RSS Feed

Confident

15

February 2, 2013 by


Cepat je dah masuk bulan kedua untuk tahun 2013 :)

Untuk diluar sana, yang mungkin merancang perubahan dalam hidup.
Bagi setiap perubahan, harus disertai perancangan.
Dan untuk setiap perancangan, harus ada keberanian dan keyakinan.

So, lana share 5 quick ways untuk lebih berkeyakinan:
1. Help people (this will make u feel good and boost yourself confident)
2. Label yourself positively (i.e: you can count on me)
3. Don't compare yourself to others. Be yourself (compare make u nervous)
4. Get your space (this will make you feel comfortable and confidence)
5. Walk with your body straight.

Untuk point no 4, Get your space.
Bila berjumpa kenalan baru, pastikan berdiri/duduk pada jarak yang bersesuaian. Tidak terlalu rapat atau terlalu berjarak. Ambil sedikit ruang antara diri anda dan individu berkenaan. Hulurkan salam perkenalan dan jgn lupa, eye contact ya! ^_^


15 comments »

ary_lee said...

Now ary perlukan bantuan Lana align with first step tu "Help people". HahahaXD
1- ada bank atm x kat pesta buku?
2- Lana beli buku apa je?

baby comel said...

Lana..
Confident makes us feel better. Cuma tak boleh over confident je. Hehehe..
Thanks Lana for this tips.. Ilmu yg baik untuk dimanfaatkan :)

ciksengeh :D said...

thank you for the tips ! sgt berguna ni dalam kehidupan seharian ..

Liyaa Mf said...

Err boleh membantu ek tips ni? Liyaa jenis yg low self confident. Tapi ada tips laen tak Lana? Ni macam basic tips kut. Kalau nak increse lagi self confident tu? Hehe :D

Sally Yatiey said...

Nice sharing..
saya ni seorang yang kurang confident :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Lana tukar header gak erk.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hehehe, saja jew tnya tukar template kew.. rajin lana kan.. leeza plan nk tukar header tp tak reti plak photoshop..

Fatihah said...

thanks for the tips :)

azstory said...

Tip ni ade dalam buku public relation, sesuai tuk sesiapa nk jadi PR, tp bukan untuk itu je.. dalam setiap kerja perlu ada konfiden..

xde keyakinan, kerja jadi macam ade lompong.. ade ruang2 angin.. tidak padat dan padu..

Etuza Ezawarna said...

nice entry..bagus ni dapat tip

Nurmujahidah Ismail said...

muja tak de confidence, so asyik rasa nak puji diri sendiri,, haha

AQUABIZ MOBILE COMMUNICATION said...

saya selalu out bab confidence ni. sebab tu tak suka kalau ada presentation or anything yang lebih kurang -___-

Chic Na said...

walk with body straight tu susah sikit. kita pemalu. hikhik..

Ayie Abas said...

salam lana :)

keyakinan diri amat perlu klu mahu hidup pd zaman skrg nih...

klu tak org lain pintas kita...atau org lain yg dpt peluang berbanding kita yg masih di takuk lama..

caliph shuriken said...

nice sharing ^^

*harapkan miracle bulan feb ni.. smoga ada rezki lepasi level 2...

Powered by Blogger.