eheeemmm..eheeemmm..da ada bau nasik minyak ngah mendidih nie ;p

~ Cik Azz ~ said...

Zaman sekarang ni kadang2 orang pompuan yang dah sedia nak beli rumah.. Orang lelaki cuma sediakan tangga je...

Lagi beruntung kalau lelaki tu cuma bawak tapak kaki je masuk kat rumah tu... Kesian kat orang perempuan yang terpaksa pikul tangga ke sana sini..

:D

Husnalyas said...

nak kawen dah kak lana? :D

ary_lee said...

eh2???
Lana otw nak berumah tangga ke?^^
wahhhhhhhh~~ ary pula yang eksaited^^

nasir hamzah said...

Wah tahniah lana.. nasir tumpang gembira...

Powered by Blogger.