RSS Feed

Asteroid 2012 DA14

12

February 17, 2013 by


Berita Meteor jatuh di Rusia dua hari lalu membuatkan remang bulu roma, tapi pada masa yang sama, teruja. 

Dan kalau yang mengikuti perkembangan, tentu tahu kan,
Tidak lama selepas tu, Asteroid 2012 DA14 melintasi berhampiran.

Tahukah anda?
Saiz asteroid yang melintas ini dianggarkan separuh daripada saiz padang bola (45meter). Dan bandingkan pula dengan yang menghentam Rusia, hanya sebesar 15meter.* 


*Sumber: CNN


12 comments »

❤Kamsiah❤ said...

gambaran kiamat..:)

the malay male said...

dia dtg tanpa dijangka

trah zain said...

patot la haritu ayah n mak saya tanya pasal meteor... dorang tengok kt berita rupenye..rugi tak focus time tu,,huhu

CiKPuaNLawA said...

hai awakkk...ade folo pasal ni...

yg 15meter tu pon dah bergegar kan..MasyaAllah..

Jajas said...

menakutkn kn lana...hehe

Nurmujahidah Ismail said...

takutnya,, sampai sekarang tak terbuka lagi hati nak tngok video pasal benda tu,, hehe

Chic Na said...

agak menakutkan tengok video tu. -_-

noor liyana said...

macam dah nak kiamat kan..takutnya..tu jatuh kat russia negara paling besar didunia..bayangkan jatuh kat malaysia, agaknya hancur satu malaysia kot..tenggelam dlm laut..minta dijauhkan...

potia casadelarossa said...

45meter tu bayangkanlah separuh padang bola sepak besar mana? banyangkan pula kalau dia jatuh ke laut??? pasti tsunami dengan ombak setinggi 10 tingkat bangunan... bayangkan apa akan berlaku???

Azlan Strider said...

separuh padang bolasepak tu boleh tahan besarnya..berdasarkan citer armegeddon asteroid yang menuju ke bumi bersaiz sebesar texas..mungkin asteroid nie tak cukup besar nak land kapal terbang kat atas tu..hehehe

Regards,
-Strider-

Asrul "iLham" Sany said...

serammmm....

caliph shuriken said...

lama2 nanti lintasan asteroid tu pasti lebih hampir kn...

Powered by Blogger.