RSS Feed

Minta pendapat anda boleh?

41

September 14, 2012 by


Setiap kali online blog, saya selalu ambil masa untuk berfikir, mana yang wajar didahulukan?

Menulis entry?
Blogwalking?

Mencari kenalan baru?
Membaca entry2 rakan bloglist?

Menge'post'kan entry di FB sendiri, group2 blogger?
Menjejak kembali blogger yg tinggalkan jejak kat shoutbox?

Membalas komen2 yang ada lebih2 lagi yg melibatkan pertanyaan?
Sesi bersembang, untuk berkenalan dgn seseorg blogger dgn lebih mendalam,yg ni camna plak?

Mana yang lebih penting entah. Rasa nak buat yg A, buat A dulu. Tapi smbil buat A, terkenang lak yang B,C,D,...Z tak buat2 lagi (-_-)

Korang selalu buat yang mana dulu ya??



41 comments »

Sally Yatiey said...

Saya selalu bw dulu, baca blog orang :) hee

Cik Sakura said...

saya selalu blogwalking dulu.. tapi klo ade idea nak tulis entry
tulis entry dulu ^^
takot kang terbang di bawak angin..haha

trah zain said...

Assalamualaikum n__n

Saya rasa buat yg mana kita rsa nak buat je dulu, mood kita sentiasa berubah kan?hehe
kalau tengah boring, mesti nak jejalan je, kalau tengah excited, mesti rasa nak mengepost, kalau mengantuk...err..mesti la nk logout balik..hehe

ap yg penting, kita happy dgn cara kita, we are who we are kan?

(^____^)

Rain said...

yang mana datang dahulu?

kalau idea sudah ada, menaip entri lebih utama.

kalau tak ada idea tapi mood blogging ada, bw dulu sambil cari idea atau sekadar membaca, berfikir dan menembah kenalan.

terpulang pada niat dan kehendak masing-masing, lebih utama carri ilmu dan tukar pandangan di blog :))

pandangan peribadi yang serba kurang..

Chic Na said...

ikutkan nak buat semua dalam satu masa tp tak mampu. selalu bw je sbb update nya jarang2. hehe..

nurdani said...

bergantung kepada keadaan but mostly, saya buat entri lepas tu komen dekat entri terbaru setiap blog dalam bloglist saya :)

Rai Ourkizuna said...

kalau ada idea saya menulis dulu.. kalau tak sambil2 bw..cari idea apa yg nak ditulis.. biasanya saya bw ke rumah kenalan blog dulu sebelum ke blog baru..

aisya said...

tgk la nk buat ape dulu.. klau rase nk update, baik tulis entry dulu before bw.. hehe

Nurmujahidah Ismail said...

post entry dlu,, then gi tinggal jejak,, so that kalau orang balas jejak,,, dorang akan baca entry latest kita tu,, :D

siti naqiah said...

hihi kite pon salu mcm lana, kalau boleh semua nk buat dlm 1 masa tau..tp mule2 kite rep kt cbox dlu, hehe..

Romeo Laut said...

Aku taip entri. Kalau ada komen, aku balas. Kalau tak ada, aku tetap menaip juga. Kalau ada masa banyak, aku pun memulakan sesi melawat blog. Sebab, yang puas bagi aku, ialah menaip. Itu sahaja. ^_^

azie namico said...

salam lana,

lana dah pun buat senarai dlm entry kat atas tu...cer ikut turutan tu klu sempat...

apa yg lana tulis itu lah yg lana lakukan dulu...kekeke

terbaiklah lana klu semua bole buat heh...

Chuu Muqhlis said...

klu ade entry., up entry dulu baru bw, dr situ org dpt la baca entry baru tu. but then kalau xde entry baru tros bw je kut. bace post dr kwn2., haha. generally ikot mood.. ekeke

OnE_nIeZuKa said...

hai...

jemput ke my giveaway
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

Lee Aziz said...

Kalau rasa boring, aku terus baring
kalau rasa boring,kadang2 aku blogwalking

kalau ada idea terus aku tekan keyboard
kalau takdak idea aku jerit dekat engkau punya Shoutbox

Embun Melati said...

saya buat ikut mood..follow your heart..mana2 dulu pun ok..:)

Zamani said...

blogwalk dlu,hehehe..

shidaR said...

pndapat shida la..shida suka wat entri dlu..sbb bila BW org singgah dak la baca entri yg sama kan..depends juga la..kalo btul2 xde idea baru BW smbil2 cr idea hehe.. :)

sorry lana..shida betul2 bz huhu..xdan nk BW =='

Masz Sidek said...

bagi sy kan lana... sy buat entry dulu.... baru BW... senang meraka nak tinggal jejak sbb dah ada entry...

