RSS Feed

Blogger dan Sifar Tersentap

28

August 31, 2012 by


Sebagai blogger, saya yakin kita semua pernah mengalami situasi dimana kita akan tersentap. Tak kisah lah apapun puncanya. Ada antara kita yang bertindak balas dengan:

1. Mengaku terus terang. "Aduh! tersentap aku."

2. Cuba memusing2kan ayat. Tiada pengakuan, tetapi pusingannya yang mengalahkan karipap pusing sudah cukup memberi petanda dia tersentap sebenarnya.

3. Penuh emosi. Tidak sempat bagi kata2 aluan, terus hamburkan perasaan.

Sifar Tersentap mudah saja,
Siapa makan CILI, dia yang terasa PEDASNYA.
Terima sajalah bahang pedas dilidah.
Kalau tiada buat silap, tak perlu rasa goyah.


Sumber gambar: Zazzle.com


28 comments »

Nurulee said...

Terus terang tu lagi baik =D

Sally Yatiey said...

Betul tu cik lana ;D

leakedknowledge said...

mohon maaf saku tidak tersentap walau sedikit pon dgn entri ini..bhhahaha

tapi ada juga yg tidak tersentap tapi buat2 tersentap :P

Muttallif said...

Tapi tak ramai yang akan mengaku mereka melakukannya. Kerana malu akan nampak lemah dan bersalah.

Tukang Karut said...

Tersentap aku baca entry ni...

LelakiSemalam said...

tadah je laa...

~ Cik Azz ~ said...

Tak payah nak sentap2 sangat la haiihh...

Dalam memberi komen, biarlah jujur.. Peduli la orang nak kata apa dengan komen kita tu..

Tapi kadang2 pelik jugak bila si penulis entry itu yang sentap bila dapat komen berlawanan... kihkihkih...

caliph shuriken said...

ada kes baru ka? erkk...

Sis Eiyan Azian said...

berkata jujur lebih baik :)

the malay male said...

banyakkan bersabar..itu asam garam dunia blog :-)

nurdani said...

pernah tersentap. that's life

boni kacak said...

uhhh.. saya tersentap kali ni..hahahaha

miss Fyqa said...

tersentap. normal la tu.. perasaan manusia biasa :)

Syazwan Che Deraman said...

,<---- tersentap.

kihkihkih

Nurmujahidah Ismail said...

pernah ada crisis dngn senior sebab dye comment kat blog muja zman bodoh2 dulu,, haha

shidaR said...

ade ke yg terasa tu?ade ke? ade ke?
mcm shida pn suak bterus trg hehee..

azie namico said...

sentap ! alaa...x syiokk lah mcm nie..

paripariputih said...

Aku tiap tiap hari SENTAP, apa aku kesah! KO HADE?? keh keh keh ^..^ sentap tak sentap, dlm blog ni aku rasa diri kita kena jadi macam ROBOCOP; tahan di tembak, di bom, di laser dan di yang lain-lain... keh keh keh... HIDUP ROBOCOP!!!

Chic Na said...

tengok keadaan jugak la. kdg2 mengaku, kdg2 diam lebih baik. :)

ary_lee said...

ye betul tuh,,..
sapa makan wasabi,,..
dia terasa pedasnya..
ngeh3...

Cik Kay Jue said...

hehe kadang2 tu ada la gak terasa.. :P

Nong Andy said...

adeh pedasnya lada tu hehehe...

*pernah tersentap dgn komen org lain di n3 kamu hehehe.. pedas cili tu!! rasanya lana terhidu juga kan.. smpai komen 2 kali ekekeke!

Lan Bingka said...

saya sentap ni. baik saya pergi mandi dulu ;)

tirahzairi said...

wahhh penuh mkna...hihi

aizamia3 said...

kalau taknak tersentap.. jangan cite kat blog.. ;)

Cendol said...

Aduh tersentap aku!hahaha
btol tu sape mkn cili terasa pedasnye

Ahmad Saufe said...

kalau xnk d lambung ongbak , jangan tengok citer ongbak..haha

Ruzzezanie said...

kalau sentap simpan lah dalam. jangan melenting. melenting tu peribadi negatif tu. heeee :)

Powered by Blogger.