RSS Feed

Telingkah Tak Sudah

13

February 16, 2013 by


Sedih juga bila melihat ramai antara kita menghabiskan masa dialam maya.
Terutama di Facebook, Blog, yang tengah hot skrg ini, Instagram dan Twitter.

TUNGGU. Jangan salah faham maksud saya.

Status 'ramai' tu saya refer pada sesetengah individu yang suka bertelingkah.
Kadang-kadang, hanya kerana satu post, sekeping gambar, sebaris komen,
saya tengok kemain la pertelingkahan dan pergaduhan dialam maya.

Masing-masing mahu menegakkan pendapat.

Memang tak salah, tapi sampai meleret-leret.

Sudahnya..saya pun tak tahu apa sudahnya.




13 comments »

the malay male said...

selalunya anonymous yang rajin bertelingkah dan tunjuk pandai kat ruangan komen ni.

xila dot said...

inilah yg dikatakan hamba komen
>..<"

Nurmujahidah Ismail said...

Attention seekers kot.. Rasanyalaa.. Hehehe

Azie Namico said...

Mungkin nak tunjuk "pandai"...hehehe

Etuza Ezawarna said...

tapi blog yang etuza kenali semuanya berhemah..mereka bijak menggunakan masa, sebab mereka tetap segar..jadilah blogger yang bijak mengurus masa, mencuri masa untuk drop komen,kita positifkan diri ..ya Lana

Riswin Zahari said...

Lana,apa yang Dr.psychiatrist ajar.. dia ckp org yang tu mcm mempunyai..

'Narcissistic personality disorder'hehe!

Nak tau,lebih lanjut lana google k.. ^_^

Cik Tia said...

memenatkan diri ...

Cik Zaitul said...

kalau menegakkan kebaikan aku rase takpe kot..
tapi ano ni anoy gak..siap nak racist2 lak..

hmmm...tu yang ano nameye..malu nak tunjukkan diri sebenar.

Chic Na said...

block aje org2 yg suka bergaduh tu. :)

Sally Yatiey said...

Betul2 :) Lagi2 kat Instagram.

noor liyana said...

elakkan kita dr termasuk dlm golongan yg suka bertelingkah tu..tak baik..boleh memutuskan persaudaraan...

aizamia3 said...

apa ntah yang orang cenggitu tak puas hati..

Encik H said...

aku paling malas bila berhadapan dgn org yg aktif sgt tweet kat TL..rasa macam semak betul..itu jer kot kelemahan twitter..

Powered by Blogger.