RSS Feed

Anuar Zain

22

February 3, 2013 by



I'm a huge fan of his voice! ^_^

Seingat saya, zaman sekolah rendah, lagu Bila Resah lagu pertama yang saya dengar darinya.
Of course, lagu Kain Pelikat zaman kanak2nya tu yang terawal, tapi time tu dia masih kanak-kanak lagi.
Masuk sekolah menengah, lagu Keabadian Cinta mula glamor.
Memang layan habis, hehehe.

Dan makin menginjak usia, saya tengok banyak peningkatan mutu samada dari segi suara atau lagu. Lagu lain yang best: Sesucinya Cintamu, Semua Untukmu, Lelaki Ini, Sedetik Lebih, dan terbaru, Ajari Aku.

Tu je. Okbai.

+amir zahari , do you a fan of him? hehehe.


22 comments »

azstory said...

Nak kata kipas susah mati tu agak tidak la Lana..hehehe, suka lagu die bila sedap telinga mendengar.. yg the latest ajari aku tu.. best gak..hehehe

Nong Andy said...

akak paling ingat lagu keabadian cinta.. power gila vokal dia nyanyi lagu tu..

selebihnya dulu minat dia pasal dia muka ensom dan dia adik Ziana (dulu akak peminat ziana kah..kah..)

sekarang?

so..so aja :)

the malay male said...

saya suka lagu sedetik lebih dan perpisahan sahaja. yg lain tak berapa nak minat.. huhu

Nur Emilya said...

Lagu2 dia memang best.
Kain pelikat lagu first saya minat,
Walaupun time tu suara tak berapa nak matang huhu.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

suka lah dgn anuar zain. suara unik....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

** pasal header tu, belum ada idea lagi... tak per lah lana... leeza segan plak.... lagi pun sibuk lately ni.

Encik H said...

errr..kebiasaannya, org lelaki ramai yg xminat Anuar Zain..hehehe

btw, lagu Sedetik Lebih tu memang best..

Ayie Abas said...

salam syg lana :)

ayie lagu ajari aku ni x berapa paham apa yg nk disampaikan dgn lagu tu...lirik yg berulang2 dan kabur...kan best klu buat lirik mcm lagu sedetik lebih yg jelas mesej yg nk disampai kan...

apapun ayie mmg minat dgn suara anuar zain...:)

Chic Na said...

sama cam kakak kat ofis. die hard fans anuar zain. huhu..

Ety said...

Salam.

Kak Lana. Suara dia mmg tip top kak. Org nya pun awet muda. Beruntung future wife dia :D

p/s : Suka lagu Ajari Aku. Tak sabar nak tunggu lagu Sempurnakanku, sbb nak tgk video sambungan Ajari Aku. Nak tahu apa jadi pada Nora Danish. Hehehehe :D

Nurmujahidah Ismail said...

eleh h,, laki tak suka sebab jelez anuar zain hensem,, haha

Puteri Kasih said...

puteri memang minat vokal dia..memang terbaik. Kebanyakkan lagu di pun memang best :)

Titisan Hujan said...

suka dgr lagu anuar zain sjak zmn sekolah rendah lagi.skg duk tertunggu-tunggu sape la bakal jadi suri dia

Tukang Karut said...

ermmm... tak minat...

Miss Zahirah said...

paling ska lgu keabadian cinta dgn mungkinkah... hihihi

Khairul Zamri said...

nice blog here. anuar zain dh jd legend dah.. haha

paripariputih said...

Peminat Aaron Ajis.. tapi dia x leh nyanyi ==

kopi pasta said...

taknak komen pasal pakcik anuar zain sbb tak minat...tp nk komen sal naju baru blog ni..ehhhh??? kenapa ttiba tukar?? @_@

faridah nazurah said...

suara dia best sangat2 kan? hee rindu kat akak. dah lama tak menyinggah

sis92 said...

ibu kita kipas susah mati anuar zain. dulu kita tak minat betol dia ni, tapi semenjak2 ni terminat lagi2 lagu ajari aku. cis, camne boleh terjebak entah :(

caliph shuriken said...

vokal dia mmg best ^^

Encik H said...

bukan sbb Anuar Zain hensem..tapi sbb lagu dia meleleh2 sgt..rasa macam gay pulak dgr lagu meleleh2 camtu..hehehe

Powered by Blogger.