RSS Feed

KTD

26

September 21, 2012 by


Misi mengejar satu entry untuk satu hari,
Nampak gaya terbantut lagi untuk bulan ini.

Oh ya, saya sedang mencari maklumat.
Tentang KOLEJ TENTERA DARAT (KTD).

Saya cuba mencari maklumat secara online, tapi tidak banyak membantu.

Macamana ya kelayakan nak masuk KTD.
Mungkin ada seorang dua boleh membantu disini.

Dengar cerita, pengambilannya diumumkan dalam akhbar, cuma setahun sekali.
Buntu saya dibuatnya. Pertolongan dari korang, amat saya hargai.



26 comments »

paripariputih said...

ni untuk LANA ke untuk adik?

nurdani said...

nanti saya cuba tanya kawan yang pernah masuk situ

boni kacak said...

awak nak masuk ke sana ke?

Karukord Jagau's said...

maaf saya tak de maklumat utk itu....kalau ada insya'allah akn di kongsi kan....

Nurmujahidah Ismail said...

ingatkan kolej teknologi darul naim hehe

Arham Md Ali said...

Lama tak nampak Lana online, gi mana?

Tukang Karut said...

tak tau la...

Aida Omar said...

Maaf aida pun kurang ilmu pengetahuan mengenai KTD.. kalau ada boleh je share. Lana ke nak masuk nie?

Jajas said...

setahu aku akan umum kat paper...pastu ada ujian fizikal dan exam...lulus semua tu baru dpt masuk...sbb aku penah mohon form 4 dulu...kolej tu xsalah kat PD...

tu dulu...skrg aku xthu la...hehe

dh tua rupanye aku ni...huhu

the malay male said...

x dapek nak nolong :-)

hazwan hairy said...

xdpt nk nolong..sobbb

azie namico said...

nak apply masuk KTD ni sekurang-kurangnya perlu kredit semua mata pelajaran..tak ade yg lulus..semua kena kredit...hehe


shuhadaothman said...

lana ke yg nk masuk? shu bru taw ad kolej ni. haha. lagi teruk >,<

caliph shuriken said...

dh lama x kuar iklan ni kt akhbar.. sori, sy xde info mengenai ni...

Nong Andy said...

er.. kalau akak memang google ajalah caranya.

LelakiSemalam said...

x tahu la...

Sally Yatiey said...

Untuk sape? Cik lana ke?

penaberkala said...

huyoh, misi 1 entri 1 hari
x pernah dapat jugak buat camni, xsempat,haha

lana nk jadi tentera ke pulak?

azstory said...

Hurm.. Xpernah dengar pun KTD ni..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

teruskan usaha... boleh .. awk boleh.. hehehe

shidaR said...

lana masuk sana ke??

vidalsisah said...

bc blog Lana br taw wujud kolej ni... huhu sedey

vidalsisah said...

eh2 sama ke ngan MTD (maktab tentera diraja)?

aizamia3 said...

sebelum ni pun dah pernah tanya kat en. google tapi ai yg terlebih blur..

akak doakan Lana dapat maklumatnya.. ;)

Detective Fiqa said...

alamak.. kite tak taulahh huhu.
btw good luck :D

Everything's Everythings said...

Ramainya ckp xtau, dh xsmpai hati nk ckp xtau juga..
Aku doakan kau akan jumpa juga maklumat dia nnti, amin..
xD

Powered by Blogger.