RSS Feed

Permulaan Iqra'

23

December 24, 2012 by


Kala ini, saya semakin sedar, obsesi saya terhadap buku sukar untuk ditahan-tahan lagi.

Setiap kali keshopping mall, Popular, MPH dan Pustaka yang terlebih dulu saya cari.
Setiap kali ketempat-tempat ini, saya mula beli buku itu dan buku ini. Susah nak berhenti.

Terkadang rasa bagaikan pembaziran.
Disudut lain, ia suatu kepuasan, kegembiraan, keseronokan.

Dikala ini juga, sedang membina blog kedua.
Tapi, ia tidak bernama. Saya tidak tahu hendak menamakannya apa.
Setakat ini, cuma nama IQRA' saja bergema.



23 comments »

baby comel said...

kita sama Lana, kerap sgt membeli buku lately. Dulu Aima gila novel. Skg byk beli buku motivasi.. Yg pasti Aima suka sgt membaca buku :)
Iqra, bacalah :)

Yasmin Aris said...

Tak membazir pun beli buku ni . boleh baca berulang kali v^^

Ayie Abas said...

salam lana,

ayie pun suka membaca...pantang klu berjln mesti singgah kedai jual buku atau majalah.

wahhh dah maju setapak....ada blog kedua dah....makin mantap laa...hehe

lepas ni ayie nak jengok blog IQRA' tu :D

Nurmujahidah Ismail said...

harap sangat muja jdi macam lana,,, muja tak suka baca buku, haha

the malay male said...

saya baca surat khabar je

Chic Na said...

beli buku tak membazir kot. boleh baca selagi tak rosak. ;)

nak terjah la.

caliph shuriken said...

tiba2 tingat kinokuniya, huh..

ok jaa letak nama tu ^^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza kalau ikutkan hati, selalu gak beli buku. skrg lbh kpd beli on9.

Cik Pensil said...

tak rugi pun , boleh simpan , boleh bagi dekat kawan2 pinjam , dapat juga pahala ;)

blog kedua wah ;D

boni kacak said...

uish..rajinnya sampai ada dua blog... ada kisah tertentu ke apa ni?

trah zain said...

saya pun kekadang pikir membazir, tp bila pikir secara rasional, semua tu ad ilmu,,syukur.hehe

Arham Md Ali said...

Assalamualaikum Lana, rasa lama gila kot am tak online, update blog jangan cakapla, sebab rumah dah 3 bulan dah takde internet, jadi malas nak pergi rumah online atau cyberfafe untuk online.

Minat membaca eh? Am rasa better Lana invest e-book reader satu macam Kindle atau Kobo atau Sony Reader. Macam am ada beli Kobo Glo, dalam 2 bulan ni dah 3 novel tebal dah habis baca. kalau sebelum ni dua buku setahun pun susah.

amranaiman said...

byk membaca tmbh pengetahuan :).. beli2.. tp jgn lupa baca huhu

nurdani said...

saya kalau ke shopping mall, tempat pertama saya tuju, kedai cenderahati. novel ni saya jarang baca. hehe

shidaR said...

shida jerhh keluar blm pernah beli buku lg..haihh~ bila nk sedar nih..

azstory said...

okay je dgn nama tu Lana.. hmm.. nanti buat header yeh? hehehe

Jajas said...

tahniah lana atas kelahiran blog baru tu...hehe

Cik Kay Jue said...

wah kak lana ni memang ulat buku betul la... ada da 2 blog la sekarang ni? hebat2.. hehehe..

miss u... <3

Eza Boom Boom :) said...

i love reading too. give me 5 ;)

paripariputih said...

Datang melawat Lana yg tlh lama ku tinggalkan kini kembali berbw... harap maafkan akak T__T

SYAH'IZZAT said...

wahh nama ade 2 blog?? susah oh nk jaga..

Nong Andy said...

Lana,

di kala ini.. mood membaca buku memang ke laut.. haha.. tapi mood membaca blog memang berkobar.. nati akak terjah blog baru tu k..

Azie Namico said...

Salam lana...
kalau org suka membaca memang mcm nie tabiatnya....kekeke..sama lah kita...

Powered by Blogger.