RSS Feed

Trend Blogger Baru Kahwin

46

July 29, 2012 by


Memang satu trend eh?

Kalau Blogger tu baru kahwin, 7 hari 7 malam, post entry pasal majlis kahwinnya?

Takpa, masih boleh tahan lagi..

Tapi.. Ada yang, 30 hari 30 malam tak habis2 ceritanya..

Atooiiiila...orang lain pun kahwin jugak (-_-)

Nak baca entry lain ni..tapi, dah hari2 dihadapkan benda sama..kemuntat dibuatnya.



46 comments »

Ahmad Saufe said...

biorkan lah...haha..."seronok" nya kawin !!!

Jajas said...

ko xkawen lg lana...mana ko thu...syok tu org kata...tu ber entry2 diorg tulis...hehe

nurdani said...

rasa teruja cerita bab kahwin agaknya. tapi kalau terlalu kerap dan sentiasa cerita benda sama, kadang-kadang malas sikit nak baca. hehe.

tapi apa pun, saya faham perasaan mereka. rasa seronok

Muttallif said...

Mungkin teruja sangat nak cerita pasal kawen kot. Tapi, kalau asyik nak cerita pasal kawen je sampai 30 hari, penat jugak tu.

Kalau lebih ke arah untuk pengetahuan dan pendidikan bolehlah menjadi panduan dan kebaikkan. Dan kalau sebaliknya, para blogger pun bolehlah fikirkan sendiri.

"Blogging is about them, them, and them(readers)...not just You, You and more You."

the malay male said...

alamak..marah sape tuuuu

Chic Na said...

nak wat cemana. excited kot. huhu..

paripariputih said...

keh keh keh... anak sapala tu ek?? Lana Kemuntat tu hape maknanya?? sila explain kan pada diriku ini keh3 >.<

caliph shuriken said...

terlebih hepi dos laa tu, erkk...

Nong Andy said...

agaknyalah kan.. dia nak abadikan happy momentnya itu kat dalam blog hehehe.. pendapat saya aja. kadang-kadang blog ni bukan nak happykan pembaca.. tetapi nak happykan penulisnya.. it all about her/him.. tak kisah org nak baca atau tidak.. dia suka syok sendiri. baca sendiri.. agaknyalah. lain org lainlah ragamnya kan.. tapi bagi kita yang membaca ni memang adakalanya menyampah la juga.. tapi yelah itu blog dia.. apa-apa pun moga-moga citer kawin yg di gembar gemburkan itu berkekalan lah hendaknya ye tak? :D

Nong Andy said...

ah.. nak tambah. blog saya nampaknya is all about me.. that why it call MY STORY.. jadi saya fikir penulis blog ada 'niat' masing2 dalam berblog.. ada yg utk cari duit.. bisnis online.. ada yg nak glamor.. ada yg saja suka-suka.. dan ada yg syok sendiri
--> ni macam aku ekekeke..

Sop Nama Saya said...

ada juga ek sampai sebulan?
kalau menarik mungkin best juga kot? heheheh

ary_lee said...

hurm^^
blog dia tu agaknya dijadikan tempat dia simpan memori dia..
bia lah dia..
tapi bukan takat kawen je, kalau tunang ke.. pregnant ke..
memang ada blogger yang suka kongsi..
biarkan..
asalkan tak membuka aib diri sendiri dan juga suami:P

Sally Yatiey said...

Betul2. Bosan jugak kalau asyik post entry pasal majlis perkahwinan mereka :D

Cendol said...

haha tu tanda dia bahagia tu.tumpang bahagia je ngan dia ye.biarkn mereka dgn dunia mrk =) asal bahagia.hihi

Cendol said...

ah lupe nk ckp!kalo buat entry pasal kawen tu tak kesah sgt.mrk pasangan halal..tp kalo yg buat entry asyik2 psl pakwe makwe,mmg meluat plak eh.dh le pasangan tak halal.heheh ce byg kan ape rase kalo dia break up..ade x dia rase mcm nk delete je belog tu sebab terlalu bnyk kenangan dlm tu

Ety said...

ermm kalau 30 hari 30 malam tak habis2 cerita, musykil juga. lamanya majlis kahwin.

rasanya lebih enak kalau nak post pasal marriage tu, seminggu dua mungkin pasal wedding ceremony. then lepas tu kemanisan berumahtangga.

okay kot kalau macam tu. takda la semput sgt nak baca pasal wedding ceremony je kan :)

psst : tapi apa2 pun bergantung pada individu tu sendiri. Ety belum kahwin so tak berani nak cakap lebih2, sbb takut2 Ety pun buat juga nanti sbb terlalu excited setelah bergelar isteri yg sah.

