RSS Feed

Mental Block

33

November 19, 2012 by


Semasa menulis entry, tiada apa yang lebih menggusarkan saya melainkan keadaan yang satu ini.

Mental Block.

Kadang2, idea memang ada, penuh dalam kepala.
Tapi bila kita mahu menulisnya.. ia tidak menjadi. Serba tak kena.

Baru taip satu perkataan, 'backspace' segera ditekan.
Dapat satu baris ayat, terus blur, ditenung laptop lama-lama.

Selepas tu... memang terus tak jadi apa.



33 comments »

Nurmujahidah Ismail said...

sama la kita,, huhu,, tapi jangan tak tulis pape,, nanti kumerindu,, haha

aizamia3 said...

tapi tetap dapat siapkan satu entry kan.. ;)

boni kacak said...

mungkin kena banyak minum teh o ni.. haha. tiba2 je kan

azie namico said...

salam lana,

kalau dah mcm tu x payah tulis entry kang x pasal2 mental pulak depan laptop...bahaya !

pastu mulalah nak marah2...ish3 bahaya...no! no !
he3...muahhh3

the malay male said...

ingat2 lupa

Tukang Karut said...

aku merasainya sekarang!

kasut puteh said...

selalu terjadi...huhuh

Ahmad Saufe said...

kaaan...owes happen kaan...ade je benda nk tulis tp still searching what should be type ...adess...murbahaya

Sop Nama Saya said...

last2 jd entry ini kan? hehehe
ok lah tu, ada juga update... hehehe

baby comel said...

Selalu je jadi kat kita.. Tp biasanya time nk menulis novel. Selalu sgt sangkut.. Last2 seminggu sekali baru sambung tulis

caliph shuriken said...

klau sy jadi cmni.. semua sy simpan kt notepad dulu.. edit sampai puas hati, bila tiba masa yg sesuai baru publish, huh...

hazwan hairy said...

haha kdg2 terjadi juga :p

Chic Na said...

selalu gak jd. last2 keluarla entry yg ntah pape. huhu..

Ayie Abas said...

salam lana...

laa...lana pun mcm tu ke? ayie ingatkan ayie jer yg alami mcm tu...

selalunya ayie akan preview berkali2 sampai laa dpt ayat yg ayie rasakan terbaik dgn sesuatu entry itu...

potia casadelarossa said...

ini lah entry yg paling menarik... look nothing without something but is everything and dont ask about anything... simple but bermakna...

Jajas said...

org yg kuat berangan memang mcm tu...hehe

~ Cik Azz ~ said...

Terlalu berhati-hati sangat memang la camni.. :)

Kadang2 dah siap satu entry tapi simpan kat draft sbb rasa mcm tak sesuai je nak share..

Ruzzezanie said...

lana sayangg!!!!!!!! muahhh!

gua rindu lu. tu je nak taip. blurr tatau nk komen apa. :)

Syakir Rahman said...

kne wat draft dlu... kalu aku, mmg taep kt komputer x jalan, dah bese wat manual... idea semua kne ada kertas, pastuh bru ley taep dlm kmputer :D

outbound malang said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Detective Fiqa said...

hahaha relax2. mcm kite jee. lama2 dah tak tau apa yg nak dipost

ary_lee said...

HahahahaXd
ary pula... buka blogger walaupun tak ada idea nak tulih hape..
HahahahaXD

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hoooo.... sama lah. leeza pun pernah jadi macam ni...

ஜ miss klanika ஜ said...

selalu jugak berhadapan masalah sebegini

nasir hamzah said...

Hui memang betul apa yang lana katakan tu, mungkin juga penat bekerja pun salah satu dari menyebabnya..

..cik hana.. said...

itulah yang selalu berlaku kat hana....bila lappy xder depan mata,punya la banyak isu nak di share tapi bila tangan yang montel ni mula nak menaip je fikiran dah jadi kosong...rasa mengantuk pulak yang datang..kehkeh

iKhRam said...

adalah perkara yg mengganggu fikiran dan perasaan..

mungkin perlukan masa..

paripariputih said...

mcm potia ckp nothing is everything... ^_^

azstory said...

hehehe.. menghidap simptom yg sama.. tetiba idea ilang..

Jay Ar said...

Bila ia berlaku, rehat sekejap, hirup kopi O secawan, dpt idea tulis balik. Jika masih tak dpt idea cuba pejamkan mata dan zzzzzzzzzz....

shidaR said...

selalu terjadi ngn shida...kdg2 stuck dekat new post berjam2..satu pon xtype lg huhuhu~

Cendol said...

aah same la.bila nak type tetibe semua hilang.tadi bnyk benda nak type kat lana tetibe blank,tak jadi lah cakap.kehkehkehkeh :p

APAN said...

sy pun kdg2 tu menghadpi masalah serupa...
mcm skang ni, plan nak post something...dr semalam lg tp gitu la...
x ter ter lg...

Powered by Blogger.