RSS Feed

Montok dan 'Jangan malu, nanti layu'

33

July 18, 2012 by


Lana rasa, korang pun dah tahu iklan mana yang guna tagline macam tajuk entry ni.

Walaupun, aku tak layu dan aku tak malu.. eh, apa aku cakap ni, bhahahaha.

Bukan2, yang lana nak cakap sebenarnya, buat iklan, biarlah geliga sikit.

Contoh macam iklan yang guna tagline seperti tajuk entry ni, bagi lana, kira sopan lah.
Sesuai untuk tatapan umum.

Bukan macam yang heboh kat FB sekejap hari tu.

Punyalah kemain nak promote produk kasi montok.

Montok apa kebendanya??? Langkah sekali, boleh tergolek kedepan tau dak?? Tak stabil.

Siapalah punya kerja buat iklan macamtu. Lana sampai sekarang rasa malu dengan iklan tu.



33 comments »

paripariputih said...

erk montok?? kedepan?? ha ha ha apakah...? sapa le copywriter iklan ni kan?? Pilis la.. ada banyak lagi tag line atau cara utuk promo iklan produk tu... hai la hai... nak duit punya pasal sanggup guna tag lain "melucah" cenggitu... apa kes???

Patutnya dia buat jer tag camne?? Cantik tubuh badan... ko hade?? ha ha ha mmg x leh blah ayat2 tuh kan??

Trah Zain said...

tak pernah dengar pun iklan camtu lana, ke saya xingt.. tapi, betul kata lana tu, buat iklan biar la berhemah sikit kan? nak kasi laku pun, agak2 la, kita ni still ad guide line kan? haish...

nurdani said...

sejak-sejak akhir ni boleh tahan banyak jugak iklan merapu macam tu. nak jual produk punya fasal, sampai jatuhkan maruah orang lain contohnya yang iklan jelir lidah tu.

dan buat kita kaum hawa ni rasa sangat segan.

Muttallif said...

itu untuk iklan mana satu lana?

leakedknowledge said...

sekepala dengan tallif, nk tau ni iklan apa ni??? montok tu apa? momok tau la

nasir hamzah said...

A.ah Lana tak pernah pulak dengar iklan 'montok' tu..

Hehe tiap kali nasir tengok iklan kat tv tu pasti nasir tersenyum malu.. haha macam2...

Kesuma Angsana said...

macam2 orng buat skang ni nak menarik perhatian kan! Selamat berpuasa ye Lana

taqiy said...

ade ek iklan cmtu lana. tk pasan. hehehe. lawak plak ble baca psl langkah sekali terus jatuh tu tak stabil hahahaha.

apepn, kalau nk wat iklan biarlah berpada n sampai mesejnye tk perlu over ye dak? >.<

Chic Na said...

kat paper pun byk iklan memalukan macam tu. euwww..

kerisperak said...

Iklan ape yg montok tu Lana? tapi kalau yg iklan "kalau malu nanti layu" tu memang kelakar..hahaha.. bos yg selamba..

~ Cik Azz ~ said...

Dua-dua iklan ni akak tak tau... Iklan pasal apa ehh...?

Akak paling suka iklan budak2 main layang2 kat sawah tu..

"Itu bangau laaa, bukan langau..."

Comel jee... hehe..

|shuhadaothman|TM said...

iklan montok tu yg mne lana? hehe. daqh lupa. hat layu2 tu mmg ingat. cam hampeh je. hahaha

the malay male said...

iklan sekarang mmg mcm2

Tinta Lana said...

Salam AbgTaliff, Nasir Sankuwik, Nasir Hamzah, Amir.. ^_^

Aaa..menjawab petanyaan.. iklan tu sbnrnya iklan di majalah.. bukan ditv. Ianya iklan salah satu produk kecantikan,kesihatan keluaran bumiputera.

Asalnya, ia dimuatkan dalam sebuah( atau mungkin lebih) majalah kekeluargaan. Mungkin ada yg donlodnya ke siber..jadilah bahan ketawa.

Lana sediakan link bro faizal ni..huu.. (-_-)

http://www.fuzore.com/2012/07/bila-wanita-bertudung-jadi-model-iklan.html

caliph shuriken said...

pnuh yakin jaa bos tu sebut jgn malu, nanti layu, hukk...

Tukang Karut said...

xlayu la... ok je ni... boleh seround dua lagi ni...




main badminton...

APAN said...

iklan pun semakin montok2 skang...ayat2 pun bnyk je la montok...montok punya pasal...montok montok montok....

APAN said...

pasal link yg ko tanya tu...ada kaitan ngan montok ni la...try la tengok...

-gedek! said...

uncle suka tengok iklan raya je...

Karukord Jagau's said...

ahahhaa aku rasa cam segan ar nk komen.....ekekkeee

Boni Kacak said...

err.. iklan apa tu?? saya tak pernah tau pun pasal iklan tu??

aizamia3 said...

ok ai dah tengok link tu..
model semuanya bertudung.. :(

Nurmujahidah Ismail said...

memg propaganda je iklan ni,,, ntah pape,, dah tak jaga sensitiviti kita sebagai wanita ISLAM,, syarikat pengikln nak untung je keje,, puiii

Jajas said...

xbaik berkias...hehe

Sop Nama Saya said...

iklan mana ek?

hairy said...

haha meluat gila dgr iklan tuh..haha

paripariputih said...

Poscard PUASA you were tagged http://paripariputih.blogspot.com/2012/07/sila-carik-gambau-memasing-p.html

etuza said...

iklan nak cantikkan badan ke? apapun blog lana ..

Muttallif said...

Baru Faham :)

nasir hamzah said...

Salam Lana,okeh nasir dah tengok.. adeh.. sabor jelahh.. haiss...

Masz Sidek said...

rasanye iklan montok tu sy tahu... sy yg tengok pula malu.... huhuhu

Cik Kay Jue said...

ada ke iklan tu kak? huhu ckj da lama tak tgk TV..

Ruzzezanie said...

kurang kemaluan mereka tu. iklan tuala wanita tgk kan? yg sekali durian tu? dah macam mengaibkan wanita. apa ke bengap beno yang membuat tu. ilmu tinggi sivik rendah!

Powered by Blogger.