RSS Feed

Blogger dan Shoutnya

34

September 8, 2012 by


Blogger, janganlah shout di chatbox dengan ayat macam ni:

"Hai awak yang jelita! Singgah blog cantik n awesome seperti tuan blognya! MasyaAllah, hebat sungguh awak!!"

Macamana pulak aihh tahu aku ni jelita ngan cantik plak. Gambar pun idok teman letak. Hatoii.

Bloggers, bila shout kat mana2 blog..just be simple, be original.
Ucapkan salam sejahtera, letak link yang berguna, bahasa pun jaga.

Tak perlu ayat bombastik sampai begitu sekali.
Tak perlu guna perkataan kaw2 dalam memuji.
Nanti, yang terkena pandangan serong, diri anda sendiri.

Pengalaman terkena ayat fantastik?? 

Sumber: Google



34 comments »

Arham Md Ali said...

Ahahaha, am dapat gak komen camtu kat shoutbox, mula-mula ingat dia betul-betul ikhlas tulis, tapi tengok kat chatbox blogger lain pun dia tulis macamtu jugak.

Diam je la kan haha.

Sis Eiyan Azian said...

betul tu.. hehehe

Chic Na said...

pernah jugak kena mcm tu. setuju dgn ape yg arham cakap tu. ;)

leakedknowledge said...

wlau pon terang lagi bersuluh yg dia xikhlas nk habaq smue tu, kita aminkan dulu kata2 pujangga tu..mana tau kne tempias kmakbulan kata2 tu..kata2 kan DOA :)

paripariputih said...

he he he ... shout box lebhi kepada tempat nak buzz buzz jer... kalau nak shout betul2 bukan boleh pung mua ha ha ha mujur shoutbox bukan mcm kotak komen... kalau tak harus aku shout panjang2 sampai dah mengalahkan entri tuan belog... boleh?? Ko hade?? keh keh keh... >..< nak shout kat lana pelan2 HELP! HELP! HE HE HE :p

nurdani said...

haha. jiwa jugak bila dapat shout macam tu. lepas tu link entah apa-apa. so saya dah delete cbox

~ Cik Azz ~ said...

Akak paling meluat dgn ayat2 mcm tu.. Pastu guna nama artis yg hot2.. Mmg takde harapan la akak nak klik nama atau link yg diletakkan kat situ.. Loya...

Sbb tu jugak akak dah jarang nak tinggalkan jejak kat s/box...

Azriff Aziz said...

terkejut tgk kucing tu..mujur takde penyakit gaut.heheheheheh

btol tu, kena pulak yang letak link ads kat shout box tu.huhuhu

Nurmujahidah Ismail said...

muja pulak dah lama berzaman buang shout box.. lgi suka tengok orang content kotak komen,, hehe

faridah nazurah said...

Haha betul tu kak.. Sy klau org dok menipu konon ckp sy ni bloger blah blah blah kt shoutbox mmg mls la sy nak layan

miss Fyqa said...

wat masa ni dah buang shoutbox tu.. malas plak nak pasang. hehe. kadang2 link ntah apa2 je..

siti naqiah said...

hehe kite pena dpt ayat cmtu jgk, sebijik nih..hadoii

Pelangi Biru said...

kahkahkah . serius , kalau adee orgg shout mcm tue . ain kompom takk layan . kbanyakan smua spam link . haha . dahh taw taktikk riomntikk dranng tue . hahaa

Detective Fiqa said...

entah ape ape. dia bukan ape tuu. bodekk hahaha

azstory said...

test.. test..

caliph shuriken said...

pnah jgak dapat ayat2 cmtu.. tapi spoil dia letak link ntahapa2, erkk...

boni kacak said...

semenjak saya terkena dengan shoutbox ni, rasa trauma da nak gunakan perkhidmatan tu. klik2 iklan nuffnang, says. kotak tu memang ada , tapi saya ignore terus.hahaha

azie namico said...

hehehe...den pun terkono jugak...mcm mana dia tau tuan blog tu cntik...puihhh !

lepas tu letak link entah apa2...kah3

Dkna Abza said...

hahhaaa...kantoi bodoh namanya.. nampak sangat komen tu copypaste jer lana ;p

APAN said...

bnyk gak jumpa mende ni masa ada shout box dulu...x dinafikan, mmg blh buat kembang hidung. tp setelah sesi muhasabah diri, ternyata itu permainan segolongan manusia yg gilakan trafik...

Jajas said...

aku xdpt mcm tu pon...hehe

azstory said...

kengkadang tu dapat dari neelofa, angelina jolie, nora danish pun dtg kt blog..hahahaha..

ary_lee said...

bajet nak amek ati lah tu kononnya..
tapi dia tatau yg org boleh sakit hati= ="

etuza said...

macam2 kan Lana...tak apa, teruskan blog ya. Usah terpedaya..

che'pi said...

hehhehe... diorg pernah jumpo cik lana dlm mimpi lew tu kut... hehhehehe

Puteri Kasih said...

puji melambung tu kalau diklik kadang kadang gi churp atau says..

selalunya pujian yang nampak tak ikhlas camtu...puteri tak jejak balik..hehe

trah zain said...

Memang awesome!!!haha...

Salam sis, I'm back (^___^)

Nong Andy said...

"hai.. Cik lana yang jelita.. saya datang komen blog yang bombastik ini sebab saja suka-suka"

hehehehe....

ramai org suka kena bodek.. tapi nampaknya cik Lana tak suka hahaha.. kadang2 kita tahu org tu tak iklas.. tapi ada yg ambil kisah.. ada yg tak kisah.

kadang2 ada yg tulis macam tu utk dptkan perhatian.. dan ya! nampaknya berkesan :D

Iqlima Azmi said...

haha, saya pernah terkena jugak. saya tak tunjuk pun my picture, macam mana dia tau kan? :D

shidaR said...

lana..sorry lama xjengah blog lana..bz huhuh..
ni baru nk up balik..xsempat nk BW jus update jer..
hal shout tu shida pernah kena juga tau..tp yg ni lain..siap kata follow blog..blog cntik blabla bla..kate msuk dlm bloglist ..bila shida letak cursor kat link..hahaa..link says..podaaacaitt..penipu bbesaqq!

Cendol said...

haha serious menyampah kot org tulih mcm tu.haha

Cik Yaya said...

wahhh..scroll punyer scroll ke bwh tpanjat yaya tgok pic kucing tuu..huuu >,< nsib xjerit.. ;p (lebih jer..)

Ruzzezanie said...

acane beta mengorat tuan hamba dulu ye? lupa lah~~~

*eh, kucin lagi???? nak saman la. ;(

czueka zulaikha said...

haha slalu dapat ayat cm tu. syok jugak baca tp tau diorang copy paste je kan :/

Powered by Blogger.