RSS Feed

90's and Today

23

September 23, 2012 by


Kalau remaja sekarang ada Justin Bieber dan One Direction, 
Remaja dulu pun apa kurangnya, ada Justin Timberlake, Backstreet Boys, Boyzone.

Ditambah dengan gelombang maut artis Korea.
Berlambak-lambak. Saya pun tak kenal, cam cuma satu dua.

Setiap kali kat Youtube, saya selesa dengar lagu-lagu dari zaman saya remaja, zaman gila2. Rasa macam..semua lagu best, setiap artis ada lagu best2, suara pun bikin remang bulu roma.

Zaman sekarang? Saya tak tahu..ada yang best. Tapi dari segi kualiti..saya rasa memang berkurang. Artis sekarang, bila nyanyi live.. "eh, lain benar suaranya". Hilang manis ditelinga.

Kesimpulannya, setiap zaman ada muzik dan pendengarnya.
Untuk diri saya, zaman itu sudah berlalu..diganti dengan remaja alaf baru.

#Minat betul dengan kumpulan Slam, BSB, Anastacia, dan ramai lagi. Layan lagu 90's malam ni.




23 comments »

azie namico said...

yelah , apa yang lana sebutkan tu , kekadang bila dengar balik bole terangkat bulu rome kaki sebab syiokk...hehehe

apa pun klu tiada yg lama tiada yg baru , tapi setiap lagu ader cerita nya !

caliph shuriken said...

yup, dulu justin mmg abis power laa..

klau local dulu suka dgr mega, slam..
search & wings tu mmg dasat laa kn ^^

nurdani said...

yah! kumpulan SLAM tu memang best. terutama lagu gerimis mengundang. kenangan zaman dulu....

Sally Yatiey said...

Betul2, berbeza zaman dulu dan sekarang..

Syazwan Che Deraman said...

wan suka lagu lama lama.

kalo lagu english,lagu 80-90 best!

Azriff Aziz said...

kaki rock kapak datang tapi umur baru belasan. hahaha

lagu rock kapak memang best..layan jiwa terus.

walaupun masih budak2 time rock kapak memuncak tapi, time tu jgak layan rock kapak. pengaruh dari abg2. hehe

aizamia3 said...

lagu sekarang bestnye sekejap, lepas tu senyap, tak macam 80an 90an.. best.. ;)

the malay male said...

Dulu minat nsync, backstreet boy n KRU... Bila dah berumur skit ni mula layan coldplay n muse pulak

Waalid5035 ™ said...

dulu lirik terselit pedoman dan pengajaran..sekarang susah nk cari..yang ada hanyalah sebagai halwa telinga untuk hiburan semata-mata..wallahua'lam

boni kacak said...

hehehe. nampaknya kita mempunyai minat yang sama.. saya pun suka backstreet boys. show me the meaning of being lonely. pergh.. memang nak nangis dengar lagu tu

shidaR said...

BSB dan justin timberlake mmg best msa tu lagu depa...hehe shida pn suka juga tau lana..

etuza said...

mesti ada yang lama maka ada yang baru, cuma yang lama tu sangat best lagu2nya sebab itu ada irama klasik nasional...)

Embun Melati said...

BSB best!

sampai sekarang saya suka dengar..:)

fyna said...

fyna pun suke band yang lama2 ^^;

Chuu Muqhlis said...

chuu suke boy band lame2 ni, evergreen gitu haha., n'syn, BSB, westlife dll

Jajas said...

aku xminat sgt hiburan...

Detective Fiqa said...

tahun 90 df masih kecik. huhuh. tapi layan kott lagu lagu melayu jee.

dayteenlea said...

lagu everybody BSB memang merasuk.haha

clicksomemore said...

Magnificent site. Plenty of helpful information here. I am sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks to your sweat!i got something good to share..come visit me sometimes :D

Chic Na said...

apepun yg lama tetap best. ;)

APAN said...

oldskool lg best...

Nong Andy said...

ohohoho.. Back street boy memang best!!!

westlife juga!!

" i dont care who u r.. where u from.. as long as u love me.."

hehehehe.. ingat lagu tu Lana???

Masz Sidek said...

Bsb, Nsync, rindu nak dengar lagu lama...

Powered by Blogger.