:)

ghost writer said...

biasalah tengah ghairah memuncak. semuanya indah-indah. tunggulah akan datang, krisis emosi lak dia akan up entry.

trah zain said...

haahaa.. seronok sangat agaknya tu (^___^)
jom baca entry 'baru kawin' saya..haha

APAN said...

adik pun penah berhadapan ngan situasi ni...mula2 tu blh tahan lg, tp dah kerap sngt terus dah x singgah situ dah...xtau la skang ni ada lg ke x...mls sudah :)

miss Fyqa said...

opsss. tak terkomen. :)

TokeY said...

teringin nak kawen la tuu... :P

Nurmujahidah Ismail said...

alamak,, baru nak buat bnda sama bila lana dapat adik ipar (laki muja) nanti,, kih3,, ok,, cancel demi lana tersayang,, :D

Arham Md Ali said...

Diari diorang tu kot, tapi sempat plak update blog bile lepas kawen ni?

Qaseh Qistina said...

ooo..biasa la tu..kalau lana masuk blog bride to be especially, mmg pasal preparation perkahwinan.selalunya dorg jadikan blog tu blog kedua..hehe.

Kesuma Angsana said...

hehehe.. baru2 kahiwn camtu ler

CiK FizA said...

Hahaha~ Cik Lana sayang ! xkjan jeles kot =P

Normal la tuh kan~ baru kawen la katakan. Hikhik :DD

Leeza dayasari [santai leeza] said...

toing toing jadinya....

CikZaitul said...

eksited..nak share..
mungkin??


hehehhehe..
takut jugak time kawen nati aku canag mau setahun kat blog..kekekekkee

Tukang Karut said...

huhuhu...nasib baik aku tak gitu...

Momo said...

teruja nya si dia berkahwin..tu la post sampai banyak kali..hehe

Nurlyla said...

tu yg syok tu.. haha. diorang brkngsi kgembiraan tu.. lgipun, utk org yg bru nk kein, mmang dpt pngtahuan sikit... :)

Nurlyla said...

stuju ngan komen cndol.. hehe

Munnafendy said...

jd ape masalahnya lana? dh nama pun blog personal kan...so up to them (n me) la nk kongsikan psl wedding sehari ke..sebulan ke..part of memory yang nk dirakam sbnyk mgkin smntara masih ingat..so dh tua2 nnti (kalau pjg umur la) boleh baca blk kn..tak suka takpe, tak payah baca.mybe lana byk tersesat kt blog bride to be kot.of course la cite pasal kawin sesaje..

bak kata si cendol..as long as kami2 ni bercerita pasal pasangan halal kami, bkn pasal pakwe makwe ke..laki orang ke...

sorry kalau komen agk kasar ckit. org ni kan lain2, hati pun lain2, peel pun lain2.sama la jgk mcm blog ni.

|shuhadaothman|TM said...

Salam lana..

Shu baru muncul. muehehe.

Humang aih sampai 30 hari. Hikhik. Maybe cerita kawen dy best kot?? ^^

~Sweet Honesty~ said...

hehe..as long as mereka gumbira,xyoh risau la yea.. tapi kalo dah 30 hari 30 mlm tu, mmg kemuntat la kot..huhuhu

kasut puteh said...

hahaha. tengah bahagiaa..

Pecinta pink^^ said...

hehe..biasa baru kawin..memang hati sungguh bahagia.bnyak bnda nk cita kn.sabo jela..akma suka tengok yang gambar je//hehe..

faridah nazurah said...

haha nnt bila kite dah kawen nnt klau kita dok update psl hubby kita je jgn akak xnak menyinggah lak :P

Nyue said...

lana....miss u.....ala nyue myepi kan...xwindu i ke??
mak iahhh...perghh ! meriah sakan...huhu....biarla mrk diambg kebahagian...heheh

nty time kita, kita buat 1entry je..eheheh

SemanisRedVelvet said...

hoho...org len pon kawen jugak..haruskan dopopat jam cita hal umah tangga...ngaaa~

hazwan hairy said...

nanti nk khwin buat 2bulan..bahahah

TwIstiEs*meSti Mau* said...

khawin ...baru episode 1..x masuk lagi episode..mengandung, terberanak....haaaa....mmg blog dia penuh dgn entry tuu la tuk 360 hari....hahahaha

Lan Bingka said...

biasa la, tengah hangat..hehe

~ Cik Azz ~ said...

Akak cuma tengok gambar2 je.. Sekali tu je la.. Pastu malas dah nak layan..

Pengantin sekarang ni ramai yang over.. Lebih pentingkan populariti dari menjaga rumahtangga yang baru dibina.. :)

Doakan aje la mudah2an dorang bahagia selamanya. Amin..

Princess Nusy said...

hehe..xkawen lg xtaula camne ni nnti..hehe..pape pun asalkan dorg bahagia.. =)

Ruzzezanie said...

ok. kena beringat lah ceni. nanti beta kawen, update sehari je. -.-

Powered by Blogger.