RSS Feed

Basikal

16

March 10, 2013 by


Saya tahu la sekarang musim rakyat Malaysia suka naik basikal.

Cuma saya mintak, boleh tak anda sedar...

Yang anda tu menunggang basikal??
Bukannya kereta kebal??

Cubalah berhemah.
Ini tidak, dah macam berumah.

Suka hati nak berhenti, suka hati kekanan kekiri.

Kus semangat..
Dari yang bawak basikal, sampai bawak lori, semua buat saya panas hati.
Tak pasal2 cepat tamat riwayat saya nanti.


16 comments »

kopi pasta said...

dah macam berumah? *tak faham* kene selak kamud dewan bahasa =.='

Sally Yatiey said...

Betul tu kak ;D Kalau terlanggar, kita pulak yang salah nanti ^_^ hee

ary_lee said...

HahahaXD
Gov sepatutnya sediakan ruang laluan penunggang basikal lah. Diorang galakkan eco-friendly tapi tak sediakan facilities.

Eza Boom Boom :) said...

Eza x tau tunggang basikal pun..
tp, seriously mmg kena lebih berhati-hatilah kat jalan raya2, tmbah2 kalau dekat dengan org tunggang basikal.

APAN said...

org lain yg lagi risaukan depa yg naik basikal tu...
tmbh kalau ramai2 masa tu...

azstory said...

sabau lana..hehehe..

keep your safe distance ngan diorg.. kalau diorg dtg from nowhere kasi bakar sikit minyak tu.. vrooommm.. vroomm away..hehehe

Etuza Ezawarna said...

malang tak berbau..take care

Azwar Syuhada said...

hahaha..Terasa baca, azwa masih naik basikal macam orang gila!! Tak sangka plak, isu basikal jadi masalah, selalunya orang naik motor n lori..haha.. =D

Azie Namico said...

hehehe...x pasal2 "arwah" jgn lana...nanti duluuuuu...tau lah basikal x der enjin..sebab tu depa dok kalut bawak basikal...

Tukang Karut said...

langgar je...

Puteri Kasih said...

tulah..kadang-kadang geram juga dengan diorang ni..tetiba je mencelah dari arah mana entah.

Tapi yang penting harus sabar di jalanraya ^_^

noor liyana said...

dah macam berumah??

apa2 pon kena berhati2 selalu...

Encik H said...

kamud? *tak faham* kene selak kamus dewan bahasa =.='

aizamia3 said...

nyawa tiada galang ganti.. ;)

Shida Radzuan said...

bsabar dear :)

caliph shuriken said...

tu laa, x pasal2 kita plak kena risaukan diorg.. diorg mcm x risau apa2 pun, huh...

Powered by Blogger.