RSS Feed

Planning Your Life

24

October 22, 2012 by



Kebelakangan ini, saya duk terfikir nak sambung study dalam bidang psikologi.
Entah..berkenan benar saya nak kaji pasal jiwa, tingkahlaku manusia.
Minatnya dah lama.. tinggal ambil langkah nak memulakannya.
Tapi..taktau pula nak start dimana..

Ok, Happy Monday.
Jangan lupa, rancang apa yang kita mahu buat.
Sediakan plan A, dan sebagai backup, plan B, C, D...sampai Z! (>_<)



24 comments »

nurdani said...

saya pun dah lama minat bidang psikologi ni. sebab saya ni suka tengok tingkah laku sekeliling

the malay male said...

Happy monday blues

azie namico said...

Salam lana....dimana ada kemahuan disitu ada highways...x der kene mengena ok....yg penting minat dah ada...tunggu peluang dan langkah heh....semoga berjaya lana...insyaallah !

Perancangan harus ada tindakan...jadi bertindak mengikut arahan...he3

caliph shuriken said...

design sy kurang 'kaler'...

MRS Rongoks said...

merancang tu bagus.insyaallah nnt dapatlah tu ^^

Dkna Abza said...

kalau dah rasi ngan jiwa kita, teruskan niat untuk sambung study tu :)

Jajas said...

lepas ni ko lebih bahaya dr singa...

iiima ❥ said...

kalau dah ada niat dn semangat nak stdy cepat2 lah usaha cari jln kat mna nak mula jgn lengah2 kan nty semangat hilang :')

Tukang Karut said...

kalau plan z pun tak berjaya cam mana????

Chic Na said...

kalau takde plan, tak organize rasanya.

good plan. teruskan niat lana tu k. :)

paripariputih said...

Never expect more form others... Best is expect it from you... and for that... you need to work hard ^.^ coz happiness money etc.. won't just fly on you :)

morning LANA xOXO

Ayie Abas said...

ayie pun ada gak terfikir nk belajar bidang fotografi atau deco atau aapa saja bidang yg melibatkan kreativiti....tapi mcm lana x tau nk mula dari mana... :)

PotiaCasaDelarossa said...

yes Lana... kaji pasal pgikologi ni mmg best... klu ada psikik lg best... potia suka serkap jarang jek... ekekeke

Detective Fiqa said...

hmm. btw kak. jangan dipikir lama2. nnti susah pulak kalau ada lagihalangan nak datang kan ? btw goodluck okay

Nong Andy said...

plan akak selalu tak jadi la Lana.. bila tak jadik mula la....

"kita merancang tuhan jua yang menentukan"

hehe... (malas nak ikut plan la tu hehe)

boni kacak said...

sampai plan Z..haha.macam banyak sangat je tu..hehe

azstory said...

saya sokong kalau lana nk sambung dalam bidang psychology. sangat menarik.. baca buku psychology setebal 500 ms pun dah rasa teruja.. banyak benda yg kita tak sangka-sangka ianya berlaku disekeliling kita dan kita sendiri..

che'pi said...

nak follow... nak follow... tunggu sy abes degree boleh..? hehehe

shidaR said...

hohooo..jenuh kalo nk ready B-Z tu lana heheee ^_^

..cik hana.. said...

hehehe...best tu bidang psikologi... hana pun macam ada minat ke arah tu tapi tak berpeluang lagi nak sambung...nak kerja dulu..hehehe. Insyallah kalau ada rezeki nak sambung jugak :)

Aida Omar said...

bidang psikologi memang best.. mendalam bidang dia.. aida pun minat sama macam lana tak tahu nak mula dari mana.. haha. selagi tak mula selagi tu tak akan dapat ape2. Dulu time sekola masuk kelab pembimbing rakan sebaya. hehe

aizamia3 said...

tak dapat sekarang.. akan datang.. yang penting usaha ke arah tu.. selain doa kepadaNYA.. insyaAllah..

Ruzzezanie said...

psikologi? pehhhh!!! best gileeee!!!

beta dulu nak ambil tu memula, tapi bila pk balik, takut tak mampu. so, akhirnya beta decide ambil sains politik. haaa, hambek kau! gila gigih beta nak tamatkan ia. meroyan jiwa. ase nak masuk tanjung dah ni ha belajo politik.hahaha

Emma said...

cam best je kan study sal manusia ni.. perwatakan, gaya.. dan tntg manusia.. :D kwn2 sy ad yg study ni, dan dorg ckp best :D

Powered by Blogger.