RSS Feed

Respect

15

October 17, 2012 by


Kita selalu minta orang sekeliling kita respect apa yang kita suka.
Contoh, kita minat sangat kat artis pujaan kita, tapi bestfriend kita menyampah pada artis yang kita minat tu.

In the end, kita akan cakap, "tak suka sudah, at least respect la pa yang aku suka."

Tapi..saya selalu fikir..kenapa..kita selalu kena respect apa yang orang lain suka.

Tak boleh ke kita apply respect tu pada keadaan sebaliknya?

"Boleh tak respect pa yang aku TIDAK suka?"


15 comments »

the malay male said...

Susah gak nak selesaikan masalah macam ni..huhu

LelakiSemalam said...

ni namanya nak bergaduh..hehe

Ahmad Saufe said...

boleh, boleh blah

boni kacak said...

tu la..susah nak puaskan hati semua orang kan...

nurdani said...

tak semua orang ada minat yang sama. so tak salah orang lain tak suka,tapi jangan kondem apa yang orang tu minat. simple. benda macam ni tak perlu bawak gaduh. kadang2 ada yang bergaduh sebab benda remeh macam ni. pelik.

paripariputih said...

akak senang... tak suka apa yg dia buat... finge dia nak gi konsert yg dia suke ke hape... i don't want to get involve he he he >..< please respect me as well hu hu hu

azie namico said...

nak buat mcm mana...respect salah ....x respectkan kata kuanq ajaq..kekeke..apa pun kita kene dengar dan terima apa org lain nak kata...yang lain2 kita berserah jer...

diam itu kan lebih baik ! agak nyer lah kan...

hi lana syg...kekeke

caliph shuriken said...

mcm susah jaa nk jawab soalan cmni.. xpe laa, asal org tu x masuk border sy, sy still bole terima ^^

Chic Na said...

suka atau tak, respect je. boleh kot. :)

Cendol said...

btol jgk.respect ape yg dia tak suke pn buleh..jgn buat bnde yg dia tak suke.

shidaR said...

ssh nk handle kalo part mcm ni..kalo tau mmber xsuka artis sipolan2 so dgn dia jgn citer..heheee..sudah!

Ruzzezanie said...

nasib baik beta dikurniakan kawan-kawan yang memahami beta ni tak boleh dekat dengan yolk. kembang tekak dan beta akan muntah. jangan kata tgk, kalau nampak pun beta dah mual. hehehehe

Tukang Karut said...

ok... ini jenis pemikiran kiri ni...

shuhadaothman said...

kalau bt mcm teguran pon ok kot. :)

Nong Andy said...

asalkan yg dia suka tu bukan benda2 haram sudah lah hehehe.... kalau benda yg kita suka tu tapi org lain tak suka, selagi tak ganggu ketenteraman dia rasanya boleh lah teruskan. Tapi kalau dah benda dia suka tu macam pasang muzik kuat2 tapi kita tak suka.. itu memang rasa nak hangin juga ahahaha...

Powered by Blogger.