RSS Feed

Blogger dan Kebarangkalian

38

August 1, 2012 by


"Kebarangkalian untuk orang salah faham dengan apa yang kita tulis adalah LEBIH TINGGI berbanding mereka yang memahami."
- Lana -

Itu adalah salah satu perkara yang perlu anda berani depani, hadapi dan mungkin, kadangkala atasi bila memilih untuk menjadi blogger.



38 comments »

|shuhadaothman|TM said...

setuju dengan lana :)

nurdani said...

tepat tu. sebab orang tak tahu apa intonasi sebenar ayat tu.

pernah jugak ada yang salah faham. hehe

Ety said...

betul ! :D

p/s : speaking from experience, sbb pernah happen kat Ety .

:: Mrs.Eady :: said...

setuju...

paripariputih said...

Moral of the story: HATI KENA SEKERAS BATU, MUKA KENA SETEBAL DINDING KONKRIT DAN TELINGA KENA SETEBAL TILAM DUNLOP HA HA HA >.<

aku juga penah terkena... tapi aku redahkan jua... demi bangsa dan negara ha ha ha... KO HADE....

KALAU TAKUT DILANDA OMBAK, JANGAN BERANGAN NAK BUAT KONDO DI TEPI PANTAI... PAPAI...

moning lana... senyum sokmo deh.. tokseh tensi2 :)

Tukang Karut said...

kalau tak faham buat buat faham je la...

~ Cik Azz ~ said...

Selalu macam tu.. Kita maksudkan lain, orang yg baca faham lain.. hahaha..

Kadang2 perlu ada tanda koma dan sebagainya untuk memberikan penyampaian yang lebih berkesan...

1- Kannnnnnnnn.....
2- Kan?
3- Kannnn...!!!!

Yang mana lebih sempoi...?
Opkos la yang nombor 1 tu... Tapi ramai je yg mungkin kata nombor 3...

miss Fyqa said...

mmg betul tu, setuju dgn Lana. :)

Sop Nama Saya said...

1 perkataan 1000 makna :)

Jahidih Saili said...

Salam lana :) Pengalaman lana ke? Hehee... sy setuju dengan lana.. Kitalah org yg plg tahu dgn entri yg kt tulis kan.. Kadang2 ada org salah faham, xpelah..Sabo jelah.. :)

fadh leyanie said...

betul..lagi2 blogger yg suka posting sajak.:)

Pecinta pink^^ said...

betul setuju amat smbil angguk2 kpala dah terkata:P hehe

Ahmad Saufe said...

a word for a thousand thoughts

Lan Bingka said...

ya barangkali

Nurmujahidah Ismail said...

mmm,, setakat ni muja pernah ada konflik kat blog ni,, tapi bukan pasl salah paham,, but typing error,, haidoi lai,,,

Chic Na said...

betul la. kdg2 kita maksudkan lain tp org faham lain. huhu..

khairolina said...

tentulahh, aq pena kena ngn sorang mamat ni, dia ingt aq cita sal die, siap die ckp aq gila.. i don mine la.. ikut dia nak trasa @ x.. hooho

fuzore said...

kebarangkalian untuk TAK FAHAM langsung pun boleh jadi juga..

kasut puteh said...

yupp2...

trah zain said...

macam2 boleh jadi bila org salah faham ni, fuh..

the malay male said...

peduli apa kalau orang salah faham?

huhuhu

Nong Andy said...

mudah terasa mungkin saja sebab dah termakan cilinya hehehe..

tapi hari baik bulan baik.. mari kita saling memaafi :D

suweet kiwee said...

tulaorang lain2 pahaman dia..hehehe macam pemahaman bahse melayu la pulekk..huhuhu

azie namico said...

like 1000x...bole jadi mereka x paham apa yg kita nak sampaikan...parah klu ader org mcm nie..ermmm!

ary_lee said...

semua orang kata betul..
ary pun nak kata betul lah:P
HahahahaXD


Heartstrings? cerita tu dah lama lah lana..
Lemau dah kalau nak wat review..
tapi ary bagi link review terbaik yang ary pernah baca^^

musicbrilliant.blogspot.com/2011/08/review-heartstrings.html

caliph shuriken said...

yup, stuju ^^

Radsmil said...

betul.. so, kena tahanla klau kena kritik.. xD

hazwan hairy said...

setuju!!!!

Titisan Hujan said...

memang penah kena la.housemate lak tu.berminggu die tak nak cakap dgn TH.tapi sebenarnya dia salah faham.

APAN said...

hehe...bukan senang nak bg orang phm...bila tulis pnjg2 orang muak, bila tulis pendek jd x phm lak...pepandai kita la melayannya :)

Encik H said...

byk kali alami situasi yg macam tu..mujur x selalu taip something yg berkaitan dgn agama ataupun hukum..sebab takut disalah anggap..

Masz Sidek said...

betul tu lana... lain yg ditulis lain yg di paham...
lebih2 lagi bila kita menulis entry yg membuat pembaca berteka-teki... dan byk isi yg tersirat...

Sally Yatiey said...

Setuju2. Hehe

Cendol said...

oh maksudnye org salah phm dngn ape yg kite tulih?haah mmg pn.kdg2 tu ade yg komen2 yg rase mcm tak nak publish je.tapi sebab rase mcm nk hargai org tu komen,publish je la.kalau dah masuk spam tu takde lah kan..tapi setakat ni belom prnh lagi delete komen org.haha bia je lah dia komen merapu pon.hehe

Zamani said...

betul2. jadi hati2 lah semasa menulis. hehe..

aizamia3 said...

betul2..
kebarangkalian tu tetap ada.. lagi bahaya kalau entry tu boleh jadi satu isu besar..

Ruzzezanie said...

ye.. nama pun kebarangkalian kan?

tapi bagi beta sendiri, beta lebih suka menerima je. walau ada yang beta mungkin tersentap. beta diamkan aje. tak perlu kita nak membalas sentap. kan?

czueka zulaikha said...

setuju sangat !!

Powered by Blogger.