RSS Feed

Jangan persoalkan

25

October 9, 2012 by


"Baca ke tidak ni, duk like-like je"
"Korang ni entah sanggup tidak baca entry aku yg panjang2 ni"
"Yang komen tu pun, belum tentu baca tulisan aku sampai habis"

Ok. Ayat diatas antara yang biasa kita 'jumpa' kat maya.

Kalau boleh, elak atau kurangkan penggunaannya. Biarpun, anda tiada niat apa-apa.
Biarpun mungkin anda sekadar ingin memberitahu semata-mata.

Jangan persoalkan bloggers baca ke tidak.
Ini berkaitan hak.
Mereka bebas pilih nak baca penuh, nak baca separuh.
Boleh juga nak baca sebaris, tak pun baca sampai habis.

Tugas anda hanya menulis.

Ayat-ayat seperti diatas, kalau tak kena gaya, boleh 'terpelanting' balik ke muka sendiri.



25 comments »

Tukang Karut said...

ok... aku baca betul2 ni...

nurdani said...

dulu pernah taip macam tu. dan memang betul, tak patut kita persoalkan

che'pi said...

persoalan tu biarlah hanya diminda... hahahha... lagipun kita blogger ni... ber blog la dengan ikhlas... tak gitu? hhehhehe

Chic Na said...

setuju! ;)

ary_lee said...

HAK???
HahahahaXD
Kebetulan, ary pun tulis pasal hak^^

Cik PensiL said...

betul2 .

apa akak nak kata kalau saya cakap , saya tak bace langsung apa yang akak tulis kat atas tu ? kih2

eh , JANGAN PERSOALAKAN ~ :D HEHE

aizamia3 said...

kalau dia tak nak baca sekalipun itu hak dia.. ;)

~ Cik Azz ~ said...

Sebab tu jangan suka2 tekan Like..

Sebab bila kita Like, akan timbul persoalan2 macam tu..

Tekan Like sekadar nak ambil hati..??

Hmmmm....

Better tekan Share dari Like... Okay lagi kott... At least orang lain baca w/pun kita tak baca... :)

boni kacak said...

saya sangat2 setuju dan tuju2..hehehe

Yana Sakura said...

yeah!! stju ngn Lana :)
tkot nnt bila kita ckp cmni akn ad org yg serang hendap dlm senyap..iaitu Cik Anon..dia mst bls blik..kan?

Detective Fiqa said...

hmm. kalau df sometimes df bace penuh. sometimes separuh sometimes tak bace langsung hahahaha
#ngaku ni ngaku =="
tapi berdasarkan KERAJINAN atau kepanjangan entri tu

Detective Fiqa said...

hmm. kalau df sometimes df bace penuh. sometimes separuh sometimes tak bace langsung hahahaha
#ngaku ni ngaku =="
tapi berdasarkan KERAJINAN atau kepanjangan entri tu

Ahmad Saufe said...

Demokrasi~ adakah blog aku mengamalkan kebebasan bersuara? ahaaha

paripariputih said...

Ikut mood... time mood elok aku baca sampai ke nota kaki siap komen berjela-jela (siap dah boleh buat satu entri)... tapi kalau time MALAS.... aku lalu lalang jer ha ha ha >..< itu pun kira nasib baik, kandang x jenggah langsung boley?? :P

Nurmujahidah Ismail said...

sokong lana seratus peratus,, muja salu baca entry lana from the start to the end tau,, hehe

Nong Andy said...

rasanya macam tak pernah tulis macam tu :D

kalau follow blog tu, akak suka follow betul2. jadi akan baca blog tu.. kalau tak menarik, myb baca skip2. kalau makin tak menarik.. myb akan unfollow...

the malay male said...

betul betul betul

caliph shuriken said...

yup, stuju.. slalu sy baca dulu baru decide nk like or not.. mana bole suka2 like klau x baca kn, huh...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza baca ... (",)
dptkan idea apa yg nk disampaikan.

azie namico said...

Ermmm...alahai...kene lah abis baca...baru lah tau isi hati si tuan blog tu mcm mana...membacakan amalan mulia....x salah baca abis...x kesah lah pjg ker...pendek ker....kata entry...perlulah di baca...baru lah nak like ker...kan..kan....kekeke

salam lana....eh !

miss Fyqa said...

setuju. masing2 ade hak kan sme ada nk baca penuh atau tidak :)

shidaR said...

hehee..entri best pnjg mna pun pasti bca hehee :)

Jajas said...

aku xsuka membaca...hehe

kasut puteh said...

setuju.!!

Ruzzezanie said...

gua baca abis woii. gua kalo bace entri lu emmang sampai habis. tak pernah separuh. sebab mama gua pesan, kalau buat kerja biar dari awal smpi akhir.jgn separuh jalan. kihkih

Powered by Blogger.