RSS Feed

Pekerja Baru

33

November 7, 2012 by


Sekejapnya masa berlalu.
Sedar tak sedar, sudah tiga hari saya bekerja.

Bergelar pekerja baru. Yang membezakan saya dengan orang lama, dah tentu pengalaman.
Keduanya, pengurusan. Pengurusan masa yang saya maksudkan.

Saya masih mahu menulis disini.
Tapi..balik je penat, macamana ni.

Mungkin ada seorang dua yang boleh berkongsi pengalaman menguruskan masa.
Bagaimana dalam penat bekerja, tapi masih maintain menulis diblog macam biasa.



33 comments »

Karukord Jagau's said...

w/salam dan assalamualaikum kembali :)

senang je....
"jika kau fikirkn kau boleh....kau hampir boleh melakukan"

nurdani said...

tahniah dah bekerja.

pengurusan masa ni saya tak pandai nak kongsikan sebab saya akan berblog bila saya rasa nak je.hehe

leakedknowledge said...

curi-curi masa ketika kerja untuk menulis n3? jangan kantoi dgn bos sudahhh :)

Chic Na said...

err tak pandai jgk. slalu tido lewat sbb tak cukup masa.

happy working lana. ;)

Cik Kay Jue said...

assalamualaikum kak lana... wah tahniah da dpt kerja... kerja apa kak? huhu.. sy da banyak da miss entry akak... :'(

Ahmad Saufe said...

I'm not good at this..hehe

caliph shuriken said...

klau sy ikut sempat jaa, huh...

ehh, keje leklok kt situ ^^

~ Cik Azz ~ said...

Ehh, jangan curi masa kat opis untuk berblogging.. Takut nanti tak berkat rezeki tu.., kata orang la.. Itupun kalau kerja dgn orang.. Kalau kerja sendiri, takpe kott.. ehehh...

Stabilkan dulu masa Lana.. Sebelum masuk tidur tu, boleh buat entry pendek..

Jangan pulak sampai tak boleh nak tidur sebab risau takde entry baru.. hehe..

paripariputih said...

menulis bila kita tak penat, dalam keadaan penat baru balik kerja...hurm tak digalakkan... asalkan jangan tinggalkan terus blog sudah...

tahniah lana semoga jadi pekerja yg dedikasi ok :)

ciksengeh :D said...

tahniah akak ! em . mungkin akk boleh bt draft and auto post ..

azstory said...

yang penting Lana jgn berhenti menulis, jika lana tiada maka gelap gulitalah dunia maya ku..

trah zain said...

hm.. sy tak pernah dapat selesaikan prob tu,,huhu,, xdpt nk membantu =(

azie namico said...

Hi lana...wahh !keje sudah ya...mesti penat kan...balik keje nak pikir benda lain yg lebih penting lagi...susah nak uruskan masa klu kita ada keje tetap...

tapi percayalah ambil masa sekejap buat entry pun sudah memadai...tapi sebelum tu pikir dulu nak buat apa...nanti tak lah lama depan lappy...kang lagi penat..chilll !

Muttallif said...

Sebab itu Taliff hanya tulis 2/3 entri seminggu. Kerja memang akan makan masa tapi kalau masa tidak diuruskan dengan baik...memang blog bakal berhabuk.

Muttallif said...

Ohh...lupa, di situ nanti datangnya kepentingan menulis rangka blog dahulu sebelum mengarang... :)

Jajas said...

lana ko keje ape yg penat sgt tu...>

bg aku keje yg penat keje kilang, keje syarikat minyak n kat pasaraya...sbb aku dh laluinya...

ko singgah blog aku pasti hilang penat tu...huhu

ary_lee said...

hehehehe.. susah tu,lana..
Nak maintain bekerja sambil menulis susah gak.. biarpun hanya beberapa minit diperlukan untuk menulis..
xpe.. utamakan yang lebih penting^^

Nurmujahidah Ismail said...

tlis pndek2 pun tak pe,, atau pun tlis entry banyak2 sebagai auto post,, hehe

Nyue said...

Tahniah lana...dah 4hr bkerja...

nyue xdpt nk bw kat umah..so ambk waktu pagi utk bw kat ofis skjp...time rehat skjp...xpun curi2..ehhhee

nak seribu daya, lana..

Ayie Abas said...

lana kena utamakan kemampuan diri...sbb skrg tentunya perlu tido awal kn

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hmmmm... dah kerja erk. waa tahniah.

boni kacak said...

digalakkan pakai tab..sebab senang nak update kat mana2...

Detective Fiqa said...

df lambat lagi nak bekerja huhuh. thniah ye dh mule kerja. nnti belanje df hehehe

Tukang Karut said...

kalau ada minat, penat macam mana pun, akan tetap menulis gak...

Nong Andy said...

alah bisa tegal biasa...

nanti-nanti akan dapat adjust juga tu.. :D

the malay male said...

Dalam sehari, cukup 2 jam untuk blogging.... Selalunya sebelum tido

nasir hamzah said...

Tahniah lana..
Apapun kerja buat yang terbaik okeh..
Blog? Sesekali update ler.. hehe..

aizamia3 said...

selamat datang ke alam pekerjaan.. tahniah Lana..
moga menjadi seorang pekerja yang bertanggungjawab dengan tugasan yang diberikan.. ;)

psstt: nanti lelama oklah tu, akan ada masa nak update blog.. ;)

cweet pinky said...

hehehe ~ kalaw CP pown fail nak hupdate kalaw dah penat , bwu penat blaja , blom pnt kerja g ..

potia casadelarossa said...

selamat bekerja Lana... gembira biala lana update blog... bagai ada sinar bila lana updated blog.. oh! apakah ini... ekekekek sengal aku..

lana ada sesuatu lah kat blog potia untuk lana... ye khas untuk lana... jgn marah ye...

etuza said...

ya lah tahniah dah kerja. Cik Lana memang murah rezeki ya ramai mendoakan...

Lan Bingka said...

Tahniah. Nanti jumpa saya untuk orientasi..

APAN said...

okeh...sekarang terjwb dah kot...nape aku jarang update lately...

Powered by Blogger.