kadang2 tu tak sempat BW... sempat buat entry jer... so komen2 dia org sy tak publish sehingga sy balas jejak dia org... :) dah balas jejak baru publish komen... :D

hai kreatip said...

sy pilih yg B.. bw dgn baca en3.. dpt kenalan baru pun best jgk (^o~)

Badren Awang said...

salam...
saya kalo dh on9 blog...
sy nak cari kenalan n kawan ..pastu tgok entry mn yg menarik..sbb entry sy xmenarik minat blogger

aizamia3 said...

biasanya akak buat entry dulu.. pastu bw.. tapi masa akak tak macam masa akak cuti panjang dulu.. la ni teramat sibuk.. kalau ada yang akak tak jenguk tu janganlah kecik hati..

psstt: serba-salah.. tak tau nak wat mana satu sebenarnya, tapi kalau dok hadap lappy je pun tak boleh gak.. kerja berlambak2.. tu tak masuk lagi dak nuha yang dah pandai nak gedik manja dengan kita.. hikhikhik..

: husna : said...

tengok atas mood...

tapi kalau dah tepu otak nak menulis, haruslah terjah blog org len..hee

http://aloe-veraa.blogspot.com/2012/09/promosi-vco-softgel-and-collagen-from.html

caliph shuriken said...

klau sy reply comment dulu, pastu baru bW balas jejak.. pada masa yg sama, edit draft, puas ati bru publish en3 ^^

Pelangi Senja said...

suri buat entry sulu pastu check shoutbox.. dari shoutbox suri bw melalui link yang mereka tinggalkan. then scara x langsung baca entry blogger lain/dapat segmen baru/bw blogger lain dari link d shoutbox rakan blogger..:)

faridah nazurah said...

selalunya sy bw dlu.. kdg2 tu tinggalkan komen, kdg2 tu takat baca je. haha menaip entry tu memerlukan masa dan mood la kak. klau mood xokey, sy malas nak update

boni kacak said...

ikut kata hati awak.hehe.. blouse muslimah tu, hari isnin nanti saya update kat entri. sekarang tgh setup lagi.. harap bersabar ye.hahaha :P

Nong Andy said...

ikut mood dan paling penting kelajuan berukband hahahaha....

kalau xde mood buat n3.. pergi baca n3 org lain la..

LelakiSemalam said...

aku selalunya post entry lepas tu bw...

Scya Lollita said...

cik scya buat ikut mana suka (-__-!)

padin said...

dah namanya blogger, mesti ada blog dan blog entri...

bermula dengan menulis blog entri, pastu blogwalking - reply komen, kunjung balas s'box..

sambil2 tu boleh kenal rakan kepada rakan blogger, luaskan keluarga blogger..sambil2 boleh promote entry baru yg kamu tulis tadi..

happy blogging :D

Everything's Everythings said...

Bila nak tulis entry, aku tulis entry dulu..lepas tu baru bw ;D

tapi bila tak tulis entry aku bw je baca entry2 di blog lain ^^

Jajas said...

salam lana...

aku selalunya akan bls komen kat blog aku ni...pastu baca n komen bloglist aku...senangkan...!!!

tu beza blog aku yg xde org singgah sgt ni dgn blog hang tu...hehe

Sanji Ngatmi said...

entri .. bw

azstory said...

pada saya buat apa yang ternampak dek mata dulu.. sebab kalau sy la, kalau entry dah siap awal2.. bila2 boleh post, jrg dapat idea untuk terus post entry.. apa aku cakap nehh??

xde entry, baru bw.. xde idea nk bw kemana, balas jejak.. penat menjejak baru balas komen kalau ada sebarang pertanyaan..hehe, pening tak Lana?

haz said...

kalau haz seboleh2nye update entry dl. then blas komen, bw ke blog yg tgglkn jejak and lastly br blogwalking. tp kalau dh xde idea sgt tu kadg2 bw jap tgok yg lain buat entry pasal ape. hee ^^

Farah Zahid said...

hehe, kalo sy depends pada tahap kerajinan..
kekadang BW dulu, kekadang taip entri dulu.. tp selalunya BW dulu, jenguk kekawan yg tinggal jejak dan komen2..

Karukord Jagau's said...

sy tak menentu....ikut mana sempat aja... ^_^

CikZaitul said...

aku selalu update blog sawang aku nih, pastu baru bw macam skg aku buat ..penandaan bahawa aku datang melawat sini . pastu klu blogger hensom aku nak gurat ,blogger lawa aku jdkan kawan ..

hahahahhaha !!

ary_lee said...

ary akan utamakan menulis entry terlebih dahulu..
kemudiannya blogwalking di blog rakan yang sedia ada..
sebabnya mengejar masa..
utamakan yang dah ada..
bila ada time, baru cari rakan baru^^

kasut puteh said...

kalau saya.....ikot suka. ikot mood. hahaha

Powered by Blogger.