RSS Feed

Blogger dan Mood

46

September 5, 2012 by


Dua hari lepas, mood saya agak melalut.
Dan, ianya perkara biasa yang sering berlaku pada mana2 blogger - Mood kelaut.

Ada yang mood keluar negara, mood keangkasa, mood ke awan.
Tak lupa, ada yang tertanam terus di tanah perkuburan.

Ianya tak salah, normal, dibolehkan.
Kita manusia. Kadang2 sukar mengawal perasaan dan keadaan.

Cuma, jangan dilayan lama-lama.

Penyakit mood kelaut ni mudah menjangkiti.
Selepas seorang kena, kena yang seorang lagi.
Dan kalau tiada inisiatif nak keluar dari gelombang ini, ianya hanya merugikan diri sendiri.
Masa tetap berlalu pergi.

Kalau tak keberatan, share-lah cara korang menghadapi situasi ni.

Sekarang bertukar mood sengih ngan senyum, keh3 >_<


46 comments »

nurdani said...

kalau mood ke laut, saya ambil pendekatan untuk tak online. sebab takut terkeluar entri beremosi.

tidur satu ubat mujarab untuk bagi mood yang ke laut, then berlabuh ke tepian pantai dengan selamat. heheh

Tukang Karut said...

kalau ke laut, kita jadi lah nelayan... kalau ke angkasa, jadi lah kita angkasawan... sekina...

TokeY said...

kalau....xde mood atau stress... lebih suka tidoo...atau berjalan pg makan McD....waaaa...sedappp!!!!..

makan tepi pantai...then Tido atas pasir... bestt!!!

the malay male said...

cuba check nuffnang..klu ada BE confirm rajin nak menghupdate..hehe

Embun Melati said...

jangan layan sangat blog kalau mood ke laut..carilah apa2 yang bermanfaat..dapat manfaat,dengan sendirinya Lana mahu berkongsi kembali di blog..:)

~ Cik Azz ~ said...

Mood akak dah lama dah tenggelam dalam laut.. Sejak raya lagi tapi cuba sikit2 bangkit.. Still macam tu.. Sudahnya, banyak tido dari buat keja.. Puasa dijadikan alasan untuk tido.. huhuhu.

Skang akak rajin membebel kat twitter.. Sbb kat fb semuanya seronok jadi stalker je.. Ada kawan tp mcm takde..

Nurmujahidah Ismail said...

mud muja pun dah ke zaman 10 tahun akan datang,,, sedih amat skrg,,, hilang kawan yang tersayan :'(

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Mood ke laut tidak pula sy tunjukkan.. Haaaaaa sengih jer k.

Everything's Everythings said...

Mood aku ni degil sikit, nak2 lagi kalau tgh belajar, selagi tak paksa selagi tu la kerja tak jalan xD

ary_lee said...

alamak lana..
ary pun tengah ke laut ni..
berjangkit dengan Lana lah ni= ="


Penyanyi dalam video tu?
Megan Nicole kot..
penyanyi utube internaional..

shidaR said...

pernah juga..shida kalo mood kelaut kalau dh tingal blog lbh 4 5 hari..siaplah dr 4 5 hari kan tjd smggu 2mnggu...penah tau..sbb mood punya pasal..nk bloging balik mcm xreti so..shida elakkn dr ttinggalnya blog ni...sbuk cmne amik msa skit buka..dn BW :)

Karukord Jagau's said...

Mood aye yg ke luar negara tu x balik lagi......hehehee

Karukord Jagau's said...

Mood aye yg ke luar negara tu x balik lagi......hehehee

Karukord Jagau's said...

Mood aye yg ke luar negara tu x balik lagi......hehehee

caliph shuriken said...

mood pnah jgak ke laut tapi ke laut penuh kaler.. dok edit2 sample header aritu laa ^^

Karukord Jagau's said...

Mood aye yg ke luar negara tu x balik lagi......hehehee

Kesuma Angsana said...

biasalah tu KA selalu je kelaut hehehe

Karukord Jagau's said...

Mak aiii apa pasal komen aku kuar byk sgt tu.....hahahaaadoiyaaiii

Ruzzezanie said...

perli beta ke ni? ok, nak murka la gini. ;(

aizamia3 said...

walaupun ke laut tapi mesti nak jengah sekejap blog ---> rasa macam ketagih.. hahaha..

tapi kalau dalam keadaan tengah marah, akak takkan layan blog sebab takut tergelincir dari landasan.. ;)

Karukord Jagau's said...

