RSS Feed

Biasakan dirimu

32

July 21, 2012 by






32 comments »

Chic Na said...

Insyaallah. ;)

-gedek! said...

percaya tak uncle pernaj pergi masjid dalam gambar tu?

tak payah percaya lah.. ucle tipu... hehe

Nurmujahidah Ismail said...

tq for the reminder,, insya ALLAH,, akan kuiikuti nasihat ini,, :D

leakedknowledge said...

perlu juga memotong klu perbicaraan org tersebut kurang baik :P

nasir hamzah said...

InsyaAllah Lana...

the malay male said...

biasa biasakan lah... benda baik

|shuhadaothman|TM said...

i will try i will try. InsyaAllah. Thanks lana sbb mengingati sesama kita :)

Nong Andy said...

Ada pula kawan.. asik nak org dgar cakap dia jer.. tapi yelah.. layankan aja :D

~ Cik Azz ~ said...

Dah biasa cakap dengan kelajuan maksima.. susah sikit nak jadikannya minima..

Itu yang kadang2 terus tak bercakap tu.. Asal nak cakap je, teringat orang kata itu ini.. Baik diam terus je la.. Senang citer.. haha...

Sop Nama Saya said...

Pendengar yg baik satu keperluan..

caliph shuriken said...

noted.. nice sharing ^^

hairy said...

yeaaaa....nice kata2 itu...p/s: time2 la bru leh bw..sedih sgoh bila bik g..haha

paripariputih said...

mencik orang yang suka potong cakap, dan kalau boleh dia jer nak bercakap, dimana last2 dalam hati ku ini berkata2 papai cakap la ko sorang2 kat situ.. he he he :P

ary_lee said...

tidak memotong kata orang lain..
Urmmmm..
insya-ALLAH^^

Muttallif said...

Selalunya orang akan memotong kat-kata orang lain. Itu mungkin antara sikap yang tidak disenangi ramai orang.

Quote yang bagus lana. :)

paripariputih said...

heran bin ajaib :P http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/heran-bin-ajaib-he-he-he.html

Eza Boom Boom :) said...

InsyaAllah.. Ayat tu penuh bermakna..

Edy Fee said...

sedap jugak ayat...biar semua org igt kita sebab kebaikan kita...

Edy Fee said...

salam ramdhan
jemput join n promote
http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

Sally Yatiey said...

Nice sharing :)
Selamat berpuasa ^_^

::dEyb:: said...

insyaAllah...akan ku biasakan ;)

Jajas said...

xleh menjadi pendegar yg baik...sbb mudah terasa dgn kesedihan pencerita...hehe

Zamani said...

InsyaAllah,nasihat yg baik.. :)

Tukang Karut said...

ye la...

abiwan said...

very nice quoatation..

ada kat rumah senarai mutiara kata al-qarni,, ingat nak buat jugak mcm ni.. =) tp lana dah buat dulu =)

Sis Eiyan Azian said...

insyaAllah :)

Cik Kay Jue said...

jadi pendengar yang baik...:) insya Allah..

ain farahin said...

insya Allah.. ^..^

SheCinta said...

Ya....betul tu....insyaallah adik...


Anyway...akak syg sgt blog adik ni...suka tiap entry nya....carry on ya adik....lovely!! T__T

Masz Sidek said...

Insya-Allah... berusaga menjadi lebih baik dr sebelumnya...

alif haris said...

okay alif dgr skrg ni .. cepat cita. ahha

Ruzzezanie said...

im your ears. kehkehkeh :)

Powered by Blogger.