RSS Feed

Celebration

29

July 9, 2012 by


Dalam keluarga kecil saya, memang tiada istilah celebrate.

Paling2 pun, setahun sekali, menyambut Hari Raya AidilFitri.
Hari Jadi? Tiada siapapun antara kami pernah dirai.
Ucapan Selamat Hari Jadi pun, kadang2 lima tahun sekali.

Kasihan? Tidak perlu. Ini yang dinamakan kebiasaan. 

Jadi, tahun ini, barulah terasa nak melakukan sesuatu yang luar biasa.

Luar biasa yang bagus saya kira patut bermula dengan ketua keluarga.

Tidak lama lagi, Hari Lahir ayahanda bakal menjelang tiba.

Hadiah sudah dibeli, tinggal nak balutkan saja. Gemuruh plak saya rasa, heh? hehehe.



29 comments »

the malay male said...

mesti ayahanda happy gilerr

Muttallif said...

Penghargaan yang psti menjadi kejutan kelak! bagus2

Karukord Jagau's said...

W/salam ngeee......:)
Kita ada je ni.....
Slmt hari lahir ye buat ayahanda :)

PariPariPutih said...

The thoughts is count ^^ ucapkan jugak happy birthday kat ayanda lana ok ^^

~Sweet Honesty~ said...

tahniah sebab bakal memecahkan tradisi..(^_^)

Tukang Karut said...

keluarga aku pun tak pernah sambut...

Chic Na said...

sesekali buat surprise baru seronok. huhu..

ary_lee said...

beli apa je? nak tau^^
Ayah ary pun lahir bulan julai..
27hb^^

caliph shuriken said...

lebih kurang laa kita, jarang2 nk celeb, hikk...

sedutzone said...

sebenarnya bukan menyambut, tetapi mengingati...

Boni JLL3 said...

saya rasa ayah awak mesti gembira tak terucap... tak sangka anak dia mengingati dia..

Sop Nama Saya said...

keluarga Sop pun sama, mmg tdk diajar budaya ini
bila keluarga sendiri, ada lah buat ala2 kadar :)

bagi hadiah tidak semestinya pada hari istimewa kan? hehehe

~ Cik Azz ~ said...

Keluarga akakpun tak sambut besdei ni.. Cuma kakak dgn adik bongsu je pnh sambut.. Itupun kecil2an je..

Akak sendiri cuma sambut besdei masa kerja dulu.. Itupun share dgn kawan yg lahir dalam bulan yg sama..

Ingat besdei orang, dan doa dalam hati moga Allah berkati hidup dia dan sebagainya.. :)

|shuhadaothman|TM said...

sme la kte lana. hikhik. tu da mjadi kebiasaan.

waaa, mesti ayahanda terharu gile kan. hehe.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mesti ayah terharu...
Moga semuanye berjalan lancar..~

Masz Sidek said...

dulu keluarga sy pun macam lana...

sekarang baru family sy ada buat celebration... tu punn keluar makan bersama jer...

mesti ayahanda lana terharu nanti...

Nurmujahidah Ismail said...

never too late to do good things :D

PariPariPutih said...

Assalamualaikum Lana akak menyinggah pagi SELASA di sini pukul 10.30 pagi just to leave a note for you >.<


ur name were mentioned here ^^ http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/glow-draw-arts-by-ppp-ko-hade-he-he-he.html

..cik hana.. said...

hehe...no need to celebrate sebenarnya,cukup sekadar ucapan tanda kita mengingati mereka2 tapi kalau diselitkan dengan hadiah pasti akan buatkan mereka happy jugak kan dear...betul tak?...happy birthday untuk ayahanda lana yer...hadiah apa tu yg lana kasi? mesti best kan.....hehehe

Trah Zain said...

samala kita akak, xpernah pn smbt menyambut ni..hehe...
gOOd luck ye n___n

Jahidih Saili said...

Salam lana..hehe..dalam keluarga sy pun xda sambutan hari jadi..keluarga sy mmg xbuat..hehe..
sori lama xmmuncul..Busy banget akhr2 ni.. :)

Kesuma Angsana said...

moga bergembira yek!

SheCinta said...

Surprise for bapa....yess!!~ofcoz dia tesgt happy...bestnya....alhamdulillah....biarlah mereka menangis kerana kegembiraan...jgn sesekali membiarkan mereka menangis kerana kekecewaan....maksud saya...diorang akan bahagia bila tengok anaknya membesar dlm keadaan yg baik...insyaallah...

Leadership Developmant Training said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hargailah hari kemarin,mimpikanlah hari esok, tetapi hiduplah untuk hari ini.,
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

amranaiman said...

raikanlah selagi dia masih ada :)

nasir hamzah said...

salam lana.. nasir selalu jadi pngomen yang ujung2.. hehe.

lana.beza pulak dgn keluarga nasir. setiap tahun ada je sambut besday.. masa tulah adk bradik suma akan bkumpul meraikannya. memang meriah.. sesekali ada juga bt program dalam majlis tu.. memang seronok..

pepun smpena meraikan majlis besday ayah lana, nasir doakan smg diberkati umurnya.dilimpahi rezekinya dan diberikan kesihatan pd beliau.. amin..

cikeyrah said...

Gud luck Cik Lana yer . . Ucapkan Selamat hari Lahir kat ayah kamu yer, semoga dipanjangkan umur dan dilimpahkan rezeki ;)

Lan Bingka said...

keluarga saya pun takde sambut sangat. Wish birthday je.. dan mungkin lauk istimewa sikit untuk makan.. :)

kerisperak said...

sy pernah wat mcmni dulu, kononnya nk pecah tradisi la.. ayat Pertama kuar dr mulut:

''dah buang tebiat ke hape kek ngan hadiah2 neh?"

dlm diam hadiah tu dia amik bukak juga..hehehe.

Powered by Blogger.