RSS Feed

Pengsan

26

October 9, 2012 by


Perkara itu terjadi semasa ditingkatan lima.
Jelas diingatan, ini semua gara-gara terpengaruh dengan rakan.

Satu hari, saya dan classmate bersetuju untuk study lewat malam.
Sebarang masalah, kami berjanji untuk berbincang melalui telefon.

Jadi, malam itu, saya berjaga - dengan azam study sampai berjaya la kononnya.
Pukul 10 mata saya mula berair. Jam 11 sudah berombak. Jam 12? tsunami, menguap tak henti.
Jam 1 pagi, saya telefon memberitahu, setakat ini je saya boleh study.

Masuk bilik, saya belek mata di hadapan cermin muka. Tiba2 dunia jadi gelap gelita.

Cisss, patutla gelap.
Buka je mata, saya sudah terbaring tercungap dilantai. Pengsan sekejap.

Saya duduk.. blur.. dan mengalir air mata. Terus pergi bilik ibunda.
Ibunda sudah terjaga, terkejut katanya. Dengar bunyi yang kuat.

Baru saya teringat, bunyi tu hasil 'perlanggaran' kepala dengan bucu katil saya.

Malam itu, banyak yang saya dapat.
Paling best, dapat tido sambil ditemani ibunda.
Paling tak best, esoknya kesekolah, jadi bahan ketawa.



26 comments »

azstory said...

Bahayanya pengsan mcmtu.. siap terhantuk..

Nong Andy said...

jadi jangan berjaga lagi.. karang pengsan susah ibuda :D

oh.. best la tu tidur dgn bonda :D

caliph shuriken said...

aisey, impak maksima trus ke bucu katil, huh...

Tukang Karut said...

Hahahahahahaha... Tapi aku pun tak boleh nak stay up...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

buku cina tu.. ada 3..
antara satunya di sini ada gmbrnya.
http://santaileeza.blogspot.com/2011/12/kantoi-santai-buat-malu-diri-sendiri.html

yg lain nnt leeza bg tahu. sbb leeza kat asrama. buku di rumah.

Chic Na said...

mesti ingat sampai bila2 kan. ;)

shidaR said...

lorr mcm mna blh pengsan plak hehee..mmg lana xleh bjaga kot ^_^

Sop Nama Saya said...

kalau x tido 7 hari lagu susah.. hehehe
jaga kesihatan dan tidur sgt penting :)

Azriff Aziz said...

sebut pasal study. memang best hehe. sampai pengsan sekali. hihi tajam benor tu fokus.plus ngantuk kan. hehe

mase spm dulu, pekene air kopi, study sampai pkul 4 pg, esok nak exam(exam biasa), dah tak ngantuk, paksa kan diri untuk tidur sebab esok nak exam. hehe

#kes paksa diri nak tidur sebab x ngantuk. hihi

Buatbest said...

jgn berjaga sangat..mlm2 kena rehat..kalo tidak..haa..~

Jajas said...

lana ko kene ambil vitamin C lebih sikit...

Muttallif said...

Dulu taliff macam tu, konon nak berjaga malam study...tapi last2 tidur dekat meja.

atIEsAyAnGkAmU said...

uishh...bahaya gak tu dek..dok berjaga..akak ni mgm tk tahan la mata kalau suruh berjaga malam...

paripariputih said...

mohon tunjuk ajar dari yg pakar (PPP LE TU) lau nak tidur subuh bangun pun di waktu subuh mue he he he >..< mungkin juga mengalami tekanan darah rendah tu >..< next time lau x biasa jgn nak cuba2 mujur benjol di kepala tu tak kekal... lau kekal acnor?? ha ha ha >..<

Masz Sidek said...

kena bucu meja.. huhuhu... bahaya...
waktu zaman sekolah dulu... sy memang mls berjaga mlm... hehehe... sy sanggup tak siapkan kerja rumah janji dpt tidur yg cukup... hahaha

Ayie Abas said...

salam lana...

dah kembali dgn entry...walau ringkas penuh makna mcm ni laa...power puff girl...keke

nurdani said...

semalam nak baca entri ni, ingatkan berkaitan benda ghaib. tu yang tak baca tu.hahahadoiyai.

lain kali kalau tak tahan berjaga, tidur je tau Lana

Detective Fiqa said...

hahaha :D tu lah yg paling syok. #g sekolah #

the malay male said...

nasib baik tak hilang ingatan

Embun Melati said...

wah tidur dengan bonda lagi tuuuuu!:)

Asmar Arafad said...

dtg membalas kunjungan
http://asmarpunyablog.blogspot.com

CikZaitul said...

hhahaha..


ade lebam x lana??


hmm...aku tak pernah pengsan..nak pengsan buleh x..

Cik Kay Jue said...

bahaya juga ea kalau kita tak biasa tido lewat... nasib baik tak apa2... hehehe.. wah ada hikmat sebalik pengsannyer kak lana malam tu... hehehe.. dpt tido dengan ibu..>_<

kasut puteh said...

waaahhh. betul2 semangat ni. hahaha

Lan Bingka said...

memang betul2 rupanya ada orang study sampai pengsan.. hmm

Ruzzezanie said...

ok. beta imagine lu sambil gelak-gelak!! hahahaaha.. study la sgttt! beta ni masa musim final ritu, semua nota koyak! sebab beta tertindan atas badan masa tido. hahaha

Powered by Blogger.