RSS Feed

Angka

12

March 9, 2013 by


Latihlah diri untuk berwaspada dengan nombor dan angka.

Kenapa?

Angka. Ia tiada penghujung - itu sifat utamanya.
Ok, cuba anda jawab, apa nombor terakhir dalam sistem angka, berapa?

Sebab itu lah, bila ada satu, kita nak dua.
Bila ada dua, kita nak tiga dan seterusnya.

Kalau anda tak boleh kawal obsesi terhadap angka ni, ia makan diri.
Selalu rasa nak lagi, nak lagi dan lagi.

Berbalik pada ayat pertama,
Bukan menghalang, cuma berwaspada saja.

#Selalu tengok, dalam dunia blogger, ada segelintir matlamatnya mengejar komen dan follower. Amalan macam itu, kurang sihat sebenarnya.


12 comments »

nurdani said...

betul2. saya suka kalau entri tu ramai orang komen sebab entri memang menarik

the malay male said...

betul, kurang sihat.... ada ubatnya? :-)

Shida Radzuan said...

shida jeniss cincaii jer xkisah sgt bab komen dan follower janji org senang dgn kita ..xgitu lana? :)

baby comel said...

Aima lg la xpernah kisah. Sbb kita punya blog bkn niatnya begitu. Lgpun Aima sendiri takut tak mampu nk return semula komen2 mereka dgn kekangan masa yg ada

Sally Yatiey said...

Saya selalu jugak komen blog orang, tapi kalau ada yang tak faham tentang entry diorang, saya tak komen lah ;D hee. Sebenarnya, takut jugak orang komen kat entry kita, kalau komen positif takpe, kalau negatif, kita pulak sakit hati dan salah nanti :D

ary_lee said...

urmmmmm... nak waspada dengan angka? okie. ary tak bape paham sebenarnya. Tapi, kalau cakap pasal waspada pada angka, dalam relationship boleh dipakai kot. Huhuhu

APAN said...

iya...setuju sis...

lain dah blog ni skang...

azstory said...

nombor habis dan sampai penghujungnya bila di hadkan..^__^

Puteri Kasih said...

setuju dengan lana..memang amalan sebegitu tidak sihat dan perlukan perubahan

Asrul "iLham" Sany said...

Saya tak pedulikan sgt psl 'angka' ni :-)

Encik H said...

aku suka terhadap angka..tapi bukan 100% in term commentator of follower la..:)

aizamia3 said...

tak ramai takpe.. janji ada yang mengenali kita dan seterusnya menjadi rapat dengan kita.. ;)

Powered by Blogger.