RSS Feed

Mengundur diri

28

September 4, 2012 by


Kadang-kadang,

Kita perlu mengundurkan diri dan memberi peluang pada orang lain untuk menguasai. 

Mengundur bukan bererti mengalah, pudar. Sebaliknya,

Pengunduran memberi kesempatan untuk kita menyusun taktik dan merancang strategi.

Supaya kembalinya kita nanti, kita akan lebih

Berkerlipan..sehingga terpancar sinar terang berkilauan. 


Sumber: Google


28 comments »

Nurmujahidah Ismail said...

nak jadi orang first comment entry ni,, huhu,, jap agi kena undur diri gi kelas,, jelez sebab ramai sangat comment blog lana la,, hahaha

zaxx said...

btol..kdg2 bertolak ansur bukan beerti mengalah..:)

zaxx said...

btol..kdg2 bertolak ansur bukan beerti mengalah..:)

zOrO said...

mengundur sementara merangka sesuatu yg lebih baik =)

Ruzzezanie said...

salam lana syg!

betul tu. berundur jika perlu dan bertegas jika mampu.

beta memilih untuk berundur kerana beta gadis tabah! peaceeee!! heeeeee :)

che'pi said...

undur dalam bahasa loghat kelate .. gostan ... :)

Lan Bingka said...

betul juga tu, baik kamu jalan mengundur

Titisan Hujan said...

seperti diriku kini

sedang mengundurkan diri untuk mencari suasana yg lebih baik

nurdani said...

mengundur diri tak bermaksud mengalah.

Tukang Karut said...

jangan pakai gear undur lama sangat... takut rosak pulak gear tu...

Chic Na said...

mengundur diri utk sesuatu kebaikan tu kira menang la. ala xdpt tgk gambar, xkeluar.

Dkna Abza said...

lana jangan lupa pandang cermin belakang takot nanti undur2 terlanggar tiang hahaha ;p

psssttt : serbuk cheezy wedges tu dkna yang jual sebenarnya..hehehee :)

ary_lee said...

ary tak suka mengundur...
suke UN-DO je:P
Ngeh3..

Sally Yatiey said...

Betul tu ;D Tak bererti kita mengalah :)

caliph shuriken said...

jgn undur trus ok, huh...

haz said...

yup. mengundur diri itu x bermaksd kita mengalah dan kalah. tetpi itulah yg menunjukkn matangnya diri kita bg mengelakkn benda yg lebih teruk dr terjadi. hee

Detective Fiqa said...

hmm :) betul tuu betull ^^

shidaR said...

yup setuju lana :)
undur ..undur dn terus undur...

paripariputih said...

cinta dan kasih sayang memerlukan pengorbanan, dan inilah pengorbanan yang terbaik.. untuk kita dan org disekelilling... biarkan ia berputar mengikut rentak2 kehidupan :)

boni kacak said...

apakah kisah sebenarnya di sebalik entri ni ye??

CikZaitul said...

klu nak efek bersinar lagi.. pekate lana tambah lampu kelip2 lak... gagagagagag :)

Sop Nama Saya said...

undur untuk kebaikkan, apa salahnya :)

hazwan hairy said...

jangan2....!haha

babycomel said...

setapak ke belakang utk mendapatkan 10 tapak ke hadapan.. it's good.. good movement =)

~ Cik Azz ~ said...

Jangan lupa patah balik.. Mana la tau dalam masa berundur tu terlanggar lak keta pakwe ensem...

:)

azie namico said...

wahhh! betul2...mcm nak try buat jer , mengundurkan diri kemudian muncul dengan kilauan yang memancar...amboi !

Syazlina Khairuddin said...

As Salam lana =)

taktik yg bagus lana..undur diri utk bina keyakinan dr & rancang strategi baru..

best je bce blog lana nie..mcm blog motivasi pon ade..hihi

aizamia3 said...

adakala mengalah tu bukan bermakna kita kalah atau kita setuju tapi dari kita terus berperang rasa sakit hati.. biarlah mengalah buat sementara..

Powered by Blogger.