RSS Feed

Nikmat diberiNYA tidak ternilai

30

July 24, 2012 by


Suatu perkara yang best bila adanya blog ialah,

Kita ada ruang untuk meluahkan segala macam rasa bukan?

Tapi, dengan kadar sedehana lah. Bila berbuat begitu, terasa kurang sedikit tekanan, bebanan didada kan? Pada masa yang sama, boleh berkongsi keseronokan, kebahagiaan dengan yang lain.

Anda dah patut bersyukur lah kalau sekarang ni, anda sedang membaca entry ini.

Itu antara petanda, banyak nikmat yang DIA sudah bagi.

Mata untuk melihat, tangan untuk menaip, akal untuk berfikir secara waras, kebolehan membaca, kemampuan menafsir dan memberi pandangan sendiri.

Anda ada berbilion duit pun, takkan mampu menyaingi nikmat percuma yang diberi Ilahi.

Itu je bebelan hari ini. Selamat berbuka nanti ^_^



30 comments »

SheCinta said...

Ye setuju sgt!! Alhamdulillah...

Selamat berbuka puasa jugak untuk adik ngn family....

Muttallif said...

Nafas untuk hidup,
Tenaga untuk berjuang,
Elektrik untuk On Komputer,
Kerusi untuk duduk,
keyboard untuk menaip,
Masa untuk dipenuhi,
dan segala-galanya yang kita ada,

Bersyukur atas nikmat daripada NYA

Fatihah said...

selamat berbuka juga :)

paripariputih said...

Membacakan entry Lana ini terasa diriku sekecil "semut" ditengah-tengah hamparan pasir halus yg tiada penghujungnya... Bersyukur la akan anugerah yang di beriNYA... insyallah akan lebih banyak ganjaran yg akan diberikan pada kita.. yang sering alpa dgn DUNIA YANG HANYA SEMENTARA..

tak leh nak ucap selamat berbuka lagi.. lambat lagi ne he he he >,<

..cik hana.. said...

terkedu apabila membacanya...hana rasa sangat bersyukur kerana masih diberikan peluang bernafas di muka dan menikmati nikmat yang diberikan oleh allah swt...


# psssttt,lana! bulan puasa xleh bebel banyak2...hahaha...selamat berbuka dear! :)

Nurmujahidah Ismail said...

tq sangat lana for sharing this meaningful words,, for reminding me the cause of my happy life now,, tq sangat,,, :')

Adylia Qarissa said...

dkna setuju dengan lana.. :)

Masz Sidek said...

nikmat yg Allah berikan memang byk... tak terhitung...

di bulan yg baik dan mulia ni... kita sebagai hambanya... perbanyakkanlah amalan...

Tukang Karut said...

dah azan zuhur dah kan... dah boleh berbuka dah ni...

~Sweet Honesty~ said...

amboi2 cik lana.. lama lgi nak berbuka.. hihi

Moga kita sentiasa bersyukur dan manfaatkan dengan nikmat percuma dari Allah..

Chic Na said...

bebelan yg sangat bermanfaat. bersyukur & bersederhana lah. :)

M@W@R Q@SeH said...

Brsyukur dgn nikmat yg ada..lana jgn mkn byk2 tau brbuka nnt:-)

Sally Yatiey said...

Setuju2. Selamat berbuka :)

Ety said...

selamat berbuka juga kak :)

bersyukur :')

psst : kak, yg bab 'baru mula puasa' tu shh shhh, diam2. segan :P

caliph shuriken said...

bebelan cmni dialu-alukan, hikk...

leakedknowledge said...

nk ucap slmt berbuka tp dh lepas dh..bhahahha...so slmt berterawih jer...bersyukur dgn apa yg ada :P

buatbest said...

selamat berpuasa juga Lana..~

azie namico said...

sangat bersyukur...

selamat berpuasa dan berbuka nanti...:D

etuza said...

benar apa lana kata tu, so ramadahan mari kita rebut peluang mewmohon ampun padaNya

ary_lee said...

Ya Allah.. Aku bersyukur di atas segala nikmat dan pemberian dari-Mu..
Dan ampunkan aku di atas segala penyalahgunaan ke atas nikmat-Mu, Ya ALLAH..

Syazlina Khairuddin said...

best je bce entry lana..berilmiah & sejuk je rasa hati bace..selamat berpuasa jugak lana..thanks sudi jenguk sahabatmu yg lonely nie =)

miss Fyqa said...

syukur dengan apa yg ada :)

~ Cik Azz ~ said...

Dah pandai bebel skang ehh... Tu tanda2 menuju ke arah menjadi isteri la tu.. kehkehkeh...

Kurangkan bebel di bulan puasa ni.. :)

APAN said...

kalau la ada internet percuma...lg best. hehe...

selamat berbuka kakak...

alif haris said...

betul.. yg sudah ada ini adalah harapan kita sebenarnya. cuma kkdg kita tak sedar. bersyukur lah :)

Pecinta pink^^ said...

betul..sy setuju tu..suautu kepuasaan,suatu nikmat..lontaran kata tanpa suara:)

taqiy said...

ye setuju sangat akk! alhamdulillah allah bg peluang bernafas lg skg. :')

slmt berbuka akk!

kasut puteh said...

setuju.!!

|shuhadaothman|TM said...

ringkas tapi padat lana ^^ bersyukur dgn nikmat yg diberi..

selamat berbuka lana :)

Ruzzezanie said...

ye.. bagi yang jenis pendam dan tak suka berkongsi dengan orang masalah diri, leboh selesa taip je kat sini tapi dalam kekadaran luahan yang bertapis la. bukan kadar berlebihan.
eehhh, itu beta. yee, beta tulis kat blog. tapi berkias2. :)

Powered by Blogger.