Haaha tak tau la apa kena ntah.........klik publish tu dua tiga kali dia kata error.....tup tap tup tap.....nah melambak komen aku.....hahahadoiyaiii

Sis Eiyan Azian said...

assalam..

kalau mood ke laut, sy x kan update entry tp akan tetap blogwalking... hehee...

Chic Na said...

walaupun takde mood tp kena buat2 mcm ada mood. huhu..

Masz Sidek said...

2 hari lepas.. mood sy memang kelaut tau lana...
kena lawan... tak boleh layan sangat...
entry tetap sy buat... cuma BW tu tergendala...
hari ni tengah usaha nak BW... tak habis hari ni esok kena sambung BW lagi...

Sop Nama Saya said...

sop kalau mood ke laut, sop bawa pelampung siap2.. mandi manda.. hehehe

paripariputih said...

mood terjun ke laut, ke dalam sup maggie, dalam lombong, dalam telaga hang tuah... insyallah tak lama lagi timbul la balik..tu..

don worry lana, for you i will not terjun anywhere... ha ha ha >..< eh!! x leh gelak sbb ada lagi sisa2 mood terjun lopak :p

boni kacak said...

saya pulak kalau mood ke laut, saya akan fikir tentang padang pasir sambil makan keropok bika.. InsyaAllah mood ke laut tu akan hilang.

paripariputih said...

boni kacak bak sikit kepok bika tu buleh?? ha ha ha >..<

Azriff Aziz said...

lana....meh tgk entri khas untuk mood yang kelaut bila nk tulis entri.hehehe

http://www.azriff.com/2012/09/semangat-blogger-baru-penaipan-untuk.html

haz said...

haz x pernh lg rse mood ke laut. sbb kalau ke laut sunburn la jwbnye. hikhik

Ahmad Saufe said...

Aku prefer mencekik kat kedai mamak & pulltea skali dan spend my quality time in the bathroom...cuci hape yg patot...baru ade mood

hazwan hairy said...

mood sya pn kdg2 kelaut...la ni bkn dh kadang2 tp hari2..haha

Mieya Atiera said...

Biasanya, kalau rasa mood macam nak tak nak je. Mieya akan blogwalking baca entri di blog orang. Nanti secara automatik, mood berblog akan kembali.

leakedknowledge said...

oh baru ku tau dari mana datangnya virus mood kelaut tu yg mjangkiti diriku..rupa2nya kau la penyebarnya lana!! kekeke :P

siti naqiah said...

kalo m0od ke laut, kite akn singgah ke darat, hihi..

Cik PensiL said...

saya tak faham >_<
apa maksud ni ?

Penyakit mood kelaut ni mudah menjangkiti.
Selepas seorang kena, kena yang seorang lagi.
Dan kalau tiada inisiatif nak keluar dari gelombang ini, ianya hanya merugikan diri sendiri.
Masa tetap berlalu pergi.

tolong jelaskan *_*

LelakiSemalam said...

aku akan buat bodoh jer...

fiQRa said...

haha, biasalah tu.. :D

penaberkala said...

mood ke laut?
layan kan aje, bukan selalu kan
peram lama-lama, sampai satu tahap akan jadi macam ketagih nak berblog
huh, akhirnya, I'M BACK!

jan-july adalah mood ke laut
ogos ni baru mood stabil

Puteri Kasih said...

selalunya puteri cuti sehari dua dari blog..tak best taip entri bila mood kelaut..kena cari nelayan suh tangkap balik...hikkk

etuza said...

carilah tips mood kembali lebih ligat ya. Pandai ya Lana menafsir ..bagus ni. Ibarat kata dulu masa itu emas, tapi sekarang ada yang cakap masa itu ibarat aikrim, tak semena2 melelehkan cair...jika tak dimanfaatkan sayang berguguran..ibarat masa yang tak akan kembali.

Jajas said...

salam lana...

pompan je kn yg kene mood mcm ni...betol kn lana...hehe

Sayidah Nafisah Ruslan said...

saya kalau mood kelaut memang berhabuk lah blog ni jawabnye.. takde ape nak dituliskan.. huhu

che'pi said...

kalau mood kelaut.... herm... maka hidup tanpa mood menjadi borink.. so sy ambil inisiatif... dengan berenang kelaut utk mencari mr mood itu kembali... wallahuallam... hehehheeh

Sally Yatiey said...

Kalau mood tengah kelaut, saya akan jalan2 blogwalking kat blog orang lain, baca entry orang lain. Then, mood blogging akan kembali ;D

Dkna Abza said...

biaslah tu kalau perempuan mood kelaut pasti ada sebabnya kan..

tak apa lana, relax jer.. :)

link yang dkna jual cheese

http://www.dkna.my/2011/11/promosi-tepung-cheese-wedges.html

Powered by Blogger.