RSS Feed

Trilogi Negeri 5 Menara

24

September 6, 2012 by


Sedang melayan novel Negeri 5 Menara, ternyata tak rugi mendapatkannya.

Sekarang sudah masuk buku kedua, Ranah 3 Warna.
Saat menulis entry ni, trilogi terakhir belum disiapkan lagi.

Kisah benar, kisah nyata penulisnya sendiri, A. Fuadi dalam mengejar cita-citanya yang tinggi.

Paling best buku ni, sebab terlalu banyak kisah motivasi, boleh memberi inspirasi.
Yang pasti, tiada kontroversi. Uwikk??

Sesuai untuk semua, terutamanya sekali untuk student yang gila bercinta.
Gila bercinta dengan ilmu ya.

Syair Imam Syafi'i:
"Orang berilmu dan beradab tidak akan diam dikampung halaman
Tinggalkan negerimu dan merantaulah ke negeri orang
Merantaulah, kau akan dapatkan pengganti daripada kerabat dan kawan
Berlelah-lelahlah, manisnya hidup terasa setelah lelah berjuang"
- halaman 41, Ranah 3 Warna -




24 comments »

paripariputih said...

wahai lana aku give up dgn novel2 ni ha ha ha... novel yg akak buat pung masih lagi berjalan spt biasa (yg utk celcom tu)... so otak ni ligat mencari cerita cinta.. ha ha ha... niway aku respek dgn org yg suka membaca, sebb mrk2 ini penuh ilmu di dada well done lana, keep it up!

Ahmad Saufe said...

keep it up...do make some synopsis or review on it in the future..because i found it has interesting title la...

nurdani said...

cover nampak menarik. nak kena baca dulu nampaknya ni. tapi novel2 ni saya kurang sikit

Chic Na said...

rajinnya lana baca novel. cik na bab2 novel ni lemah sket. huhu..

boni kacak said...

kalau penuh dengan motivasi macam menarik jugak ni... sesekali layan best jugak..

caliph shuriken said...

wahh, cover sgguh menarik ^^

*tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi, hikk...

Cik PensiL said...

kena cari nih.. berapa harga buku tu ye ?

nasir hamzah said...

wah best neh...

Nadia Elena said...

terbaik~! tapi xde masa nak baca sebab sem ni amik 11 subjek.. >,<

nasir hamzah said...

wah best neh...

Alif Haris said...

rajin sungguh baca novel lana ni. haha.
kalau alif dpt novel senaskhah. tahun dpn belom tentu dpt habiskan kahkah XD

the malay male said...

membaca amalan mulia..tahniah

Zul De Alexis said...

nampk menarik buku nie...
insyaAllah jika di beri kesempatan nak baca buku nie..meh2 nk pijam dr lana..eh? :p

Jajas said...

salam cik lana...

lana ko ni mesti kuat berangan...sbb baca novel ni kene berangan baru faham ape yg di tulis...hehe

ary_lee said...

alamak..
ary tak minat baca buku-buku macam ni^^

che'pi said...

tak syuker buku.... tapi novel ok je.. heheheheh

Scya Lollita said...

ni yg nk try gi cari ni :D

kasut puteh said...

macam best je....

Sally Yatiey said...

Rajinnya baca novel ;D hee

Edy Fee said...

gayanya macam cerita dengan msj yg berat.ehhe

Tukang Karut said...

aku baca buku 5 je sekarang ni...

Nong Andy said...

maafkan patik pacal yang hina.. review BISIK masih belum terlaksana.. tapi sesungguhnya patik tak berapa nak pandai review-review ni sebenarnya..

Ruzzezanie said...

dinda, apasal cover buku tak mengujakan? serabut sangat tengok. beta skg dikuarantin dr beli buku motivasi ke, psikologi ke novel ke hape ke. sebab beta nak exam. pas exam ni, siaplah poket. melayang2 la keping2.hahaha

Miss Curious said...

Pernah tengok movie yang diadaptasi drp novel ni.

Sangat bes dan menyentuh perasaan.

Salam ziarah dari perantauan. =)

Powered by Blogger.