RSS Feed

Interview

36

October 30, 2012 by


Saya takut bila tiba bab interview.
Ketakutan itu sampai tahap tidak tidur nyenyak, sekali dengan pakej mimpi ngeri.
Merapu pulak tu mimpinya, kena baling kasut, kena maki, hehehe.

Tak tahulah kenapa takut benar.
Mungkin semasa dizaman persekolahan dulu, sering disogok cerita2 kurang menarik tentang alam kerjaya. Sudahnya, impaknya sampai saat ini terasa.

Jadi hari ini, beranikan diri.
Serupa macam dalam drama Jepun, Rich Man Poor Woman.
Watak wanita utamanya redah hujan dalam perjalanan ketempat interview,
dan akhirnya..dia berjaya.

Macam tu lah juga saya.
Phewwww, malam ni boleh senyum lebar, lega.

Sumber: Google



36 comments »

Cik PensiL said...

akak interview untuk apa ? kerja ke ? akak minta kerja apa ? kat mana ?

perhh ~ soklan , haha .

the malay male said...

takut maybe sebab kurang persediaan...

nurdani said...

selalunya hati saya dup dap dup dap tapi dalam masa sama, relax, tak risau sangat. bila rasa macam tu, mesti dapat kerja tu.

berlainan pulak kalau tak rasa apa-apa, hati pun tak dup dap. so dapat rasa memang tak dapat kerja tu, dan terbukti keesokkanya memang tak dapat.heheh.

(pengalaman saya mohon kerja sepanjang hidup ni.hehe.)

Karukord Jagau's said...

jangan takut....ukir saja senyuman manis masa intebiew tu hehehe

Chic Na said...

semoga berjaya lana. :)

ciksengeh :D said...

samalah ! seram sejuk je rase kalau nak p interview ..

leakedknowledge said...

err kne interview oleh bakal mak mertua ka? kekekeke all the best...

~ Cik Azz ~ said...

Interview apa lagi? Bukan Lana dah kerja ke..? Or cari kerja yg lebh bagus... Okay la tu, kan..

Hope dapat kerja tu.. Insyaallah...

*Akak ada gak pengalaman interview ni dulu.. Untuk jawatan setiausaha menteri... Jgn tak caya.. kehh3.. Tapi tak lepas sbb gagal masa menaip.. Biasa menaip guna mesin taip manual, tup2 masa interview tu kena taip guna mesin letrik.. Melompat2 la mesin tu.. wakakakaka...

Lagipun budak2 ITM ramai yang cun melecun dan mmg ada kursus steno.. konpem dorang la yg konker... eheh..

caliph shuriken said...

wahh, apply jawatan ceo kn? harap2 ada rezki nanti ^^


slalu klau interview sy dh xmo yakin sgt, direct x dapat keje apply tuu...

shuhadaothman said...

aritu 1st time inteview cam ni la jugak lana. dup dap dup dap. haha.

shidaR said...

wahh lana pi intervw?? mcm menarik jer..pe cer..intervw ok x?? lama xmai sni rindu rinduan..

Ayie Abas said...

lana interview keje apa nih? ceciter... :)

ayie rasa bukan lana sorang jer yg disogokkn dgn hal2 'melemahkan' mcm tu...ayie pun sama...haha3

walau lama x ada entry kawan2 tetap ingat...

ary_lee said...

wahhhhhhhhhhh... TAHNIAH kerana anda telah melepasi stage temuduga..
ary cukup suka bila ada temuduga..
meningkatkan self-confident^^

boni kacak said...

apa2pun good luck ye awak :)

trah zain said...

saya pu takut bila mai part interview ni, sanggup lepaskan peluang sebab tak nak attend interview, apa punya perangai la..hehe

azie namico said...

Salam Lana,

patut lah ilang ! ada kisah nya...interview nie kekedang kita bole jadi nerves wpun kita ada perasaan yakin..

apa pun semoga berjaya utk next step pulak ya...muahhh !

Alif Haris said...

nak interview mesti rasa nak terberak. adoi. memang spoil. Xp

aizamia3 said...

akak tak suka interview dalaman, sebab dah saling mengenali.. lainlah kalau kat luar.. sekurang-kurangnya tinggi sikit keyakinan diri tu (walaupun belum tentu dapat).. ;)

hazwan hairy said...

gudluck ok....

azstory said...

patutla lana ilang dua tiga empat lima hari ni.. Lana berjaya interview tu? Tahniah..!

Nyue said...

yakin yea lana...insyallah lana berjaya...huhu...

nyue tgu berita gembira dr lana k..ehehe

Muttallif said...

Selamat Berjaya Lana

che'pi said...

oho,.... cik lana... selamat datang ke dunia kerjaya... :) and selamat berjaya... nanti kongsi la ek keje ape, and detail la sket psl interview.. biasanya menarik tang interview.. kelakar pun ade.. hehehe

Detective Fiqa said...

woww. kak pon interview jugak ye? :D hehehe. semoga berjaya ^^

nasir hamzah said...

Gold luck lana....

Arham Md Ali said...

Interview amende ni Lana?

baby comel said...

nanti cerita la pengalaman interview tu lana.. cer cite =)
gudluck, moga berjaya ye lana

Tukang Karut said...

So? Cam mana?

Ahmad Saufe said...

best of luck Lana :)

paripariputih said...

paling x suke nak gi interview asal gi jer mesti dapat... asal dapat jer.. mesti gi eh?? ha ha ha tapi alhamdulillah dulu2 yg gi interview dalam 5 mesti lekat 3 rejeki :)

Nong Andy said...

berjaya...? senyum lega tu tanda berjaya dapat kerja tu.. atau berjaya di interview dengan lancar? hehe.. moga-moga Lana dapat kerja yang di mahukan :D

Jahidih Saili said...

Salam lana. Macamana dgn kptsn temu duga tu?

Cik Kay Jue said...

interview apa kak?

Cendol said...

lan lanaaa lannnaaa long long long lang lang..haha interview ape?dpt tak??all the best utk kamuu lana.haha smpai baling kasut tu melampo.kalo dia baling lana dgn kasut,lana hempok je kepala dia dgn heels.haha >.< maaf gilaaa lama tak dtg sini. :P
internetku sekat2.lana long long semoga kamu sentiasa bahagia,sihat dan ceria :)))))))

Leeza dayasari [santai leeza] said...

isyh leeza pun cuak juga kalau nk interview.. lagi2 ni bakal interview. nama2 menteri ditanya. adoi.

APAN said...

mcm kita yg baru nak menimba pengalaman dlm kerjaya ni, mmg kita mostly akn gementar tu kot...
lain bg yg otai2 yg lompat2 company...dorang mesti rilek je...
sebab dorang ada knowledge utk di inteview...
itu pe yg aku tngok bila da keje ni...

Powered by Blogger.