RSS Feed

AES

25

January 28, 2013 by


Di Putrajaya, ada satu lokasi AES yang perlu saya lalui setiap hari.
Sudah jadi satu kebiasaan, semua driver tiba2 je bersopan.

Tapi..dalam duk dah biasa, ia jadi tak biasa.
Malah, baru-baru ni luar biasa jadinya.

Balik kampung baru ni, ikut laluan lebuhraya keutara.
Sebelum tu, dah nampak dah sebenarnya papan tanda amaran.
Nampak juga tanda lain, kenapa ramai driver yang perlahan.

Kita yang dalam kereta ni, pandulah macam biasa.
Siap prong prang pong peng bersembang dengan bonda dan ayahanda.

Tiba2, POMMMMM!
Ada sambaran cahaya.
Ok, saya tipu. Bunyi pommm tu memang la takda.
Tapi sambaran cahaya dari kamera tu, menyilaukan mata.
Pada masa yang sama, hati membara je rasa.

Kan dah terkena.
Saborrr aje.
Tunggu saje 'surat cinta' dari polis diraja.

"Bertabah"


25 comments »

Azie Namico said...

alahai ! dapat amek pic free tu lana...pastu dapat "surat cinta pulak"fuhh !

Jajas said...

tu la lana...laju sgt...

Muttallif said...

Aduh, siap sedia untuk memberikan sepenuhnya duit membayar saman.

Yang penting, hati-hati di Jalan raya Lana.

Jahidih Saili said...

Salam lana..kesian kt lana..sabojelah ye...:)cantik layout lana yg baru ni :)

Cik Pensil said...

Wahhh .. tahniah2 .. erk ? sabar2 ya . hehe

nasir hamzah said...

Salam lana.. Sori lama tak tinggalkan komen kat blog lana..

Lahai cian kat Lana.. Apa bleh buat dah nak kena.. Bertabah ajalah... Nanti cubalah mintak rayuan..

Nasir cadangkan lana guna gps. Sebab masa nasir gi perak tahun lepas gps tu dapat kesan tempat2 aes ni. Jadi takdalah risau sgt..
Cuma kita kena selalu uptade lah gps tu..

Dgr citer kat johor pun tak lama lagi adalah aes neh adeh.. Huhu..

nasir hamzah said...

Salam lana.. Sori lama tak tinggalkan komen kat blog lana..

Lahai cian kat Lana.. Apa bleh buat dah nak kena.. Bertabah ajalah... Nanti cubalah mintak rayuan..

Nasir cadangkan lana guna gps. Sebab masa nasir gi perak tahun lepas gps tu dapat kesan tempat2 aes ni. Jadi takdalah risau sgt..
Cuma kita kena selalu uptade lah gps tu..

Dgr citer kat johor pun tak lama lagi adalah aes neh adeh.. Huhu..

ary_lee said...

ngeh33...
Ary dah terkena kot bulan 12 ari tuh..
Dah larh tengah xde fulus ni = ="


BTW, ary memang nak g pesta buku tu..
Tapi xda teman..
Lana nak gi ke? Nak itot! HahahaXD

the malay male said...

terbang RM

Shida Radzuan said...

lor kena saman ka?? huhuhu..

nurdani said...

hari tu saya nampak ada AES, cepat2 slowkan kereta lepas tu buat peace.hahaha. kes tak da kerja. lain kali hati2 tau Lana

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tiap2 hari cek peti surat lah erk.. tunggu surat cinta. huuuuuuuuu

محمد رازيق said...

salam lana, hehe. yg tu sy pun penah kena lana. kdg takde lah laju mana. hehe

Ety said...

Hehehe. Kak, kucing tu mewakili muka tunggu surat cinta dari polis ke atau muka tabah ? HAHAHAHA. Mata kuyu semacam je :D

p/s : Ckp pasal driving ni, Ety ni nama je ada leses, P dah habis, tapi drive nya tak mahir2 juga. Sbb lepas dpt lesen mmg tak praktikkan driving tu :D

baby comel said...

Mugkin bkn lana yg kena kot :) harap2 bkn Lana punya surat cinta la

syufaa said...

kadang2 org tak lebih limit pun die saman. pelikksss

cik kaki ketawe said...

memang nampaknya anda kena mentabahkan diri untuk membayar denda...hohoho...lain kali pandu cermat jiwa selamat =)

Nurmujahidah Ismail said...

sbar jla lana.. hrap2 benda tu dilupuskan tak lama lagi,, amiin

michelle De hunny said...

nampak beno x cermat.
kihkihkih :P

Mohd Pk said...

posto bawa surat2..hehee

Encik H said...

aku balik johor utk cuti CNY ni akan mula menghadapi situasi2 tu..tapi aku nak set mental konon2nya paparazi nak curi2 tangkap gambar aku..hehehe

caliph shuriken said...

abis laa dpt surat tu, erkk...

Fatihah said...

surat cinta yang hampehh. haha

Ayie Abas said...

salam lana...:)

duit tuk beli buku tu...sabo jer laa..:P

azstory said...

aritu tu, kira dan berbulan2 dah rasanya.. kena kt putrajaya.. xsampai2 pun lg surat cintanya.. hahaha

Powered by Blogger.