RSS Feed

Deactivate Personal FB

27

August 29, 2012 by


Agak lama mencongak tentang perkara ni.
Kejap rasa nak buat, kejap tidak.

Hati berbolak-balik samada mahu meneruskannya atau..

Setakat ini, alasan kukuh yang ada dihati:
Facebook dah semakin memboringkan.
Lebih banyak 'memporak peranda' daripada 'real essencenya'.

Rasa macam mahu fokus kat FB page blog ni je..




27 comments »

Muttallif said...

betul tu, kadang2 rasa muak dengan cerita-cerita mereka yang agak keterlaluan dalam FB...

Tinta Lana said...

Ya abgtaliff..lgi2 yang melibatkan berita2..tah apa2 berita skrg..mencari sensasi semata2.

leakedknowledge said...

saya ada cadangan....unfriend smue yg mgarut tu dan kekalkan rakan yg kita nk especially rakan2 blogger....saya still dlm process ke arah itu..mungkin susah. [=.="

mengedik membahsakan diri sbg SAYA..bhhahaaha

shidaR said...

deactived ke?? baru nak add lana huhuh :)
FP pn ok gak nice hehee..

Tukang Karut said...

ooooo... tu rupanya muka tuan blog... hai... boleh berkenalan...

Nurmujahidah Ismail said...

first time tengok rupa lana,, lana cantik,, huhu,, :D

Dkna Abza said...

dkna pernah deactive tapi active balik sebab ada info penting dari kawan2 melalui personal fb..

Ety said...

Kak Lana, Ety pernah juga nak deactivate sbb tak pakai sgt dah. Betul tu, makin memboringkan. Tapi kawan2 tak bgi. So, last last biarkan je. Sekali sekala guna juga :)

paripariputih said...

Ouwwwwww! akak belasah jer FB tu.. klw mood aku baik aku reply or baca... klw tak harapkan spiderman jer la yg tolong tengok2kan ha ha ha habis citer.... :P

Mia Liana said...

uiiii samalah.. kak mia pun dah jarang ngadap fb sangat sekarang ni...

Masz Sidek said...

huhuhu... sy pun kurang aktif dgn personal fb... hari2 buka... tp lebih aktif kat blog...

ary_lee said...

urm^^
kekalkan lah salah satu..
tapi boleh ke deactivate personal fb kkalau ada fb page?

caliph shuriken said...

awk edit settings filter laa.. nanti pilih apa nk tgk kt wall, apa yg xmo.. klau deactivate jgak bgtau ok ^^

Sally Yatiey said...

Saya tak pernah lagi deactivate FB sebab banyak info2 penting dari kawan2. Tapi memang jarang online FB dah sekarang ;D

Karukord Jagau's said...

Ya FB yg semakin membosankan.....byk benda yg sama saja yg di share....heheee

Zul De Alexis said...

betul FB semakin bosan..zil pon alami bergitu..rasa nk tutup jew..

Cendol said...

oh liana alias =) haha
cendol suke fb sebab bnyk game.hari hari cendol on9 fb utk main game atau kdg2 bersembang kencang dgn kwn2 sengal yg dirindui.haha tepon or msg takde kredit >.< .twitter pulak tak reti gune.haha sadisss ke tidak?!

sedutzone said...

yeah... muka buku macam muka bulu... berbulu jer tengok... yiehaaa...

Lan Bingka said...

gambar sebelum menyanyi ;)

LelakiSemalam said...

semakin membosankan...

miss Fyqa said...

hurmm..tau takpe kadang2 rasa nak deactive je..sbb byk benda bukan2 je skg.. bosan.

Cik Kay Jue said...

sy setuju kak! fb da bosan da... huhu..

the fikirman said...

tengah bersidang apa tuh.
DP hebat .

Cinta Misteri said...

CiM pun mcm dh sengal mata tengok timeline kt fb tu. Nk deactive syg plak

APAN said...

belom terpikir smpai thp nak deactivate lg...walau x aktif guna sngt, tp bia je la mcm tu dulu...nak stalk sng. hehe...

azstory said...

dh boleh rasa dh lana nk buat mcmtu..hehe, buat satu je lana..fb knela pandai memilih apa yg kita nk baca, then siapa yg kita nk add, subscribe atau accept..

sy dulu pnah deactivate fb sebab dh bosan berfb, tp aktifkn smula sbb nk tahu tentang sesuatu, dimana sy boleh buat perbandingan. jadi mana2 berita kini yg sy baca, sy xkan telan bulat2, mesti ade info lain utk kita kaji.. plus komen2 turut membantu..

ttg perkara yg dishare berulang2 kali tu, payah la sket jika friendlist kita terlalu ramai, masing2 nak share benda yang org lain dh share.. hmm, apa2 pun dalam buruk ada baiknya..^_^

pada sy Lana fokuskan pd 1 je..

Ruzzezanie said...

pada detik ini, saat ini, masa ini. beta sudah pun mengdeactivatedkan fb personal beta. beta mencari ketenangan jap.haha.. dah ok nanti, beta on balik. kehkeh

Powered by Blogger.