RSS Feed

Gagal urus masa

24

September 7, 2012 by


Sampai sekarang, saya rasa, saya masih gagal mengurus masa dengan baik.

Dalam kepala sekarang ni, banyak benda nak dibuat.
Terlalu banyak sehinggakan sudahnya, hidup sedikit serabut.

Itu belum dikira dunia maya ini, banyak 'hutang' tidak dibayar lagi.

Yang menuntut header, menuntut entry, banyakkan bersabar ya. Saya sedang berusaha.
Entry review para pemberi pun, asyik tertangguh saja.

Macamana mahu bahagi masa dengan sempurna?




24 comments »

Edy Fee said...

kalau slh bahagi masa..tertekan hidup

leakedknowledge said...

mohon kongsi2 masa dengan insan ISTIMEWA tersebut. pakat2 merancang...kekeke mmg komen ak xdak kaitan langsung dgn entri ko lana :P

duniafana said...

mmm macam saya ja

:: Mrs.Eady :: said...

pelan-pelan..

the malay male said...

Pelan pelan buat.... Sediakan list ..huhu

paripariputih said...

time management... lekat kat otak jer... sebab akan buat rutin yg sama sungguh bosan... tapi sekali, dua tu, ada gak lah terkantoi... :P tpi lately ni mcm lana gak sume haywire :P

Tukang Karut said...

masa tu kalau dibagi extra 2 jam pun dalam sehari takkan cukup punya...

ary_lee said...

buat jadual:P

Chic Na said...

cik na pun macam tu. mcm serabut je rasa. huhu..

boni kacak said...

saya pun sebenarnya banyak kali gagal bahagi masa ni... tekanan je rasa

che'pi said...

bab masa... huh payah nak bagi woo.. org de phd dalam math pun belum tentu... buat yg terbaek semampu anda.. InsyaAllah.. semua will be smooth

azstory said...

Lana buat time table macam zaman sekolah dulu-dulu, bila dan plan cantik dan baik, terpulang pd diri sendiri pula tahap kebolehan mendisiplinkan diri mengikut jadual yg sudah ditetapkan..

caliph shuriken said...
This comment has been removed by the author.
caliph shuriken said...

sori, typo tadi..

biasa laa, sy pun rasa cmtu.. xpe, nanti awk trima satu special header, hikk...

Detective Fiqa said...

kalaulah tak pandai bahagika masa . hmm memang rugilahh

Jajas said...

saya mcm awak lana...hehe

azie namico said...

x per lana , buat yang mana penting dulu then baru diikuti dengan yang lain...insyaallah berjaya menguruskan waktu/masa dengan baik...kekeke

Nong Andy said...

nasib kita serupa lah Cik Lana :D

hai kreatip said...

sama le dgn kite.. selalu gagal urus masa..

buatbest said...

kdg2 terasa rugi juga masa terbuang tak tau mana masa tu hilang..

huhu..

miss Fyqa said...

sama la kita, padahal masa semua org sama je 24 jam sehari.. susah tol menguruskan masa sendiri. hehe

APAN said...

bnyk berangan nak kawen la ni...tu pasal ke laut belaka. haha...

Lan Bingka said...

gunakan sempoa

Ruzzezanie said...

huh!! bab ni beta taleh komen. beta pun failed. tp yg pasti, masa beta byk untuk family dan kwn. untuk pakwe takde. sbb kami tak suka dating.hahaha

Powered by Blogger.